Erasmus+ 2022. Liceul Noica a avut oaspeți din Spania

Erasmus+. Liceul Teoretic „Constantin Noica” a fost vizitat, de partenerii spanioli, în plină grevă generală

Erasmus+ este programul prin intermediul căruia profesorii unității școlare Ceip Joaquin Carrion Valverde, din Murcia, Spania, au venit în Sibiu, aducând o bucurie imensă cadrelor didactice și elevilor Liceului Teoretic „Constantin Noica” Sibiu.

”Implicaţi în activitățile de proiect au fost elevii liceului, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, alături de d-na director adjunct prof. Georgeta Sava. Activitățile incluse în proiect vor fi prezentate pe o pagină creată pe site-ul şcolii.”, a declarat coordonatorul acestui proiect, prof. Tiberiu Sasca, directorul Liceului Teoretic „Constantin Noica” Sibiu.

Partenerii europeni implicați în proiectul Erasmus+ 2022-1-ES01-KA121-SCH-000054691, cinci profesori de la școala mai sus menționată, au fost întâmpinați cu pâine și sare conform tradiției noastre. De asemenea, au participat în această săptămână la activități precum: prezentare de proiecte educative și proiecte europene ale școlii, ateliere organizate de profesori, lecții susținute, vizite la diverse centre culturale din Sibiu, la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu unde au fost întâmpinați de domnul inspector general prof. Marius Novac și doamna inspector pentru învățământ primar prof. Diana Bucuță.

Delegația Erasmus+ din Spania a fost coordonată de domnul director, profesor Toni García Arias, profesor distins în 2018 cu Premiul pentru cel mai bun profesor pentru învăţământul primar din Spania, premiat cu „Global Teacher Award 2021” de Fundația pentru Educație AKS și recunoscut de Uniunea Europeană pentru unul din proiectele sale de suflet „Niciun bunic fără zâmbetul lui”.

”Pe parcursul săptămânii partenerii noștri au apreciat mult implicarea direcțiunii în vederea derulării vizitei, greva generală împiedicând derularea unor activități specifice liceului nostru. În cadrul acestei vizite s-a creat o strânsă legătură cu aceștia și s-au pus bazele unor noi proiecte viitoare, atât de colaborare cât și europene.”, transmit cadrele didactice ale Liceului Teoretic C-tin Noica din Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top