DN 1 – trafic îngreunat
DN 1, intrarea în municipiul Sibiu, șoferul unui autovehicul condus dinspre Cristian a pierdut controlul direcției și a intrat in coliziune frontală cu un stâlp din beton.
Șoferul, un tânăr de 32 de ani din Poiana Sibiului a decedat. Acesta deținea o brutărie.
„Polițiștii rutieri sunt la fața locului și efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor producerii acestui eveniment. Trafic ingreunat pe directia Cristian – Sibiu.”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.
La fața locului au venit rudele și cunoscuții tânărului.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Sibiul se vaccinează
1 an agoSibiul se vaccinează – o Campanie a ARPS
În 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia COVID-19. Din acea zi un virus nemilos a modificat drumuri, a presărat suferință și, cel mai important, din păcate, a luat vieți. Acesta a fost și motivul pentru care reprezentanții Asociației „Renașterea Presei Sibiene” (ARPS) au demarat în perioada octombrie 2021- ianuarie 2022 prima etapă din Campania „Sibiul se vaccinează”. În cadrul acestei campanii, adresate tuturor locuitorilor județului Sibiu, au fost realizate mai multe materiale de informare scrise și video, care au fost promovate prin intermediul presei sibiene și a rețelelor de socializare.
Au fost tipărite peste 10.000 de broșuri și materiale informative pe care le-am distribuit în peste 30 de localități din județul Sibiu, vizând în mod egal atât angajații instituțiilor, cât și cetățenii. În cele patru luni în care s-a desfășurat campania „Sibiul se vaccinează”, locuitorii județului Sibiu, atât cei din mediul rural, cât și cei din mediul urban, au ascultat sfaturile medicilor din județ implicați în procesul de vaccinare împotriva COVID-19, prin intermediul materialor jurnalistice pe care le-am postat pe pagina de Facebook SSV (Sibiul Se Vaccinează), pagină dedicată acestei campanii de informare și conștientizare a importanței vaccinării. Vă redăm mai jos o parte dintre mesajele doctorilor:
„Trăim în România, o țară europeană, o țară educată, care privește spre Europa. Dacă aveți încă părinți, vă rog să îi vaccinați! Dacă vreți pentru copiii voștri să aibă ambii părinți, vaccinați-vă! Doar prin vaccin vom putea depăși momentele grave prin care trecem.”, a fost mesajul Victoriei Bîrluțiu, medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cu privire la vaccinarea antiCovid-19.
Victoria Bîrluțiu este un om care s-a aflat încă de la începutul pandemiei în lupta cu acest virus, un om care a văzut pe „viu” ceea ce înseamnă această boală și efectele ei grave, un medic care luptă zi de zi să salveze vieți.
„Din prima zi a acestei pandemii m-am aflat alături de colegii mei în prima linie a luptei împotriva infecției cu virusul Covid-19. Luni de zile am trăit cu spaima că ne vom îmbolnăvii și vom transmite boala familiilor noastre. Luni de zile am trăit izolați de familiile noastre, în speranța că îi vom putea proteja. Apariția vaccinului antiCovid ne-a adus speranța că putem învinge această maladie cumplită. M-am vaccinat, fără nici o urmă de îndoială în prima zi când acest lucru a fost posibil, și mi-am vaccinat întreaga familie cât mai rapid, cu speranța că doar așa putem să ne recâștigăm dreptul la o viață normală. Din păcate, mulți conaționali nu cred în existența bolii sau în eficiența vaccinului…
…Pe toți aceștia îi invit în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor din toată țara, să vadă cum zeci de pacienți, conectați la o sursă de oxigen se roagă lui Dumnezeu să le mai acorde o șansă de a supraviețui. Din păcate pentru prea mulți dintre ei, nevaccinați majoritatea, nu va mai exista speranța zilei de mâine. VACCINATI-VĂ pentru sănătatea voastră și a familiilor voastre! VACCINAȚI-VĂ pentru a avea șansa să ne recâștigăm libertatea și dreptul la o viață normală! Doar prin vaccinare și responsabilitate colectivă vom putea avea speranța că ne vom întoarce la normalitatea vieții.”, a fost și îndemnul lui Constantin Roșca, medic primar Medicină de Urgență, șeful secție UPU SMURD al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
”Medicii ne recomandă să ne vaccinăm, deoarece vaccinul face diferența între o formă ușoară și o formă severă a bolii. Astfel, având o formă ușoară ne putem trata acasă, însă într-o formă severă, evoluția bolii este imprevizibilă și putem ajunge într-o secție de spital sau pe un pat ATI, unde recuperarea este de lungă durată.”, a transmis Alina Graur, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.
„Vaccinul face diferența și este singura soluție pentru a putea trece peste această boală. Presiunea pe spitale, în primul rând pe SCJU Sibiu, dar și pe spitalele suport este uriașă. Dacă nu vreți să veniți ca și pacienți la noi, atunci vaccinați-vă!”, consideră și Daniel Chelcea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
Campania „Sibiul se vaccinează”, organizată de Asociația „Renașterea Presei Sibiene” (ARPS), a venit în sprijinul autorităților, având ca scop informarea corectă a populației cu privire la șansa de a reveni la o viață normală. O viață în care holurile unităților de învățământ „prind viață” odată cu cu revenirea elevilor la școală, iar participarea la o piesă de teatru sau ieșirea seară la un film cu prietenii se realizeze cu chipul luminat de zâmbet, neascuns sub o mască chirurgicală și cu teama de a ne infecta fie noi, fie cei dragi nouă cu acest virus invizibil, dar „ucigaș”.
Ne propunem prin intermediul campaniei „Sibiul se vaccinează” să continuăm și în 2022 acest demers pentru a oferi cetățenilor toate informațiile necesare pentru a putea înțelege că vaccinarea împotriva COVID-19 este singura soluție prin care poate fi evitată suprasolicitarea secțiilor ATI din spitalele sibiene. Vaccinarea este un instrument important pentru a stopa răspândirea pandemiei, permițând, astfel, redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
161Aeroportul Internațional Sibiu crește nivelul de siguranță al pasagerilor
2 ani agoAeroportul Internațional Sibiu a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice”, perioada de implementare a acestui proiect fiind 2021-2022.
Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea gradului de utilizare sustenabilă a Aeroportului International Sibiu, prin creșterea gradului de siguranță a pasagerilor, a însoțitorilor acestora, a companiilor aeriene și a personalului care își desfășoară activitatea în perimetrul Aeroportului Internațional Sibiu, precum și a nivelului de încredere a acestora în capacitatea de intervenție și stingere a incendiilor în situații de urgență, cât și în asigurarea siguranței și securității pasagerilor în cadrul aeroportului din Sibiu.
Aeroportul Internațional Sibiu – investiție de peste 37 milioane de lei
Valoarea totală a proiectului este de 37.460.285,55 lei, din care cheltuieli eligibile 31.517.493,07 lei, contribuția Consiliului Județean Sibiu fiind în sumă de 630.349,87 lei.
În perioada imediat următoare, respectiv până la sfârșitul lunii martie 2021, se vor semna contractele comerciale cu furnizorii de echipamente, procedurile de atribuire fiind încheiate în cursul anului 2020.
„Aeroportul Internațional Sibiu este un obiectiv de interes strategic pentru dezvoltarea județului Sibiu, iar atenția noastră s-a concentrat pe susținerea acestuia prin schemele de ajutor de stat pentru funcționare, dar și pentru motivarea operatorilor aerieni. Proiectul cu fonduri europene accesat vizează creșterea sustenabilă a traficului pe aeroport și reprezintă un pas important în direcția creșterii calității serviciilor pentru pasageri. În lucru sunt și alte documentații prin care se intenționează atragerea de fonduri nerambursabile înspre aeroport. Ne dorim să exploatăm la maxim orice oportunitate care aduce un plus de valoare aeroportului sibian”, a declarat Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu.
„Este un prim pas, extrem de important, din procesul de modernizare prin care Aeroportul Internațional Sibiu urmează să treacă în următorii ani prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare și dotarea cu echipamente de ultimă generație reprezintă unul din principalele obiective ale regiei, fiind unul din mecanismele prin care vom reuși, odată ce efectele pandemiei de Covid asupra sectorului nostru de activitate se vor diminua, să oferim pasagerilor noștri condiții de călătorie sigure și o experiență cât mai plăcută.”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu.
Proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice” are o relevanță deosebită pentru menținerea serviciilor aeroportului la un nivel ridicat, contribuind astfel la dezvoltarea socio-economică a regiunii.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
292Conferință Internațională, 10-11 decembrie, la Sibiu
1 an agoConferință Internațională de Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală, 10-11 decembrie 2021
Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” din Sibiu, alături de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Colegiului Medicilor Sibiu, organizează Conferința Internațională „Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală – Inter și Transdisciplinaritate” ce se va desfășura la Sibiu, în perioada 10-11 decembrie 2021, într-un format hibrid.
Ceremonia de deschidere va avea loc vineri 10.12.2021 ora 9,30 în Aula Magna din incinta Facultății de Medicină, strada Lucian Blaga, nr. 2 A, Sibiu.
În cadrul conferinței vor participa peste 650 de medici, psihologi, asistenți sociali, medici rezidenți, masteranzi și studenți.
Evenimentul științific include prelegeri educaționale, dezbateri în domeniul medicinei legale, psihiatriei, psihologiei și asistenței sociale. Prezentările vor fi susținute de lectori din România, Franța, Grecia și SUA. Conferința este creditată de către Colegiului Medicilor din România cu 12 puncte Educație Medicală Continuă.
”Apreciem demersurile celor două spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu, cel de psihiatrie și cel județean, de a organiza la Sibiu un eveniment academic și științific de așa o anvergură, care, cu siguranță, va aduce idei și practici bune în domeniile abordate. Apreciem implicarea Universității <<Lucian Blaga>> din Sibiu și a celorlalte instituții participante și le dorim mult succes tuturor participanților”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
”Ne aflăm la prima ediție și ne dorim ca această conferință să devină emblematică în mediul medical și universitar din România. Conferința își propune să expună legăturile dintre aceste trei specializări diferite care, prin continuă colaborare, au ca rezultat succesul terapeutic, constând în reabilitarea socio-familială a pacientului. Vom avea alături de noi, pe lângă speakeri din domeniul medical, și reprezentanți ai instituțiilor de sprijin: Poliție, Jandarmerie, Salvare, Parchet și Judecătorie”, detaliază dr. Ionuț Ciprian Băcilă, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Sibiu.
PROGRAMUL Conferinței poate fi consultat pe pagina Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Ghe. Preda” Sibiu la următorul link:
http://www.medicina-psihiatrie.ro/wp-content/uploads/2021/12/Program-stiintific-6dec2021.pdfPentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
190