Sibiul așteaptă scenariul roșu – Prefectura a anunțat rata de 3,28

Scenariul roșu bate la ușă – Rata de inceidență la nivelul municipiului este de 3.28/1000 de locuitori

Măsurile din scenariul roșu – Masca este în continuare obligatorie în spațiile publice închise sau deschise

În localitățile sub scenariul roșu, se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, in interior, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu exceplia deservirii persoanelor cazate. Este permisă prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, în exterior, în aer liber. Distanța dintre mese trebuie sa fie de minim 2 metri, cu mult 6 persoane la o masă. De asemenea, este permisă prepararea și comercializarea hranei care nu se consumă în spațiile respective.

Activitatea în cinematografe, teatre, săli de concerte, inclusiv drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă. Nu se permite activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați din domeniul jocurilor de noroc, cu exceplia LOTO.

Elevii din anii terminali – jumătate lașcoală, jumătate în online

În unitățile de învățământ, activitatea se desfășoară cu prezență fizică pentru preșcolari și elevii din învățământul primar. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați.

De asemenea, este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ, a următoarelor activități: simulările examenelor nalionale și a examenelor pentru anii terminali; evaluările naționale; orele remediale pentru toate clasele. Elevii din ceilalți ani de studiu își vor desfășura, în continuare, cursurile online.

Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu a ajuns la 2,09.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din cadrul Prefecturii Sibiu se întrunește azi pentru a stabili dacă Municipiul Sibiu alături de Orlat, Șelimbăr și Cârța vor intra sau nu în scenariul roșu.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top