Dezinsecție împotriva căpușelor în municipiul Sibiu
În 17-18 octombrie se va desfășura ultima și cea de-a patra acțiune de dezinsecție împotriva căpușelor din acest an. Aceasta este realizată de Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului Sibiu, prin firma contractată DD CHIM SRL.
”Substanța utilizată, Deltatim Plus, este avizată de Ministerul Sănătății și va fi împrăștiată în parcuri, spații verzi, în zonele de blocuri, pe malurile râurilor și pârâurilor, în spațiile verzi ale unităților de învățământ, în Cimitirul municipal și în Grădina Zoologică.”, transmite Primăria Sibiu.
Deși substanțele nu prezintă pericol pentru populație, cei cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. Precizăm că împrăștierea substanțelor se va face după ora 22.00 în zonele de cartiere.
În situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, acțiunea va fi reprogramată.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Școala de pictat semne tradiționale. 10-16 iulie
5 luni agoȘcoala se face și în vacanță, la Muzeul ASTRA
Școala de vară din Muzeul Astra poartă numele de Școala în satul tradițional. Atelierul educațional de pictat semne tradiționale pe material textil, sub îndrumarea meșterului popular Raluca Coșăreanu, are loc începând de astăzi, 10 iulie, între orele 10.00-13.00 și 14.00-18.00. Cei interesați sunt așteptați în Muzeul în aer liber, Etno Tehno Parc, până în 16 iulie.
”În cadrul atelierului, veți explora tehnicile de pictură pe textile și veți crea opere de artă inspirate de motivele și simbolurile tradiționale românești, cum ar fi frunzele de stejar, păsările, florile și alte elemente specifice. În final, veți ieși din atelier cu o capodoperă unică, personalizată și inspirată de bogata tradiție culturală românească, care vă va aminti mereu de experiența minunată trăită în cadrul acestui atelier de pictură.”, transmit reprezetamnții Muzeului ASTRA.
Participarea la ateliere se face în baza biletului sau abonamentului de intrare în Muzeul ASTRA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
170Poliția locală: Amendă de 800 lei pentru gunoaiele aruncate în locuri nepermise
3 ani agoPoliția Locală continuă acțiunile de prevenire a aruncării deșeurilor în locuri nepermise
În perioada 11-16 mai, Poliția Locală a fost direcționată spre zonele în care se aruncă frecvent deșeuri de toate tipurile. Agenții au identificat proprietarii de terenuri pe care se aflau diverse deșeuri. În urma acestor acțiuni au fost derulate activități de somare a proprietarilor pentru curățarea terenurilor, iar în cazul în care nu se conformează se va trece la aplicarea de amenzi și creșterea penalizatoare a impozitului pe teren cu 500%, conform reglementări.
De asemenea, cu ajutorul camerelor de supraveghere au fost depistate trei persoane care au depozitat necorespunzător deșeurile. S-au făcut demersurile pentru identificarea acestor persoane care urmează să fie sancționate cu suma de 800 lei fiecare și vor suporta costurile de salubrizare a suprafeței afectate, calculate la metru cub, respectiv 195,39 fără TVA/ m3.
Una dintre zonele vizate de controale a fost cea dintre str. Tractorului și Calea Șurii Mici. Aici Poliția Locală a identificat proprietarii pe care ai căror terenuri au fost identificate deșeuri și i-a somat să își curețe proprietățile.
Pe unul dintre aceste terenuri proprietarul a intervenit deja, iar celelalte rămân sub observație. În cazul în care proprietarii nu se conformează somației, aceștia sunt pasibili de amenzi.
“De la începutul anului am dispus intensificarea acțiunilor de prevenire a aruncării deșeurilor în alte locuri decât cele permise, tocmai pentru a responsabiliza sibienii în menținerea curățeniei în oraș și pentru protejarea mediului. Agenții Poliției Locale au desfășurat controale în teren și au monitorizat prin camerele de supraveghere din oraș pentru a-i depista și sancționa pe cei care aleg să nu respecte modul corect de a depozita gunoiul” , Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Împreună, păstrăm Sibiul curat!
Dacă aveți de aruncat deșeuri voluminoase, periculoase, din construcții sau alt tip de gunoi care nu poate fi depozitat la platforma de colectare a deșeurilor menajere:
- Apelați operatorul de salubrizare Soma, cu care veți încheia un contract pentru transportul și depozitarea acestora. Date de contact Soma: telefon – 0269.988, 0269.562.056, 0723.634.932 (Luni-Vineri în intervalul orar 08-16:30), email – sibiu@soma.ro sau formularul de contact de pe http://www.somasibiu.ro/contact/
- Alegeți să le aruncați în cadrul campaniilor speciale organizate pentru colectarea deșeurilor voluminoase și respectiv periculoase din timpul anului organizate în oraș de Soma.
Primăria Sibiu face apel la cetățeni ca, în momentul în care aceștia surprind persoane care nu aruncă deșeuri în zone amenajate special, să ia următoarele măsuri:
- Să sesizeze astfel de fapte prin Sibiu City App, atașând fotografii sau scurte filme cu contravenientul;
- Să apeleze telefonic Poliția Locală Sibiu la numărul 0369/911 (non-stop) pentru a solicita intervenția unui echipaj.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
241CJ Sibiu și ANAP, eveniment în cadrul proiectului SIPOCA 625
1 an agoCJ Sibiu împreună cu Agenția Națională pentru Achiziții Publice organizează o conferință dedicată achizițiilor publice centralizate la nivel local
CJ Sibiu este gazda conferinței pe tema achizițiilor publice centralizate, vineri, 21 octombrie 2022, începând cu ora 9.30. Evenimentul se adresează reprezentanților primăriilor, ai instituțiilor din subordinea CJ Sibiu și ai altor instituții publice – școli, servicii deconcentrate, precum și societăților de utilitate publică.
Conferința face parte dintr-o serie de evenimente organizate în cadrul proiectului SIPOCA 625 ”Sprijin în implementarea SNAP prin consolidarea capacității administrative a ANAP și a autorităților contractante”.
Scopul evenimentului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la avantajele și beneficiile care rezultă în urma achizițiilor centralizate, derulate prin intermediul unei unități de achiziții centralizate la nivel local (UCA).
Participanții vor afla care sunt categoriile de achiziții publice care se pretează la centralizare pe plan local, modalitatea de funcționare și operare a unei unități de achiziții centralizate la nivel local, procedura de aderare la UCA, dar și despre parcursul realizat de Consiliul Județean Sibiu privind înființarea și operaționalizarea unei UCA la nivel local.
În structura Consiliului Județean Sibiu funcționează o astfel de unitate, începând din anul 2021, fiind achiziționate produse de birotică și papetărie, precum și echipamente IT și multifuncționale pentru CJ Sibiu și alte 21 de instituții din subordine. În plus, CJ Sibiu, prin Compartimentul UCA, a demarat procedurile pentru achiziționarea centralizată a gazelor naturale și a energiei electrice pentru 21 de utilizatori din județul Sibiu.
Conferința se va desfășura atât fizic, cât și în sistem online, prin intermediul platformei Webex, înregistrarea participanților realizându-se utilizând link-ul.
Agenda conferinței, detaliile logistice și alte informații relevante pot fi accesate aici.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
100