Căldura pământului – atelier meșteșugăresc de căhlărit și construcție sobe din cahle
Căldura pământului, episodul: unelte, timp, cahle, sobe, îl găsiți aici.
Meșterul tradițional Comșa Antal ne prezintă toate uneltele pe care le folosește acum, dar și evoluția acestora în timp. De asemenea, ne explică precis cum se face o sobă din teracotă.
Comșa Antal este un meșter sobar din județul Sibiu, care a amenajat un atelier de căhlărit la Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Evenimentul face parte din programul Animă ASTRA!, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Linia verde s-a extins cu 7 stații
1 an agoLinia verde de transport public circulă pe traseul extins în afara zonei centrale
De luni, 13 decembrie, microbuzele electrice care circulă pe Linia Verde ajung în încă 7 stații din oraș, față de stațiile pe care au circulat inițial și acoperă următorul traseu:
Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul Coposu – str. Independenței – str. C. Noica – Calea Dumbrăvii – str. Nicolaus Olahus – str. Școala de Înot – str. Justiției – b-dul Victoriei – Piața Unirii – str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – Piața Cibin – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – Gară
Pentru a consulta lista și locația stațiilor de pe traseu, accesați: https://tursib.ro/traseu/3. Pe acest link veți putea vizualiza și orarul de sosire în fiecare stație.
Frecvența sosirii în stație în timpul săptămânii precum și în weekend variază între 8 minute (dimineața) și 14 minute (în restul zilei).
Pentru a asigura alimentarea minibuzelor electrice în sensul acoperirii întregului traseu extins, în zona Gării s-a instalat și pus în funcțiune o stație de încărcare rapidă, care asigură încărcarea în 15 minute în proporție de aproximativ 10%.
Linia verde de transport a devenit operațională din 16 august 2021. Călătoria pe această linie se achită la fel ca pe orice altă linie de transport public din Sibiu, fiind valabile abonamentele emise pentru celelalte trasee. De asemenea, și pe această linie sunt valabile reducerile și gratuitățile acordate diverselor categorii sociale.
Toate stațiile de pe traseul verde au fost dotate cu plăcuțe de stații care indică denumirea și traseele care trec prin acestea, pe lângă Linia Verde. De asemenea, în stații veți găsi afișat orarul de circulație a traseelor. În șase dintre stațiile acestui traseu au fost instalate afișaje electronice care arată în timp real ora de sosire a autobuzelor în respectivul punct. Practic, pe afișaj veți citi care sunt următoarele 3 autobuze care sosesc și în câte minute. În șase dintre stații au fost montate și automate pentru cumpărarea biletelor.
Minibuzele care circulă pe această linie sunt echipate cu motoare electrice produse de BMW. Acestea sunt dotate cu computer de bord, climatizare, ecrane de informare în interior, camere video la interior și exterior și Wi Fi gratuit. Fiecare minibuz are 21 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune. Foarte important, minibuzele sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
164Programul Muzeului ASTRA în preajma Sărbătorilor de iarnă 2022
o lună agoProgram special
Programul după care Muzeul ASTRA va funcționa în perioada sărbătorilor de iarnă este următorul:
- 24 – 25 decembrie (Ajunul & prima zi de Crăciun), 31 decembrie 2022 și 1 ianuarie 2023 – ÎNCHIS
- 26-30 decembrie & 2 ianuarie 2023 – DESCHIS, între orele 10.00 – 17.00.
”Bucuroși de oaspeți! Sărbători fericite, pace, liniște, înțelepciune și sănătate!”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.
Să nu uităm că putem să ajutăm păsările sălbatice din muzeul din Dumbrava
Într-o iarnă ,,specială”, Muzeul ASTRA vă provoacă într-o acțiune ,,specială”! Haideți pe la noi să (re)cunoaștem împreună păsările sălbatice din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului! Și cum dragele de ele au nevoie de hrană, mai ales că-i foarte frig acum, se cuvine să le ajutăm și-n privința asta, nu? 😉
Ei bine pasionații de astfel de activități în natură sunt așteptați la intrarea principală în Muzeul ASTRA unde vor primi pungi cu semințe și o hartă cu locul de amplasare a hrănitorilor în muzeu – 4 la număr. După ce vor hrăni păsările, copiii vor fi recompensați cu o surpriză la poarta principală.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
35Școala în satul tradițional, 6iunie-30septembrie
8 luni agoȘcoala în satul tradițional – Proiectul s-a relansat astăzi
Școala în satul tradițional, un proiect al Muzeului ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, se (re)lansează astăzi. Este vorba despre un program educațional estival derulat în perioada 6 iunie – 30 septembrie 2022, zi de zi, între orele 10:30 – 17:30, prin care copii, părinții și bunicii pot participa în ateliere educaționale și demonstrații meșteșugărești susținute aici de meșteri din toată țara.
În perioada 6-12 iunie 2022, prima săptămână a programului, în zona Etno-Tehno Parc din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, va avea loc un atelier de modelaj lut sub îndrumarea meșterului popular Roxana Mărcoiu de la Asociația Tonal.
Sâmbătă, 11 iunie și duminică, 12 iunie 2022, trupa Epic Education va susține două spectacole de teatru interactiv cu piesa ,,Drumul spre Casa Înțelepciunii”. În acest spectacol, copiii devin parte din poveste luând parte la o adevărată aventură în care două din cele mai cunoscute personaje din universul lui Ion Creangă vor primi o adevărată lecție de viață de la un personaj personificat și plin de mister. Reprezentațiile spectacolelor de teatru vor fi de la ora 11:00 si de la ora 13:00.
”Participarea la ateliere și spectacolele de teatru din cadrul proiectului Școala în satul tradițional, se face în baza biletului de intrare în Muzeul ASTRA.”, transmit organizatorii.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
121