Polițiștii sibieni cer sprijinul cetățenilor pentru a identifica un conducător auto implicat într-un accident rutier
Polițiștii Biroului Rutier Sibiu solicită sprijinul cetățenilor în vederea depistării unui conducător auto care în dimineața zilei de 13 octombrie, în jurul orie 07:30, ar fi accidentat o minoră de 16 ani, angajată în traversarea străzii Paris, pe trecerea pentru pietoni, în zona intersecției cu str. Progresului din municipiul Sibiu.
La sediul Biroului Rutier Sibiu s-a prezentat o tânără de 16 ani care a sesizat că în cursul dimineții de 13 octombrie, a fost victima unui accident rutier ușor, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea.
”Facem de asemenea, un apel atât la adresa conducătorului auto în cauză de a se prezenta a sediul Biroului Rutier Sibiu. Cetățenii care au fost martori la acest accident și pot oferi informații care să conducă la identificarea autoturismului, respectiv al conducătorului auto, sunt rugați să apeleze numărul 0269/208480. Vă mulțumim anticipat pentru sprijin!”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Conferință Internațională, 10-11 decembrie, la Sibiu
1 an agoConferință Internațională de Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală, 10-11 decembrie 2021
Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gh. Preda” din Sibiu, alături de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Colegiului Medicilor Sibiu, organizează Conferința Internațională „Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală – Inter și Transdisciplinaritate” ce se va desfășura la Sibiu, în perioada 10-11 decembrie 2021, într-un format hibrid.
Ceremonia de deschidere va avea loc vineri 10.12.2021 ora 9,30 în Aula Magna din incinta Facultății de Medicină, strada Lucian Blaga, nr. 2 A, Sibiu.
În cadrul conferinței vor participa peste 650 de medici, psihologi, asistenți sociali, medici rezidenți, masteranzi și studenți.
Evenimentul științific include prelegeri educaționale, dezbateri în domeniul medicinei legale, psihiatriei, psihologiei și asistenței sociale. Prezentările vor fi susținute de lectori din România, Franța, Grecia și SUA. Conferința este creditată de către Colegiului Medicilor din România cu 12 puncte Educație Medicală Continuă.
”Apreciem demersurile celor două spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu, cel de psihiatrie și cel județean, de a organiza la Sibiu un eveniment academic și științific de așa o anvergură, care, cu siguranță, va aduce idei și practici bune în domeniile abordate. Apreciem implicarea Universității <<Lucian Blaga>> din Sibiu și a celorlalte instituții participante și le dorim mult succes tuturor participanților”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
”Ne aflăm la prima ediție și ne dorim ca această conferință să devină emblematică în mediul medical și universitar din România. Conferința își propune să expună legăturile dintre aceste trei specializări diferite care, prin continuă colaborare, au ca rezultat succesul terapeutic, constând în reabilitarea socio-familială a pacientului. Vom avea alături de noi, pe lângă speakeri din domeniul medical, și reprezentanți ai instituțiilor de sprijin: Poliție, Jandarmerie, Salvare, Parchet și Judecătorie”, detaliază dr. Ionuț Ciprian Băcilă, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Sibiu.
PROGRAMUL Conferinței poate fi consultat pe pagina Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Ghe. Preda” Sibiu la următorul link:
http://www.medicina-psihiatrie.ro/wp-content/uploads/2021/12/Program-stiintific-6dec2021.pdfPentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
170Pregătire profesională pentru polițiștii sibieni, în 4 domenii
9 luni agoPregătirea constă în conducerea autovehiculelor în regim defensiv și în regim prioritar
Poliţiştii Serviciul Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu au implementat un program care să răspundă nevoilor colegilor lor. Acest program este structurat pe module de câte 5 zile, în care se desfăşoară şedinţe de instruire corespunzătoare celor 4 domenii de bază: autoapărare, pregătire auto, tragere cu armamentul din dotare și pregătire de specialitate. Într-un astfel de modul sunt între 14 și 16 polițiști.
Instruirea polițiștilor cu privire la conducerea autovehiculelor în regim defensiv și în regim prioritar se desfășoară în poligonul auto amenajat în incinta Pieței Obor din municipiul Sibiu, administrată de S.C. Piețe Sibiu S.A. și utilizată de I.P.J. Sibiu în baza unui protocol de cooperare.
Programul de instruire este menit să asigure dobândirea competențelor practice necesare pentru conducerea și manevrarea autovehiculului în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar, impus de situații deosebite.
Instruirea specifică se realizează în mod diferențiat, pe două niveluri, după cum urmează: nivelul I – parcurgerea unor programe pentru personalul care conduce ocazional, iar nivelul II – parcurgerea unor programe pentru personalul care conduce frecvent autospeciale cu regim de circulație prioritară, în vederea îndeplinirii unor activități sau misiuni specifice. Acesta cuprinde un modul teoretic și unul practic, cel din urmă fiind posibil numai după finalizarea celui teoretic.
Nivelul I al programului se centrează pe conducerea defensivă şi cuprinde cel puţin următoarele teme: atitudinea la volan, pregătirea deplasării, deplasarea, aderenţa, accelerarea şi frânarea, inerţia, sisteme de siguranţă, controlul derapajului, tehnici de conducere defensivă, practici periculoase la volan, proceduri în caz de accident
Nivelul II al programului de pregătire specifică este axat pe conducere sportivă şi elemente de pilotaj, în raport cu misiunile specifice ale MAI şi cuprinde cel puţin următoarele teme: tehnica negocierii corecte a virajelor, menţinerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută, frânarea de urgenţă la limită, exerciţii de îndemânare specifice.
Până în acest moment, au fost organizate 9 stagii de instruire la care au participat 131 polițiști.
Conducerea Inspectoratului de Poliţei Judeţean Sibiu susține și sprijină activităţile desfăşurate de specialiştii Serviciului de Pregătire Profesională pentru obţinerea unui corp poliţienesc bine pregătit profesional în faţa provocărilor mediului operativ. Doar printr-un proces de instruire teoretică şi practică de calitate se poate dezvolta şi menţine un nivel corespunzător de pregătire al poliţiştilor, aceste activităţi fiind derulate pe tot parcursul anului.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
91Percheziții la 153 de persoane și firme care dețin ilegal articole pirotehcnice
o lună agoPercheziții în 23 de județe
Perchezițiile au început în dimineața zilei de 28 decembrie 2022, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R.. Polițiștii au pus în aplicare 153 autorizații de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane, sedii sociale și puncte de lucru ale societăților comerciale din București și județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Buzău, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.
Acțiunea se desfășoară în contextul instrumentării unor dosare penale, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive și de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.
Activitățile vizează identificarea și indisponibilizarea oricăror bunuri interzise la deținere, în special a articolelor pirotehnice care fac obiectul desfășurării de operațiuni fără drept, identificarea probelor și mijloacelor materiale de probă și tragerea la răspundere penală a persoanelor responsabile.
Operațiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.
La percheziții participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Direcția de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Poliție Transporturi, Institutul Național de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și din cadrul D.G.P.M.B. și al inspectoratelor de poliție județene.
De asemenea, în activități sunt angrenați și jandarmi.
În cadrul Planului de acțiune ,,Foc de Artificii”, până la acest moment, Poliția Română a confiscat peste 100 de tone de articole pirotehnice.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
20