Dealul Gușteriței. Proiect pentru timpul liber, pe 30 de hectare

Dealul Gușteriței. Proiect pentru amenajarea de trasee tematice, pedestre și pentru bicicletă, în pădurea Gușteriței

Dealul Gușteriței(Gușterland), va avea o zonă de agrement și ecoturism a Sibiului. Este un proiect în plină desfășurare. Acesta presupune amenajarea pentru petrecerea timpului liber a unei suprafețe de aproximativ 30 de hectare cu diverse obiective pentru sport și agrement, inclusiv cu trasee cicloturistice.

”Pentru a continua amenajarea zonei din Dealul Gușteriței și pentru a pune în valoare cât mai mult din cadrul natural în jurul ariei Gușterland, am inițiat un nou proiect, de amenajare a unor trasee tematice, pedestre și de biciclete în pădurea Gușterița.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria Sibiu a contractat în primă fază serviciile de evaluare și identificare a posibilităților de amenajare a acestor trasee. Firma care se va ocupa de aceste studii preliminare este Fabrica de Poteci SRL. 3 luni este termenul de livrare a acestor studii, rapoarte și evaluări.

Firma contractată va preda Primăriei Sibiu următoarele livrabile:
• Un raport cu etapele propuse pentru realizarea proiectului
• Conceptul general de amenajare etapizată a obiectivului, cu o prioritizare clară a intervențiilor, inclusiv mobilierul necesar și punctele de repaos.
• Un dosar pentru fiecare traseu propus, inclusiv cu descrierea amenajărilor necesare
• Studiul privind sistemul unitar de semnalistică de orientare și informare
• O estimare a costurilor de realizare a acestui proiect.

Următorul pas în acest proiect va fi elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Ulterior, în baza acestor documentații se va putea demara procedura de achiziție pentru amenajarea propriu-zisă.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

 

Scroll to top