Comemorare la mormântul lui Noica – 36 de ani de la trecerea în neființă

Comemorare la mormântul lui Noica din Păltiniș

Comemorarea filosofului, poetului, eseistului, publicistului și scriitorului român care s-a stins în 4 decembrie 1987 este organizată, an de an, de elevii și profesorii Liceului Teoretic Constain Noica din municipiul Sibiu.

A devenit o adevărată tradiție, ca în data de 4 decembrie, un grup alcătuit din cadre didactice și elevi ai liceului sibian să urce în Păltiniș pentru a depune o coroană la crucea celui care le este mentor spiritual.

În prag de mare sărbătoare, Sfântul Nicolae, la Păltiniș am aprins o flacără în suflete, pentru Constantin Noica. Un grup de elevi și profesori l-au comemorat pe mentorul lor spiritual. Veșnică amintire și prețuire pentru cel ce ne-a daruit “stări de spirit, nu conținuturi, nu sfaturi, nu învățături!” Suntem ghidați de marele nostru discipol, în calea noastra de a modela pe aceia care la rândul lor ne pot dărui “ stări de spirit”! “Când un tânăr crește frumos, iese parcă din strâmbătate întreaga lume”. – mesaj transmis de reprezentanții Liceului Teoretic Costantin Noica din Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top