Cod GALBEN până la ora 12
Codul GALBEN emis de meteorologii sibieni în această dimineață anunță că până la ora 12, intensificările vântului vor depăși la rafală 55…65 km/h.
Localitățile vizate de această atenționare sunt situate în sudul județului Sibiu. Este vorba de comuna Șelimbăr, comuna Turnu Roșu, comuna Boița, orașul Avrig și orașul Tălmaciu.
Temperatura aerului la ora 9 în municipiul Sibiu se situa în jurul valorii de 4°C. Maxima acestei zile nu trece de 15°C, la orele amiezii. De miercuri spre joi, vremea se strică. Apar precipitațiile sub formă de lapoviță și ploaie, iar temperaturile nocturne scad sub 0°C.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Interviu Opinia de Sibiu – Coronavirus: medic în linia întâi de 8 luni
3 ani agoÎn plină luptă cu noul coronavirus, la Sibiu avem medici care au renunțat la aproape tot. Motivul? Ca să îi poată trata pe cei infectați. Și pentru ca lupta cu acest virus parșiv să nu ajungă într-un punct critic, medicul pneumolog Liliana Danciu ne sfătuiește să purtăm mască, să păstrăm distanțarea fizică și să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun. Să nu uităm că toate paturile de la ATI din Sibiu sunt pline și nici faptul că un pacient din Mediaș a murit pentru că nu ajuns la timp pe o secție ATI Covid.
”A trebuit să învățăm din mers despre el și noi ca și populația am constatat că ceeace am aflat într-o săptămână, peste două nu a mai fost valabil. Manifestările am învățat că nu sunt numai respiratorii, sunt în tot organismul. Deci asta este particularitatea virusului: el atacă tot organismul, și uneori o face pe nesimțite. Poate să fie înșelător: omul este inițial bine, e o formă ușoară și nu ii dă importanță, i se pare că îi trece ușor. Este posibil ca între zilele 5 și 7 de tratament, evoluția să fie nefavorabilă. Acesta este momentul când se produce agravarea. Și se poate ajunge pe terapie intensivă.”, a spus pneumologul Liliana Danciu.
Virus parșiv
Virusul SarsCov2 este un virus care face ravagii în toate corpurile în care reușește să intre. Poate să facă ravagii atât la tineri, vârstnici cât și la copii.
Acest virus este la fel pentru toate categoriile de populație, spun specialiștii. Tinerii, chiar dacă sunt în general mai puțin predispuși formelor grave, pot să facă. Din păcate nici ccopiii nu sunt feriți de acest virus, și, în general, nu fac forme grave, dar pot să facă. Deaceea toată lumea trebuie să aibă grijă la măsurile de prevenție.
”Nimeni nu este ferit! Indiferent cât de tineri, cât de sănătoși, cât de puternici ne-am crede , virusul ne poate afecta!, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Sunt oameni tineri care după ce au făcut infecția covid, chiar cu o formă ușoară și asimptomatică, au avut complicații. Au rămas cu o stare de slăbiciune, de astenie. Au rămas cu dificultăți de respirație, au rămas cu dureri în piept.
Manifestări diverse
În timp, medicii au descoperit că manifestările acesui virus sunt diverse.Pe lângă manifestările pulmonare se îmtâlnesc manifestări digestive , neurologice, cardiologice și pot fi afectați chiar și rinichii. S-au întâlnit forme de insuficiență renală.
”Agravarea se produce rapid! Nu avem foarte mulți factori de predicție care să ne spună cine v-a merge foarte sau cine o să meargă foarte prost. Sigur că analizele ne pot da o oarecare indicație. Probele de inflamație, dacă sunt modificate , niște marcări biologici pot să ne facă mai atenți. Cu toate acestea , în momentul când se produce agravarea omul intră rapid in insuficiență respiratorie. Uneori avem timp să ajungă pe ATI, alteori din păcate nu avem.”, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Cum ne ferim de coronavirus?
Trebuie să respectăm măsurile de siguranță, să purtăm mască, să ne facem riguros igiena mâinilor și să respectăm distanța.
”Eu am ajuns în rarele ocazii când intru într-un spațiu închis, să îi rog pe cei din jur să păstreze distanța. E foarte importană treaba asta! Statistic, 20% din cei care se infectează fac forme severe și dintre aceștia 5% ajung la ATI. Cu cât e mai mare numărul de pacienți îmbolnăviți cu atâta crește, matematic vorbind, numărul de cazuri grave și cei care ajung în terapie intensivă. Deci, trebuie să avem grijă unii de alții, să ne protejăm!
Împreună suntem mai puternici
Doctorul de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu îi ăndeamnă ăe tpți cei care au câștigat lupta cu noul coronavirus și starea de sănătate le permite, să doneze plasmă.
”Cu cât ne gândim maimult la ceilalți , îi protejăm sunt șanse să trecem mai bine prin această pandemie!… În această luptă cu virusul , pe lângă ce facem noi cu medicamente cu terapii, este foarte important ca susținerea psihologicăsă existe.”, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Mai multe detalii descoperiți dacă veți urmări video-ul de mai jos
560Coliziune între două autoturisme. 3 răniți și trafic blocat | FOTO & VIDEO
2 ani agoColiziune în curbă, pe Strada Maramureșului
Coliziunea s-a produs în municipiul Sibiu, pe strada Maramureșului, în apropiere de intersecția cu Șoseaua Alba Iulia. Autotursmele erau conduse din direcții opuse.
Din primele cercetări efectuate de polițiștii sibieni, se pare că șoferul autoturismului condus spre Soseaua Alba Iulia, în vârstă de 26 de ani, din Agârbiciu, pe fondul vitezei neadaptate în curbă, a derapat pe carosabilul umed. Apoi a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus dinspre Șoseaua Alba Iulia, de către un bărbat din Sibiu, în varsta de 41 de ani.
”Politistii Biroului Rutier Sibiu desfășoară cercetări în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii accidentului. Momentan, traficul rutier în zona producerii accidentului este blocat total, fiind deviat pe strazi laterale.” a transmis biroul de presă al IPJ Sibiu.
SAJ Sibiu a transportat o victimă la spital pentru investigații suplimentare
”Serviciul de ambulanță Sibiu a transportat la UPU Sibiu un bărbat de 20 ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral cu plagă contuză supra orbitală. Pacientul este în stare buna, dar se conduce la UPU pentru investigații suplimentare.”, a transmis Genu Scridon de la SAJ Sibiu
La intervenție au luat parte și două echipaje SMURD.
”Echipajele SMURD au transportat la UPU Sibiu două persoane de sex masculin, de cca 26 de ani, respectiv 41 de ani, conștiente și policontuzionate în urma accidentului.”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
202Copiii trebuie să poarte centura de siguranță! Nu ca în VIDEO!
2 ani agoCopiii – victime sigure! Inconștiența poate duce la o tragedie!
Miercuri, în jurul orei 12, pe Bulevardul Corneliu Coposu din municipiul Sibiu, a fost văzut în trafic un autoturism care avea pe locul din dreapta față un copil. Mai mult decât atât, copilul stătea atârnat înafara autovehiculului. Pe timpul deplasării până pe strada Calea Gușteriței, copilul a stat ieșit pe geam, uneori chiar și cu jumătate de corp. Toare aceste aspecte au fost filmate și fotografiate de un alt participant la trafic.
Ce prevăd normele rutiere?
Pentru siguranța tuturor în traficul rutier, principalele aspecte de care conducătorii auto trebuie să ţină seama sunt următoarele:
Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă sunt protejaţi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii;
Copiii cu o înălţime de peste 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feţei, sau dacă sunt protejaţi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii;
Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.
Dispozitivul de fixare în scaun pentru copii trebuie să fie omologat şi adecvat caracteristicilor fizice ale copiilor şi se instalează pe locurile din spate ale autovehiculului conform instrucţiunilor de montare furnizate de producător.
Aceste dispozitive pot fi montate inclusiv pe locul din faţă, prin orientarea cu faţa spre direcţia opusă direcţiei de deplasare a autovehiculului sau opusă acesteia, doar după dezactivarea airbag-ului frontal.
Ce riscă șoferii care nu respectă aceste reguli?
Nerespectarea obligaţiei de a purta, în timpul circulaţiei pe drumurile publice, centura de siguranţă ori căştile de protecţie omologate, după caz: 2 sau 3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare.
Nerespectarea obligaţiei pasagerilor aflaţi într-un autovehicul şi tractor agricol sau forestier de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranţă omologate se sancţionează cu 2 sau 3 puncte amendă.
Nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate: 4 – 5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare
Nnerespectarea dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă: 4 – 5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare.
Punctul amenda este 145 de lei.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
184