CJ Sibiu. Proiect prin Anghel Saligny în valoare de peste 74 milioane lei
CJ Sibiu va moderniza drumul județean DJ 106 G, tronsonul din Miercurea Sibiului (intersecția cu DN1) – Apoldu de Jos – Ludoș – Gusu, până la intersecția cu DJ 107 B (între Presaca și Alămor).
Finanțarea pentru lucrările de execuție este asigurată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, acestui obiectiv fiindu-i alocați 74.455.440,48 lei, TVA inclus.
Zilele trecute, CJ Sibiu a semnat contractul pentru servicii de actualizare D.A.L.I., elaborare Proiect Tehnic și asistență tehnică la obiectivul de investiții: ,,Modernizarea drumului județean DJ 106 G, de la km 12+511 până la km 31+604, traseu intersecție DN 1-Miercurea Sibiului – Apoldu de Jos (DC 72)-Ludoș-Gusu–intersecție DJ 107 B și relocarea utilităților” cu firma CONSTRUCT C.D.P. S.R.L. din Baia Mare. Valoarea contractului este de 818.720 lei cu TVA.
Termenul de realizare a documentațiilor tehnice este de 9 luni, iar asistența tehnică are o durată de 24 de luni. Până la sfârșitul acestui an, va fi obținută autorizația de construcție și se va putea demara procedura de achiziție a lucrărilor de execuție.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Școala diferită. 5 ateliere la final de august
1 an agoȘcoala diferită! Școala în satul tradițional din Muzeul ASTRA
Școala este formată din: ateliere de modelaj lut – meșter Roxana Mărcoiu; ateliere de storytelling, si coltul de citit si rasfoit carti – Citim cu Drag; teatru interactiv- Pirați, meșteșuguri și comori; atelierde copt turte si gogosi – meșter Arsenie Paraschiva; Ateliere Forest School – instalatia Drumul firului de lana (zona tetile)
Școala diferită de la finalul lui august are următorul program:
- Modelaj lut/ Forest School (22 -28 august) 10.30-13.00 & 14.00-17.3, la Etno Tehno Parc
- Atelier de copt turte și gogoși (22 – 26 august)10.30 – 14.30, la Gospodăria de viticultor din Șeica Mică
- Citim cu drag – Usborne (26 – 27 august), 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00
- Teatru interactiv (27 -28 august), de la ora 11.00 și de la ora 13.00
Participarea la ateliere se face în baza biletului de intrare în muzeu.
Atelierele educaționale de modelaj lut vor fi sub îndrumarea meșterului popular Roxana Mărcoiu. La Forest School, în zona de pădure a sectorului textile – zona instalațiilor interactive pentru copii, copiii și adulții pot experimenta o serie de activități cu elemente din natură, ca de exemplu printuri pe pânză cu frunze și flori, realizarea unor figurine din lemn, realizarea de coliere și brățări din lemn natural.
Până vineri, 26 august, la Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică am pregătit pentru voi un atelier de copt turte si gogoși, sub îndrumarea meșterului popular Arsenie Paraschiva.
În weekend, 27 – 28 august, trupa Eppic Education va susține 2 spectacole de teatru interactiv – „Pirați, meșteșuguri și comori”. Reprezentațiile vor fi de la ora 11.00 si de la ora 13.00.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
152Concursul „Ilie Micu” 2023, la final
4 luni agoConcursul Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu”, Secţiunea Muzică Populară – premiul doi pentru sibianca Bianca Andreea Creţu
Concursul Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu”, a fost organizat la Cercul Militar. Sibianca Bianca Andreea Creţu a obţinut premiul doi la Secţiunea Muzică Populară. Elevă a profesorului Cosmin Verde de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, Bianca Andreea Creţu este cea care a fost preferata publicului la ediţia din acest an a Festivalului Concurs „Lucreţia Ciobanu” de la Sibiu.
„Felicitări, din nou, Bianca Crețu și mulțumim juriului pentru apreciere. E un moment de mare bucurie să reprezentăm de pe podium, Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu, chiar de la prima ediție a concursului. Felicitări tuturor celor implicați în realizarea acestui concurs, în special doamnei manager Alina Pinca și sperăm ca la următoarele ediții să urcăm Școala Populară tot mai sus pe podium!”, a declarat profesorul Cosmin Verde.
Premiul întâi al Concursului Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu”, Secţiunea Muzică Populară, a fost câştigat de către Maria-Denisa Ungureanu, de la Şcoala Populară de Arte „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, avându-l ca profesor pe cunoscutul interpret de muzică populară, Ion Drăgan. Premiul a fost înmânat de preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Daniela Cîmpean a felicitat-o pe Maria-Denisa Ungureanu şi a evidenţiat faptul că, sibienii sunt mari iubitori ai folclorului şi tradiţiilor. De asemenea, preşedinta Consiliului Judeţean a invitat-o pe Maria-Denisa Ungureanu, să cânte în recital, la ediţia de anul viitor, a concursului naţional de la Sibiu.
„Bine aţi venit în acest judeţ în care sunt mulţi oameni care iubesc tradiţia, folclorul, cântecul popular românesc şi nu este întâmplător acest festival aici, la Sibiu, un judeţ care are o capitală culturală europeană, care a marcat destinul multor artişti, un judeţ în care sunt multe instituţii de cultură care susţin tradiţia românească, Şcoala Populară de Arte şi Meserii fiind una dintre acestea, una cu care noi, sibienii, ne mândrim. Aş vrea să o felicit pe doamna manager, Alina Pinca”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Ion Drăgan a felicitat la rândul lui, organizatorii concursului naţional de la Sibiu şi a amintit publicului, că în urmă cu 20 de ani, el a câştigat un mare premiu la un concurs de folclor organizat la noi în oraş.
„Acu 20 de ani, eu am luat marele premiu aici şi cu doamna director, Alina Pinca, am mers în concursuri, era talentată, frumoasă şi cânta foarte, foarte bine şi acum cântă. Felicitări din suflet!”, a spus Ion Drăgan, profesorul câştigătoarei Concursului Naţional „Ilie Micu”.
Alina Pinca – Vintilă a apreciat la finalul competiţiei, că prima ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” de la Sibiu a fost „un succes” şi „toţi concurenţii au fost la înălţime”.
„Vreau să le mulţumesc tuturor concurenţilor, publicului, partenerilor noştri, tuturor care s-au implicat în organizarea acestui frumos festival concurs, care iată, chiar dacă a fost prima ediţie în acest an, înclin să cred că a fost un succes. Şi pentru că toţi concurenţii au fost la înălţime, vreau să-i felicit pe fiecare în parte”, a declarat la final, Alina Pinca Vintilă, directorul Concursului Naţional şi al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu.
Festivalul Concurs Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” din Sibiu a fost organizat marţi şi miercuri, de Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu”, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al partenerilor: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Cercul Militar, Direcţia Judeţeană pentru Cultură.
Partenerii media ai evenimentului sunt: Opinia de Sibiu, Sibiul Azi, Tribuna, Strada Cetății, Sibiul Bun, Mesagerul de Sibiu, City FM, Eveniment TV Regional, Sibiu 100%, , TV Alpha Media, Sweet TV , Sibiu Independent, Hermannstädter Zeitung.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
36Coșuri stradale pentru dejecții s-au pus! Ce scuză mai găsesc acum cei care nu strâng după animalul lor de companie?
2 ani agoCoșuri stradale speciale pentru colectarea dejecțiilor animalelor de companie. #85
În ultimele două luni, Primăria Sibiu a instalat alte 40 de coșuri stradale speciale pentru colectarea dejecțiilor animalelor de companie. S-a ajuns astfel la un total de 85 de recipiente pe domeniul public.
Din păcate, cinci dintre coșurile nou instalate au înlocuit pe cele existente deja în teren care au fost, vandalizate, fără a mai putea fi reparate.
Coșurile au fost montate în zona centrală, în cartierele Valea Aurie, Terezian, Vasile Aaron, Ștrand, Trei Stejari, Turnișor, Piața Cluj, Hipodrom și Tineretului. Locațiile alese pentru amplasarea acestor recipiente speciale sunt preferate de stăpânii animalelor de companie pentru plimbări.
”Dacă ați uitat să luați o pungă de acasă, pe suportul coșurilor veți găsi și pungi pentru strângerea dejecțiilor. Alimentarea cu pungi a acestor coșuri de gunoi se va face în funcție de necesitate.”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.
Motivele pentru care trebuie să strângeți aceste dejecții?
- Excrementele câinilor rămase în spațiul public afectează sănătatea. Acestea putând transmite la om și la alte animale bacterii, paraziți sau viruși precum Giardia, Salmonella, E. coli sau viermi intestinali. Copiii sunt cei mai expuși, deaceea este și interzis accesul cu câini în locurile de joacă.
- Este o datorie civică. Datorie care, dacă nu este îndeplinită, se poate taxa cu amendă între 200 și 300 de lei.
- Excrementele sunt poluante pentru mediu. Acest tip de dejecții nu sunt fertilizante pentru sol, și se descompun de abia după un an, substanțele nocive infiltrându-se în sol.
Pentru că Sibiul se dorește să devină un oraș și mai prietenos cu animalele de companie, Primăria Sibiu creează locuri de joacă pentru câini. Sunt deja în curs proiecte de amenajare a unui astfel de spațiu în Terezian, în cadrul lucrărilor de modernizare a cartierului. La fel cum și pe strada Maramureșului, pe Aleea Șelimbăr și pe str. Oașa, pentru acestea fiind aprobați indicatorii tehnico-economici în ședința extraordinară a Consiliului Local din 10 februarie, urmând să fie contractată proiectarea și execuția.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
155