Skate park-ul Obor are foam pit de 784.000 lei
Skate park-ul Obor are de acum și o instalație foam pit care poate fi folosită de sâmbătă, 15 octombrie. Lucrările în valoare de 784.000 lei au demarat la începutul lunii mai a acestui an și au fost finalizate cu o lună înainte de termenul contractual.
„Acest skate park este cel mai mare și mai modern din țară, dar continuăm să îl îmbunătățim, cu atât mai mult cu cât această nouă instalație a fost cerută chiar de tinerii care îl folosesc. Sper să se bucure de aceasta și îi încurajez ca și în viitor să vină cu propuneri de acest fel”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Instalația constă într-o cuvă căptușită cu saltele de burete și umplută cu cuburi de burete care vor absorbi șocurile și vor oferi protecție și siguranță la aterizare. De asemenea, s-au creat două rampe menite să lanseze sportivii spre cuva cu burete.
Cuva va fi protejată de ploaie prin amplasarea unei huse impermeabile, iar pentru protecția sportivilor împotriva razelor soarelui s-au montat copertine textile.
Pe lângă acestea, pentru spectatori au fost amplasate bănci, iar spațiile afectate de lucrările la noul obiectiv au fost reamenajate prin taluzuri și înierbări, plantându-se și 5 noi arbuști.
Foam pit-ul se adaugă celorlalte instalații ale skate park-ului, alcătuind circuite pentru BMX, skateboard, role, trotinete și MTB-uri.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Balerini din Odesa dansează la Sibiu | VIDEO
2 ani agoBalerinii Ekaterina și Viktor, soliști de la Teatrul Național Academic de Operă și Balet Odesa dansează din luna martie la Teatrul de Balet Sibiu
Balerinii Teatrului Național Academic de Operă și Balet Odesa, Ekaterina Tomashek (solistă) și Victor Tomashek (prim-solist), dansează de marți, 15 martie, la Teatrul de Balet Sibiu. „Gala de balet” din 19 și 20 martie 2022 va fi primul eveniment al Teatrului de Balet Sibiu, în care publicul îi poate vedea pe scenă pe cei doi balerini ucraineni, care au fugit din calea războiului din Ucraina și s-au refugiat la Sibiu.
„Balerinii Ekaterina și Victor Tomashek, care formează un cuplu în viața de zi cu zi, vor dansa alături de balerinii Teatrului de Balet Sibiu, până când situația le va permite să se întoarcă în țara lor. În fața acestei tragedii care se întâmplă în țara vecină, obligația noastră este să fim uniți, să ajutăm atunci când ne stă în putință să facem asta și cu toată credința.” Ovidiu Dragoman, Manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Teatrul de Balet Sibiu
Ekaterina Tomashek a absolvit cursurile Școlii de Coregrafie din Kazan, Rusia, iar după absolvire a fost invitată să danseze la Opera și Teatrul Național din Donetsk, Ucraina. Din 2014, Ekaterina a fost solistă a Teatrului Național Academic de Operă și Balet Odesa.
Repertoriul său include roluri solistice în spectacole precum: „Carmen”, „Giselle”, „Don Quijote”, „Chopiniana”, „Lacul Lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită” etc. Are o vastă experiență scenică, a participat la festivaluri de dans și la turnee atât în Europa (Bulgaria, Franța, Germania, Suedia, Olanda, Elveția etc.), cât și în Asia (China). În anul 2016, a participat la emisiunea TV „So You Think You can Dance” Ucraina.
„Românii au fost foarte ospitalieri și ne-au ajutat foarte mult. Ne-au primit cu foarte multă căldură și la Iași, primul oraș din România unde am ajuns, și apoi, și în Făgăraș, și în Sibiu, unde suntem astăzi. La Sibiu, am găsit un colectiv tânăr, dar foarte puternic și cu o tehnică de dans foarte bună. Suntem recunoscători că avem această șansă de a fi astăzi aici.” a declarat Ekaterina Tomashek.
Victor Tomashek a absolvit cursurile Școlii de Coregrafie din Kiev, în 2008. A dansat la Opera și Teatrul Național din Kiev, pentru ca mai apoi să fie invitat să lucreze la Teatrul Național din Donetsk, iar din 2014 a fost prim-solist al Teatrului Național Academic de Operă și Balet Odesa.
A dansat roluri solistice în cele mai cunoscute spectacole, din care amintim o mică parte: „Don Quijote”, „Spartacus”, „Spărgătorul de nuci”, „Giselle”, „Lacul Lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită”. A participat la turnee în Franța, Germania, Elveția, Suedia, Bulgaria, Olanda și China. Este laureat al concursurilor din țara natală și Rusia, a fost finalist în cadrul emisiunii TV „Everybody Dance” Ucraina, în 2015. Înainte de izbucnirea războiului din țara natală, a participat la emisiunea TV „World of Dance”.
”Pe 24 februarie, la 5 dimineața, Ekaterina a venit la mine și mi-a spus „Trezește-te, a început războiul!” și mi-am dat seama în acel moment că de ce ne era frică, se întâmplă deja. Deși sunt bărbatul casei, nu știam dacă voi putea să-mi protejez familia. Singura noastră salvare la care m-am gândit în acele momente a fost să fugim cât mai repede din Ucraina. Pașaportul celui mic expira în două luni, am avut noroc. Băiețelul nostru nu s-a născut să vadă aceste orori, acest război și să fie părtaș în acest război.” a declarat Victor Tomashek.
Balerinii de la Sibiu i-au primit cu brațele deschise. Cei doi dansatori au început repetițiile alături de noua lor ”familie”.
”Abia ieri am început repetițiile împreună și am văzut cât de talentați sunt. Au experiență, sunt dansatori deosebiți. E foarte trist să vezi că cineva atât de talentat este nevoit să fugă din țara lui, să scape dintr-o situație pe care nu o poate controla. Încercăm să-i facem să se simtă bine veniți, să se simtă acasă atât cât se poate.”, a declarat Alba Fernandez, balerină a Teatrului de Balet Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
241Sibiu. Tehnologii smart pentru planificarea lucrărilor la străzi
2 ani agoSibiu ”mai” smart cu 300 de mii de euro
Întreținerea și modernizarea rețelei de drumuri din municipiu înseamnă pe de o parte investiții ample, iar pe de altă parte intervenții pentru întreținere și reparații, fie că este vorba de reparații punctuale ale defectelor sau de înlocuirea completă a stratului asfaltic. Însă, pentru ca intervențiile să se desfășoare la timp și să fie mai bine coordonate, este necesară o planificare mai riguroasă.
În acest scop, Primăria Sibiu va contracta dezvoltarea unei soluții informatice inteligente de planificare a acestui tip de lucrări, denumit în termeni de specialitate Road Asset Management System. Practic, acesta este un program informatic care va conține străzile din Sibiu și va înregistra starea acestora, precum și o planificare multianuală privind reabilitarea și întreținerea lor.
Într-o primă etapă se va alege o zonă pilot a orașului pentru a configura programul. Ulterior, după o perioadă de testare, aria se va lărgi pentru a cuprinde toate străzile din orașul de pe Cibin.
Pentru crearea acestei soluții smart, Primăria va beneficia de servicii de consultanță din partea unei firme italiene – Studi e Pianificazione del Territorio. Contractul este finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin intermediul unui grant (finanțare nerambursabilă) în valoare de 300.000 de Euro, acordat Sibiului în cadrul ultimului împrumut contractat de Municipiul reședință de județ.
Reamintim că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este partenerul Sibiului din anul 2005, Municipiul contractând în ultimii 15 ani, credite rambursate din bugetul local al orașului în valoare de 50,5 milioane de Euro, utilizate pentru modernizarea a peste 180 de străzi și alte obiective publice, precum poduri și viaducte.
Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
228CJ Sibiu. Acord de parteneriat cu Ille et Vilaine pentru următorii 3 ani
1 an agoCJ Sibiu va semna Acordul de parteneriat cu Departamentul Ille et Vilaine pentru următorii trei ani
CJ Sibiu, prin delegația oficială, este prezent la Rennes, Franța, zilele acestea, la invitația adresată președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, de către președintele Departamentului Ille et Vilaine, Jean-Luc Chenut. Din delegație fac parte consilieri județeni, reprezentanții unor instituții de cultură aflate în subordinea CJ Sibiu (Muzeul Astra, Filarmonica de Stat, Biblioteca Astra), precum și angajați din aparatul de specialitate al instituției.
Componența delegației CJ Sibiu a fost stabilită în acord cu tematica transmisă de către organizator, dorindu-se facilitarea schimbului de bună practică în domeniile administrației publice, culturii și al proiectelor de investiții.
Evenimentul este unul amplu, întrucât sunt prezenți primari ai localităților din departamentul Ille et Vilaine, primari din județul Sibiu, precum și o importantă delegație a regiunii Wielkopolska din Polonia, cu care partea franceză, cât și județul Sibiu, derulează un parteneriat similar.
Scopul vizitei îl reprezintă reînnoirea Acordului de parteneriat pentru următorii trei ani. Acesta va fi semnat pentru perioada 2022 – 2024, și vizează schimburi de experiență în domenii precum: servicii sociale, turism, cultură, mediu, agricultură și dezvoltare rurală, egalitatea de gen și tineret.
Totodată, gazdele marchează împlinirea a 30 de ani de la înființarea Asociației Solidarité 35, cea care a fost inițiatoarea cooperării dintre Departamentul Ille et Vilaine din Bretania și Consiliul Județean Sibiu, precum și o parte dintre comunele județului Sibiu. Cu acest prilej, este organizată o reuniune a comunelor române, bretone, dar și poloneze, intitulată ”Înfrățirile, vectori ai unei cetățenii europene active”.
Astfel, alături de delegația CJ Sibiu, se află la Rennes și primari sau reprezentanți ai mai multor comunități din județ: Apoldu de Jos, Copșa Mică, Păuca, Săliște, Slimnic, Șeica Mare, Tălmaciu, și ai Asociației de Prietenie Ille et Vilaine Sibiu. Programul vizitei include conferințe, mese rotunde, ateliere și vizitarea unor obiective culturale.
”Sunt onorată să particip, alături de colegii mei și de primarii din județ, la acest moment aniversar, să reprezentăm Județul Sibiu cu tot ceea a însemnat și înseamnă el în evoluția sa în cele trei decenii de când au început cooperarea și înfrățirile cu Departamentul Ille et Vilaine. Cu certitudine la începutul colaborării am avut de câștigat și de învățat din experiența partenerilor francezi în foarte multe domenii.
Le mulțumim pentru toată implicarea și deschiderea arătate pentru Județul Sibiu. Am convingerea, însă, că pe parcursul cooperării, și autoritățile franceze din Bretania au preluat exemple de bună practică pe care Consiliul Județean Sibiu și instituțiile din subordine, dar și primăriile din Sibiu, le-au dezvoltat. Noul acord pe care îl vom semna zilele acestea cu Departamentul Ille et Vilaine va contribui la extinderea și intensificarea relațiilor bilaterale, beneficiile cooperării fiind evidente pentru ambele părți”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Aniversarea celor 30 de ani de existență a relațiilor dintre departamentul breton și județul Sibiu, ce trebuia marcată în 2020, a fost reprogramată pentru acest an, pe fondul restricțiilor generate de pandemie.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
117