Bucătăresele Spitalului TBC Sibiu, în finala unui concurs național de gătit, cu 2 preparate

Bucătăresele au ajuns în finala unui concurs național de gătit pentru pacienți

Bucătăresele Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu au fost selectate în finala concursului gastronomic „Meniuri de spital, medicamente pentru suflet”, organizată la Sighișoara în perioada 11- 13 mai. Bucătăresele spitalului sibian, prezente la evenimentul culinar de la Sighișoara, au prezentat un fel principal și desert.

Felul principal a constat într-un preparat simplu, dar gustos și echilibrat din punct de vedere nutritiv, respectiv piept de pui cu sos de smântănă și garnitură de orez cu morcovi sote, prezentat pe farfurie alături de salată verde. Desertul a fost compus din două preparate festive: un tort de biscuiți cu brânză de vaci, ornată cu fructe de pădure și o pască preparată cu smântână și portocale.

Toate preparatele pregătite de bucătăresele din Sibiu au fost prezentate pe farfurii, fiind apreciate atât de juriul concursului, cât și de către ceilalți participanți prezenți la eveniment.

Evenimentul a fost organizat de Spitalul Municipal Sighișoara, în colaborare cu Federația Sanitas din România, juriul concursului „Meniuri de spital, medicamente de suflet” a fost format din reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate, profesori ai Departamentului de Nutriție din cadrul Facultății de Medicină din Târgu Mureș, precum și chef bucătari renumiți.

De altfel, pentru Spitalul de Pneumoftiziologie oferirea unei hrane cât mai sănătoase, dar și gustoase, pacienților, reprezintă o prioritate.

„Ne dorim ca pacienții noștri să beneficieze nu doar de cele mai bune îngrijiri medicale, oferite de medicii, asistenții și personalul auxiliar-sanitar, dar și de condiții hoteliere la standarde ridicate. Astfel, prin blocul alimentar propriu al spitalului ne asigurăm în permanență că mâncarea servită bolnavilor internați în spital este atât calitativă, cât și suficientă și pregătită cât mai corect din punct de vedere dietetic. Le felicit pe doamnele bucătărese care au reprezentat la înălțime spitalul nostru în acest concurs gastronomic și au prezentat felul profesionist în care înțelegem zi de zi să ne onorăm această obligație de a-i hrăni pe pacienții noștri la un nivel superior”, spune Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Zilnic, în blocul alimentar al spitalului bucătăresele gătesc mai multe tipuri de meniuri: regimul comun, pentru pacienții fără restricții alimentare, precum și regimuri  desodate ori pentru pacienții cu diabet sau pentru cei cu probleme hepatice.

„Păstrarea stării de sănătate a pacienților este strâns legată și de modul de alimentație. De aceea, spitalul nostru acordă o atenție deosebită alimentației pacienților, oferind mâncare proaspătă, corect pregătită din punct de vedere dietetic – pentru ca hrana servită, alături de tratamentul medical și îngrijirile adecvate, să contribuie la însănătoșirea cât mai grabnică a bolnavilor internați.”, spune Simona Luca, asistent de dietetică.

Lunar, spitalul evaluează prin chestionare completate sub aspectul anonimatului, gradul de satisfacție al pacienților internați, cu privire la diverse aspecte, iar calității hranei servite i se acordă în general calificative de „foarte bine” și „bine”, fiind apreciată la nivel maxim de peste 90% dintre respondenți.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top