Autobuze electrice și stații de încărcare
Autobuzele electrice, primele 36, se vor achiziționa cu fonduri europene nerambursabile prin PNRR.
“Am semnat astăzi la București contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin PNRR pentru achiziția a 36 de autobuze electrice, ce vor asigura transportul în Municipiul Sibiu și în cele 9 localități care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu: orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia. Valoarea investiției este de 124,3 milioane de lei.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Prin proiect se vor achiziționa 36 de autobuze electrice și 48 de stații de încărcare a acestora, atât rapide, cât și lente.
De asemenea, este prevăzută achiziția a 71 de stații de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibrid care vor putea fi utilizate de publicul larg.
Următorul pas în realizarea acestui proiect este elaborarea documentației și demararea procedurii efective de achiziție.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Declarația de la Toulouse a fost semnată și de Aeroportul Internațional Sibiu
2 ani agoDeclarația de la Toulouse – angajamentul industriei aviatice pentru un viitor net zero
Aeroportul Internațional Sibiu s-a alăturat aeroporturilor din Europa care au semnat în data de 4 februarie 2022 la Bruxelles „Declarația de la Toulouse” în număr record, întărind angajamentul industriei aviatice pentru un viitor durabil prin reducerea la zero a emisiilor de carbon.
Doar două aeroporturi din România au aderat la semnarea acestui acord inovator. Declarația de la Toulouse marchează un nou capitol în călătoria Europei spre îndeplinirea obiectivului net zero 2050 al aviației, aeroporturile de pe întreg continentul european devenind astfel una dintre cele mai puternice voci care duc mai departe această inițiativă.
Declarația de la Toulouse atestă pentru prima dată faptul că guvernele europene, Comisia Europeană, industria aviatică, sindicatele și alte părți cheie interesate se aliniază în mod oficial pentru decarbonizarea aviației. Acest moment semnificativ pregătește „terenul” pentru următorii pași concreți, atât pentru stabilirea unui Pact la nivelul Uniunii Europene pentru decarbonizarea aviației, cât și la nivel global, având în vedere faptul că ICAO și ONU urmează să stabilească un obiectiv global pentru aviația internațională în cursul anului 2022.
„Fiecare aeroport care semnează această Declarație face o diferență tangibilă pentru viitorul nostru ca industrie, ca economie și ca societate. Aceste aeroporturi continuă să demonstreze ambiție, viziune și excelență în acțiunile lor durabile. Le admir și aplaud pe fiecare dintre acestea.”, a declarat Olivier Jankovec, Directorul General al ACI EUROPE
Aproape 200 de aeroporturi europene certificate sunt în prezent în cadrul programului Airport Carbon Accreditation și aproape 400 de aeroporturi la nivel global. Acestea fac eforturi de a reduce la zero emisiile de carbon până în anul 2050, pentru operațiunile aflate sub controlul lor.
„Salut inițiativa semnării Declarației de la Toulouse! Acest demers arată faptul că putem contribui activ la viziunea UE de a transforma Europa într-un continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Mă bucur că suntem parte a unor proiecte care vor sta la baza construirii unui viitor sustenabil pentru generațiile care vin.”, a declarat Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu
Declarația de la Toulouse semnată de către ACI EUROPE atât în nume propriu, cât și în calitate de partener al Destinației 2050 în industria aviatică este acum completată de angajamentul individual a peste 200 de aeroporturi de pe tot continentul, care s-au alăturat acestei inițiative.
„Este un angajament ambițios și necesar pentru atingerea obiectivului de reducere a emisiilor de carbon până în anul 2050. În ceea ce privește Aeroportul Internațional Sibiu, ne propunem ca până la finalul acestui an să obținem din partea ACI EUROPE certificarea Airport Carbon Acreditation, Nivel 1 – Cartografiere, care presupune măsurarea și inventarierea amprentei de carbon la nivelul aeroportului. Implementarea integrală a acestei certificări este un proces complex care presupune șase nivele de acreditare și reprezintă un instrument unic pentru managementul activ al carbonului în aeroporturi, cu rezultate măsurabile.”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu.
Lista completă aeroporturilor membre ACI EUROPE care au semnat Declarația de la Toulouse este disponibilă la următorul link: https://www.aci-europe.org/toulouse-declaration.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
271Isabela,12 ani, are nevoie de ajutor
8 luni agoIsabela a fost diagnosticată cu scolioză idiopatică
Isabela, în vârstă de 12 ani, este sora cea mare a familiei Grancea, din Mârșa. Carmen și Daniel Grancea mai au 2 fete în vârstă de 6, respectiv 3 ani.
”Deocamdată nu facem decât să-i ajutăm pe părinții să strângă banii pentru operație.”, spune Roxana Fuiorea, într-o postare pe o rețea de socializare.
Anul trecut, după ce a terminat clasa a IV-a, părinții Isabelei au observat că spatele fetiței lor nu este drept. Pentru a vedea care este problema au mers la doctori, să facă analize peste analize, kinetoterapie. De la un moment dat, tânăra a fost nevoită să înceapă să poarte corset medical. Însă, nu s-a reușit ameliorarea stării de sănătate. A fost diagnosticată, într-un final, cu scolioză idiopatică cu curburpă de 66%, și a primit recomandarea să meargă la București, la medicul chirurg ortoped, Alexandru Thierry.
În urma unor alte analize efectuate la Spitalul Monza din capitală, s-a ajuns la concluzia că fără intervenția chirurgicală la coloană, Isabela nu se poate vindeca. Costul operației de care are mare nevoie Isabela, se ridică la 100.000 lei, o sumă pe care familia ei nu are de unde să o scoată.
Cine dorește să ajute acest copil talentat să ducă o viață mai bună, poate face o donație în contul deschis la banca BRD, RO79 BRDE 330S V028 3983 3300, pe numele Grancea Ionela Carmen
”Isabela merită să fie un copil sănătos și fericit. Fiecare sumă donată, indiferent cât e de mică, contează.”, concluzionează Roxana Fuiorea.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
220Primăria Sibiu. Finanțare europeană pentru alte 8 proiecte
10 luni agoPrimăria Sibiu atrage 71 de milioane lei
Primăria Sibiu a atras prin PNRR, peste 340 milioane de lei.
“Am obținut finanțare pentru eficientizarea energetică a 6 clădiri ale unităților de învățământ și pentru 2 proiecte prin care vom continua modernizarea transportului public în Sibiu. Sumele nerambursabile pe care le-am obținut astfel depășesc 71 de milioane de lei. În total, până acum, am obținut din PNRR pentru Sibiu peste 340 de milioane de lei, alte 12 proiecte în valoare de 168 milioane de lei fiind încă în evaluare.”, transmite Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Contractele de finanțare pentru reabilitarea energetică a clădirilor, deținute de Primăria Sibiu,Colegiului O. Goga, Liceului O. Ghibu, a școlilor Regele Ferdinand, N. Iorga și a școlii nr. 25, precum și a grădiniței Elefănțelul Curios însumează 59,07 milioane lei. Lucrările vor include:
• termoizolarea clădirii și înlocuirea tâmplăriei geamurilor cu termopan
• montarea unui sistem alternativ de încălzire din surse regenerabile, prin intermediul pompelor de căldură
• montarea de panouri solare fotovoltaice,
• modernizarea instalației de energie termică și a sistemului de iluminat,
• montarea de robineți temporizați sau senzori de mișcare pentru economisire
• instalarea unor ventilatoare cu recuperator de căldură
• montarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului de utilități, dar și de reducere a acestuia pentru eficiență și economie.
• instalarea de stații de încărcare a mașinilor electrice sau hibrid în zona fiecărei clădiri.După finalizarea documentațiilor tehnice pentru toate cele 6 clădiri se vor organiza procedurile de achiziție pentru execuția lucrărilor, anunță Primăria Sibiu.
Continuăm modernizarea transportului public prin două noi proiecte însumând investiții în valoare de 13,2 milioane de lei, contractele de finanțare din PNRR semnându-se în această săptămână:
- Sisteme inteligente de transport urban în municipiul Sibiu constând în achiziția de echipamente software și hardware care să asigure traversarea mai rapidă a autobuzelor în 15 intersecții semaforizate din oraș. Practic, cu ajutorul unor echipamente digitale instalate pe semafor și în autobuz, acesta din urmă va primi culoarea verde mai repede. Astfel, se va asigura o prioritizare în trafic a transportului public și o respectare mai riguroasă a orarelor de circulație, reducându-se întârzierile cauzate de traficul aglomerat.
Următorul pas în implementarea acestui proiect este realizarea unui studiu care să stabilească intersecțiile unde se poate aplica soluția precum și tipul de echipamente necesare. Primăria a anunțat că, ulterior se va organiza procedura de achiziție pentru echipamente și instalarea acestora.
- Sisteme integrate de informare a călătorilor în stațiile de transport public din municipiul Sibiu care presupune instalarea a 110 afișaje digitale în stațiile de autobuz, conectate cu sistemul de management al flotei Tursib. Astfel, călătorii vor avea informații în timp real cu privire la timpul de sosire a autobuzului și modificări ale traseelor și / sau orarelor de circulație. Următorul pas este achiziția sistemelor de afișaj și montarea lor.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
85