Autobuze electrice și stații de încărcare
Autobuzele electrice, primele 36, se vor achiziționa cu fonduri europene nerambursabile prin PNRR.
“Am semnat astăzi la București contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin PNRR pentru achiziția a 36 de autobuze electrice, ce vor asigura transportul în Municipiul Sibiu și în cele 9 localități care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu: orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia. Valoarea investiției este de 124,3 milioane de lei.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Prin proiect se vor achiziționa 36 de autobuze electrice și 48 de stații de încărcare a acestora, atât rapide, cât și lente.
De asemenea, este prevăzută achiziția a 71 de stații de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibrid care vor putea fi utilizate de publicul larg.
Următorul pas în realizarea acestui proiect este elaborarea documentației și demararea procedurii efective de achiziție.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Coșuri stradale pentru dejecții s-au pus! Ce scuză mai găsesc acum cei care nu strâng după animalul lor de companie?
1 an agoCoșuri stradale speciale pentru colectarea dejecțiilor animalelor de companie. #85
În ultimele două luni, Primăria Sibiu a instalat alte 40 de coșuri stradale speciale pentru colectarea dejecțiilor animalelor de companie. S-a ajuns astfel la un total de 85 de recipiente pe domeniul public.
Din păcate, cinci dintre coșurile nou instalate au înlocuit pe cele existente deja în teren care au fost, vandalizate, fără a mai putea fi reparate.
Coșurile au fost montate în zona centrală, în cartierele Valea Aurie, Terezian, Vasile Aaron, Ștrand, Trei Stejari, Turnișor, Piața Cluj, Hipodrom și Tineretului. Locațiile alese pentru amplasarea acestor recipiente speciale sunt preferate de stăpânii animalelor de companie pentru plimbări.
”Dacă ați uitat să luați o pungă de acasă, pe suportul coșurilor veți găsi și pungi pentru strângerea dejecțiilor. Alimentarea cu pungi a acestor coșuri de gunoi se va face în funcție de necesitate.”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.
Motivele pentru care trebuie să strângeți aceste dejecții?
- Excrementele câinilor rămase în spațiul public afectează sănătatea. Acestea putând transmite la om și la alte animale bacterii, paraziți sau viruși precum Giardia, Salmonella, E. coli sau viermi intestinali. Copiii sunt cei mai expuși, deaceea este și interzis accesul cu câini în locurile de joacă.
- Este o datorie civică. Datorie care, dacă nu este îndeplinită, se poate taxa cu amendă între 200 și 300 de lei.
- Excrementele sunt poluante pentru mediu. Acest tip de dejecții nu sunt fertilizante pentru sol, și se descompun de abia după un an, substanțele nocive infiltrându-se în sol.
Pentru că Sibiul se dorește să devină un oraș și mai prietenos cu animalele de companie, Primăria Sibiu creează locuri de joacă pentru câini. Sunt deja în curs proiecte de amenajare a unui astfel de spațiu în Terezian, în cadrul lucrărilor de modernizare a cartierului. La fel cum și pe strada Maramureșului, pe Aleea Șelimbăr și pe str. Oașa, pentru acestea fiind aprobați indicatorii tehnico-economici în ședința extraordinară a Consiliului Local din 10 februarie, urmând să fie contractată proiectarea și execuția.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
145Târgul de Crăciun din Sibiu își deschide porțile mâine, 26 noiembrie
2 ani agoTârgul de Crăciun din Sibiu este pregătit să își redeschidă porțile și să primească vizitatori din toate colțurile țării. Vineri, 26 noiembrie, cupola de lumini ce acoperă Piața Mare se va aprinde din nou, dând startul unui sezon de sărbători ceva mai apropiat de normalitatea pe care ne-o dorim cu toții.
Târgul de Crăciun va fi organizat diferit anul acesta față de anii precedenți. Măsurile de limitare a pandemiei de coronavirus impuse de autorități schimbă la față Târgul, așa cum îl știați.
„Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experiență cât mai în siguranță, pentru toți participanții, atât public cât și expozanți. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii și instituții, pentru a oferi publicului o experiență cât mai plăcută, chiar și în aceste condiții atipice”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului.
Târgul este deschis numai pentru cei care dețin certificat verde valid
Față de anii precedenți, Târgul de Crăciun din Sibiu din acest an va fi organizat în interiorul unei perimetru închis, ce va permite verificarea tuturor participanților. Accesul se va face în baza Certificatului Verde valid, eliberat conform cerințelor autorităților, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la Târg doar însoțiți de un adult, care, la rândul său, trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile de mai sus.
„Suntem foarte atenți, la fiecare detaliu, și am pregătit amănunțit toate aspectele ce țin de siguranța publicului. Vom avea grijă ca spațiul să nu se aglomereze, prin urmare există posibilitatea ca, temporar, accesul persoanelor să fie restricționat ca să nu depășim criteriile de spațiu impuse de autorități”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț.
Dar destul despre reguli și măsuri anti-Covid, haideți să vedem ce surprize îi așteaptă pe vizitatori la ediția din 2021. Cea mai căutată atracție în ultimii ani, gigantica roată panoramică, revine în Piața Mare pe toată durata Târgului. De asemenea, patinoarul va fi funcțional încă de la deschidere și pe întreaga durată a evenimentului. Cei mici și cei mari vor putea patina în fiecare zi, între orele 09:30 și 21:00. Cei care nu au echipament îl pot închiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei iar biletul de intrare tot 15 lei.
Moș Crăciun nu a uitat de cei mici și îi așteaptă la Atelier, ca în fiecare an. Cu sprijinul Lidl, accesul celor mici la Atelierul lui Moș Crăciun va fi în acest an gratuit și vor beneficia și de surprize noi. În fiecare an, Atelierul lui Moș Crăciun este vizitat de peste 4000 de copii.
„Pentru ediția de anul acesta am luat în considerare o paletă variată de propuneri, cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţei de manifestare artistică, estetică şi plastică a celor mici. Astfel, ne-am propus stimularea unor aptitudini şi a unor deprinderi creative, oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti, în cadrul Atelierului lui Moș Crăciun”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul evenimentului.
În contextul COVID-19 grupele de copii nu vor veni combinate, ci așa cum sunt ele organizate deja la școală sau grădiniță, iar spațiul va fi dezinfectat cu lumină UV și soluție dezinfectantă la ieșirea fiecărei grupe. Copiii vor putea să păstreze opera realizată la Atelier, vor primi o diplomă și tradiționala fotografie de grup. De asemenea, învățătorii și educatorii ce vin la Atelierul lui Moș Crăciun cu grupuri de elevi vor primi un certificat pentru participarea la activități extrașcolare. Durata unui atelier este de 40 de minute iar toate locurile destinate grupelor din școli și grădinițe au fost epuizate în mai puțin de 24h de la deschiderea sistemului de rezervări. Detalii despre Ateliere se găsesc aici: https://targuldecraciun.ro/atelierul-lui-mos-craciun/
Porțile Târgului vor fi deschise zilnic între orele 11:00 și 21:00, până în data de 2 ianuarie iar patinoarul va funcționa până când va permite vremea, după această dată.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Foto arhivă Târgul de Crăciun din Sibiu
150Microbuz cu 7 persoane s-a răsturnat pe DJ106. Șoferul era băut bine!
7 luni agoMicrobuzul era condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani
Microbuzul se deplasa în această dimineață, în jurul orei 6, spre municipiul Sibiu. Bărbatul care se afla la volan a pierdut controlul într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă în partea stangă a sesnuslui de deplasare și s-a răsturnat. Șoferul aducea 6 muncitori la muncă, în Sibiu.
În urma evenimentului a rezultat rănirea tuturor celor 7 ocupanți ai microbuzului.
Polițiștii rutieri care au intervinit la accidentul rutier produs pe DJ 106, între localitățile Cornățel și Daia. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto, un sibian în vârstă de 44 de ani, a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
”În zonă s-a circulat îngreunat, cercetările continuând în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii accidentului.”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu,
Pompierii militari sibieni s-au mobilizat cu următoarele forțe la locul intervenției: 3 echipaje SMURD dintre care unul cu medic, 1 ATPMV, 1 autospecială descarcerare, 1 autospecială de stingere, 2 echipaje SAJ.
În urma accidentului a fost nevoie de intervenția echipajului de descarcerare pentru extragerea din autoturism a 4 persoane. Celelalte 3 persoane care se aflau în microbuz în momentul accidentului s-au autoevacuat.
”Echipajele de salvatori au acordat îngrijiri medicale pentru cele 7 persoane implicate în accident. Toate persoanele au fost transportate la UPU Sibiu: 6 persoane erau conștiente și aveau multiple traumatisme, o persoană inconștientă, aceasta fiind intubată la fața locului.”, a transmis Sg. maj. Andreea Ștefan, purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu.
4 bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 65 de ani politraumatizați au fost transportați de echipajele SMURD. Celelalte 2 persoane au fost preluate de echipajele SAJ.
”Echipajele SAJ au transportat la UPU Sibiu două victime, bărbați de 45 și 65 ani. Ambele victime au prezentat politraumatisme prin accident rutier, suspiciune de fractură membru inferior la primul și traumatism de șold la al doilea.”, transmit reprezentanții SAJ Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
99