Autobuze electrice și stații de încărcare
Autobuzele electrice, primele 36, se vor achiziționa cu fonduri europene nerambursabile prin PNRR.
“Am semnat astăzi la București contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin PNRR pentru achiziția a 36 de autobuze electrice, ce vor asigura transportul în Municipiul Sibiu și în cele 9 localități care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu: orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia. Valoarea investiției este de 124,3 milioane de lei.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Prin proiect se vor achiziționa 36 de autobuze electrice și 48 de stații de încărcare a acestora, atât rapide, cât și lente.
De asemenea, este prevăzută achiziția a 71 de stații de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibrid care vor putea fi utilizate de publicul larg.
Următorul pas în realizarea acestui proiect este elaborarea documentației și demararea procedurii efective de achiziție.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Săptămâna sănătății emoționale a debutat cu ziua bucuriei emoționale
3 ani agoSăptămâna sănătății emoționale la Liceul Teoretic Constantin Noica din Sibiu
Pe adresa redacției noastre am primit astăzi o scrisoare plină de zâmbete și culoare din partea unui colectiv profesoral. Emoționanta scrisoare este redată de imagini surprinzătoare de la activitățile desfășurate în Municipiul Sibiu, la Liceul Teoretic „Constantin Noica„.
Săptămâna Sănătății Emoționale a început cu ziua Bucuriei Emoționale. Zâmbetele copiilor, ascunse în spatele măștilor, s-au văzut în ochii celor mici pe parcursul întregii zile.
”Ziua „verde” a fost marcată de cuvântul UNITATE. Clasele primare au creat simbolul unității prin cercuri de culoare verde în curtea școlii. Astăzi, cu toții am învățat să ne bucurăm din lucruri mărunte: de la purtarea unui articol vestimentar până la bucuria de a fi uniți în familia numeroasă a lui Noica.”, a declarat profesor învățământ primar, Gabriela Jugar.
Cei aproape 400 de elevi ai ciclului primar au desfășurat activități specifice acestei zile: brainstorming-ul ”Mă simt norocos pentru că…”; fructe și legume verzi; realizarea de colaje folosind frunze, hârtie glasată și creioane colorate, toate în tonuri verzi; lectură – Ziua când creioanele colorate au plecat; reciclând protejăm natura.
”Această săptămână a venit ca o provocare din partea doamnei Simona Baciu, fondatoarea scolii private Transylvania College din Cluj-Napoca. O provocare prin care să oferim atenția bine meritată trăirilor interioare, sentimentelor, emoțiilor, provocărilor și exprimării acestora. O săptămână a stării de bine atât pentru dascăli cât și pentru copii. O săptămână în care încercăm să zâmbim mai mult, să ne conectăm cu noi și cu ceilalți, să fim recunoscători pentru toate lucrurile frumoase din viata noastră.”, a declarat Mădălina Miron Sporiș, profesor învățământ primar al Liceului Teoretic Constantin Noica Sibiu.
Activitățile specifice Săptămânii Sănătății Emoționale continuă după cum urmează:
- Marți – Ziua super eroilor;
- Miercuri – Ziua sănătății fizice;
- Joi – Ziua emoțiilor colorate;
- Vineri – Ziua stării de bine.
Luna mai este considerată pe plan internațional luna conștientizării sănătății emoționale. Conform UNICEF, unul din șapte copii a fost afectat în cea mai mare parte a ultimului an de pandemie, cu riscuri pentru sănătatea mintală și bunăstarea socio-emoțională.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
1.112Inundații în 3 localități din județul Sibiu
1 an agoInundații sub COD Portocaliu, duminică 25 iunie
Inundațiile au apărut în județul Sibiu, duminică, după ora 16, când ploaia a adus o cantitate considerabilă de apă.
”În urma avertizării meteorologice de COD PORTOCALIU, valabilă la nivelul întregului județ Sibiu, pompierii militari sibieni intervin la această oră în municipiul Sibiu și în localitatea Șura Mică pentru a evacua apa din mai multe gospodării.”, anunța duminică, Sg. maj. Andreea Ștefan – ISI Sibiu
Pentru că inundațiile se anunțau și pentru alte localități, la nivelul ISU Sibiu a fost activată Grupa Operativă pentru creșterea capacității de răspuns și de asemenea au fost înștiințare Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru activarea centrelor de permanență.
Pompierii sibieni au intervenit duminică după-amiază și azi-noapte în aproape 30 de gospodării inundate, după cum urmează:
- Muncipiul Sibiu Str. Fragilor – 1 gospodărie;
- Șura Mică: Str. Șoseaua Sibiului – 7 gospodării, Str. Calea Ocnei – 12 gospodării, Str. Magnoliei – 2 gospodării, Str. Crețu – 1 gospodărie
- Ocna Sibiului: Str. Salinelor: 6 gospodării, Str. Podului – degajare apa de pe drum public.
Pompierii au acționat cu o motopompă de mare capacitate, 9 motopompe transportabile și 8 electropompe. Din fericire nu au fost înregistrate victime.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
357Colegiul Prefectural, 28 martie2023
1 an agoColegiul Prefectural a avut 3 puncte pe oridinea de zi
Colegiul Prefectural, întrunit astăzi, 28 martie 2023, a fost prezidat de prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu.
Prima poziție de pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural a conținut Raportul privind îndeplinirea Planului de acțiuni pe anul 2022, pentru realizarea în județul Sibiu a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare al Județului Sibiu. Astfel, din punct de vedere statistic, Planul de acțiuni pentru anul 2022 a fost structurat pe 19 capitole a avut stabilite 116 obiective și 796 acțiuni pentru realizarea obiectivelor propuse.
Trebuie remarcat că în prima parte a anului 2022, contextul pandemic generat de prezența virusului SARS – CoV – 2 nu a fost favorabil desfășurării sau finalizării unor activități, însă s-au depus eforturi de către instituțiile implicate ca acțiunile propuse pentru anul 2022 să fie realizate, iar pentru proiectele multianuale lucrările să se deruleze în concordanță cu termenele stabilite în contractele de finanțare.
Dintre obiectivele și acțiunile mai importante pe care le regăsim în Planul de acțiuni pe anul 2022, amintim:
• îndeplinirea tuturor acțiunilor propuse la nivel județean având ca obiectiv major gestionarea componenței situațiilor de urgență și de ordine publică în condițiile evoluției pandemiei de COVID-19, respectiv mediatizarea activităților structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu pentru limitarea răspândirii Covid-19 și îmbunătățirea sistemului de monitorizare a situațiilor de urgență și de coordonare/conducere a intervenției;
• implementarea proiectului „Reabilitare DJ 141 Mediaș – Moșna – Pelișor – Bârghiș”
• implementarea proiectului „Reabilitare DJ 106 Agnita-Sighișoara”;
• implementarea proiectului „Modernizare, extindere și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe Sibiu”
• implementarea proiectului „Reabilitare, modernizare, dotarea secției de Neurologie – Fonduri guvernamentale nerambursabile – PNDL”;
• implementarea proiectului „Eficientizarea energetică a Pavilionului IV al Spitalului de Psihiatrie dr. Gheorghe Preda”;
• inaugurarea, în luna decembrie 2022, a primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, respectiv o porțiune în lungime de 13,17 kilometri între Sibiu și Boița (Secțiunea 1 Sibiu-Boița (Lot 1 km 0+000-13+170);
• finalizarea lucrărilor de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu.Cea de a doua poziție în cadrul Colegiului Prefectural a conținut Evaluarea activităților desfășurate de efectivele din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu în vederea prevenirii și combaterii faptelor de violență domestică. În anul 2022, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au intervenit la 1.945 de sesizări privind cazuri de violență domestică, 1.778 dintre acestea fiind semnalate prin S.N.U.A.U. 112, iar 167 prin alte modalități de sesizare.
În urma completării formularului de risc de către polițiști, au fost identificate 627 de cazuri cu risc iminent, fiind emise 283 de ordine de protecție provizorii, iar în 344 de situații, victima a refuzat emiterea acestuia. Polițiștii au solicitat intervenția echipei mobile la 2 sesizări de fapte de violență domestică, acestea fiind în mediul urban.
În perioada de referință, conform situației statistice, au fost emise 283 ordine de protecție provizorii, 156 în mediul urban și 127 în mediul rural. Dintre acestea, 99 au fost transformate în ordine de protecție.
Față de anul 2021, când au fost emise 202 de ordine de protecție provizorii, în anul 2022 a existat o creștere de 81 de unități (+40,1%).
Pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural s-a regăsit și Evoluția infecțiilor respiratorii acute și a gripei în județul Sibiu, în sezonul 2022 – 2023. Astfel, situația cazurilor de gripă confirmate de laborator în sezonul 2022-2023 este următoarea: 312 cazuri, dintre care: 250 cu virus gripal A nesubtipat și 62 cu virus gripal B.
Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu a vorbit în cadrul Colegiului Prefectural și despre complicațiile gripei care pot surveni la orice persoană, astfel că spitalizările sunt mai frecvente la: vârstnici (peste 65 ani) și copilul mic (sub 1 an).
De asemenea, persoanele expuse la risc pentru complicații sunt: bolnavii cu afecțiuni cronice și femeile însărcinate.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
249