Delia Laura din municipiul Sibiu a dispărut de 3 zile
Delia Laura Savu este căutată de poliţiştii sibieni. Femeia în vârstă de 27 de ani a plecat de acasă fără a mai reveni. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea acesteia sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.
”La data de 17 decembrie a.c., polițiștii sibieni au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie a.c., soția sa, SAVU DELIA LAURA, în vârstă de 27 de ani, a plecat de la domiciliu, din municipiul Sibiu, fără a mai reveni acasă.”, transmite IPJ Sibiu.
Semnalmente: înălțime 155 cm, greutate 60 de kg, ochi căprui, ten măsliniu, păr șaten, lungime medie, constituție atletică.
Nu se cunosc articolele vestimentare pe care femeia le purta în momentul plecării.
Semne particulare: pe umărul drept prezintă un tatuaj de aproximativ 5 cm sub forma unei coroane, iar sub coroană este scris ELENA.
Cetăţenii care pot oferi informaţii despre această femeie sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Minunata Muzică Nouă a ajuns la ediția nr 3
1 an agoMinunata Muzică Nouă – cel mai curajos festival al Sibiului!
Minunata Muzică Nouă – Brave New Music este proiectul prin care Sibiul își confirmă poziția de lider pe harta culturală națională, susținând producția creatorilor de artă români, tinerele valori românești și identitatea culturală a românilor de pretutindeni.
„Edițiile anterioare ale festivalului Minunata Muzică Nouă – Brave New Music au luat naștere într-un moment în care sălile de concert se închideau pentru public, surmontând valurile pandemice prin soluții inedite, perseverență și dorința de a depăși barierele impuse de distanțarea socială. Și acum, la cea de a III-a ediție, festivalul propune explorarea viitorului prin intermediul muzicii și a artelor conexe. Creatorii au capacitatea de a crea contexte imaginare, ficționale, care să permită publicului să exerseze viitorul, ca mai apoi să aibă posibilitatea de a-l modela”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Cea de a III-a ediție a festivalului Minunata Muzică Nouă – Brave New Music va avea loc în perioada 16-20 noiembrie, cuprinde cinci concerte și două conferințe speciale și aduce un suflu proaspăt în peisajul cultural național atât prin conceptul artistic revoluționar, cât și prin materialele grafice îndrăznețe – concepute cu ajutorul unor instrumente de design bazate pe inteligența artificială.
Miercuri, 16 noiembrie, ora 19.00, concertul de deschidere a festivalului Minunata Muzică Nouă oferă un program de muzică din filme celebre, orchestrată pentru două piane și două percuții de Alexandru Anastasiu. Pe scena Sălii Thalia se vor afla pianiștii Horia Mihail și Daniel Dascălu, alături de percuționiștii Alexandru Anastasiu și Gabriel Barani.
Lucrări din creația compozitoarei Violeta Dinescu vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și Trio Contraste (Sorin Petrescu – pian, Doru Roman – percuție, Ionuţ Bogdan Ștefănescu – flaut), sub bagheta tânărului dirijor Andrei Stănculescu, joi, 17 noiembrie, ora 19.00, la Sala Thalia.
În cea de a treia zi de festival, ne întâlnim cu un tânăr muzician devenit un punct de referință într-o nouă mișcare artistică, una care explorează intersecția creativă dintre muzica clasică și cea electronică, omogenizându-le într-o formulă naturală care unește publicuri din lumi diferite în propriul său univers. În dublă ipostază, de compozitor și solist, Francesco Tristano va interpreta câteva lucrări proprii, vineri, 18 noiembrie, ora 19.00, la Sala Thalia, acompaniat de Ansamblul IconArts. La pupitrul dirijoral se va afla Cristian Lupeș.
O seară de operă în Catedrala luterană „Sf. Maria” din Piața Huet este propunerea noastră pentru sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00. Publicul va avea prilejul să asculte, în primă audiție absolută, opera contemporană „Râsul lui Avraam” de Gabriel Mălăncioiu.
Sub genericul „Sonoecumena”, duminică, 20 noiembrie, ora 19.00, în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii, vă provocăm la un jam session contemporan cu participarea muzicienilor: Markéta Janoušková – vioară, Doron Kaufman – compozitor/performer, Marko Ristic – acordeon, Medve Sandor – trompetă, Radu Sinaci – violoncel.
Pentru crearea unui context favorabil realizării conceptuale a proiectului Minunata Muzică Nouă, au fost introduse în programul festivalului conferințele Brave New Morning Talks, în care personalități marcante ale vieții culturale sibiene și românești vor discuta despre perspectivele artei contemporane și despre importanța colaborării instituționale în vederea susținerii și promovării inițiativelor interdisciplinare în rândul tinerilor creatori pe plan local, național și internațional.
Astfel, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 11.00, în foaierul Hotelului „Împăratul Romanilor”, vă invităm la o discuție despre „Paralele între muzica de film și muzica de teatru”, cu participarea extraordinară a artistului Francesco Tristano. De asemenea, duminică, 20 noiembrie 2022, ora 11.00, tot în foaierul Hotelului „Împăratul Romanilor”, dezbatem „Fenomenul artistic contemporan” împreună cu performerul și compozitorul Doron Kaufman. Accesul publicului la conferințele speciale este liber în limita locurilor disponibile.
Biletele pentru concertele din cadrul festivalului Minunata Muzică Nouă sunt puse în vânzare la prețuri începând cu 20 lei, la casa de bilete a Filarmonicii și online pe www.iabilet.ro, www.filarmonicasibiu.ro și în aplicația mobilă Filarmonica Sibiu App.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
105Autobuze ecologice, livrate până la finalul lui 2021
2 ani agoAutobuze noi, ecologice, livrate până la finalul lui 2021
Firma contractată de Primăria Sibiu pentru realizarea proiectului de modernizare a transportului public – Mercedes Benz Trucks & Buses România – a înștiințat Primăria Sibiu că intenționează să livreze cele 40 de autobuze noi, ecologice, mai devreme decât termenul contractual.
Contractul a fost semnat de Primăria Sibiu în luna iunie 2021, termenul de livrare fiind de 10 luni. Firma Mercedes a anunțat însă că estimează că va livra autobuzele în lunile noiembrie – decembrie în acest an. Prin urmare, parcul auto al societății de transport public se va înnoi și completa foarte curând cu aceste mijloace de transport noi și confortabile.
”Reamintim că cele 40 de autobuze sunt ecologice, fiind alimentate cu gaz natural comprimat. Acestea sunt dotate cu climatizare, sisteme de supraveghere video și WiFi, precum și cu un sistem de numărare a călătorilor din autobuze care va oferi o imagine despre gradul de încărcare pe traseele de transport public. Noile mijloace de transport sunt optimizate pentru accesul persoanelor cu dizabilități. La bordul acestor autobuze, călătorii vor avea la dispoziție mijloace moderne de achiziție și validare a biletelor de călătorie, plata putând fi realizată inclusiv cu cardul, direct la bord.”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.
Vestea livrării anticipate a noilor autobuze este cu atât mai bine primită cu cât procedura de achiziție a fost îngreunată de contestația depusă de unul dintre ofertanți, în mod nejustificat. Acest fapt este atestat de instanțele de judecată care au respins de fiecare dată contestațiile formulate de firma Otokar Europe – filiala București. În luna mai 2021 această companie a atacat în instanță rezultatul procedurii de achiziție, însă a pierdut procesul, instanța dând câștig de cauză Primăriei Sibiu care a semnat în luna iunie 2021 contractul cu câștigătorul de drept al procedurii de achiziție, firma Mercedes – Benz Trucks & Buses.
Ulterior, firma menționată a inițiat un nou proces în instanță, atacând hotărârea Curții și solicitând revizuirea acesteia. În data de 15 septembrie Curtea de Apel a respins însă și această acțiune, confirmând astfel că Primăria Sibiu a atribuit corect contractul.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
248Teatrul de Balet Sibiu revine în Piața Mare, după 3 ani
5 luni agoTeatrul de Balet Sibiu dansează în Piața Mare
Teatrul de Balet Sibiu se pregătește pentru închiderea stagiunii 2022 – 2023, cu un grandios spectacol de balet clasic, prezentat în premieră absolută în Piața Mare din Sibiu. Spectacolul „Rigoletto”, coregrafia Valentin Barteș, spectacol ce va aduce pe scenă peste 100 de artiști, va marca totodată reluarea tradiției baletului sibian de a se întâlni cu publicul în Piața Mare, la final de stagiune. Spectacolul va avea loc joi, 20 iulie 2023, de la ora 21:00, în Piața Mare, iar accesul publicului la eveniment va fi, ca în fiecare an, gratuit.
După o stagiune încărcată, în care baletul sibian a prezentat nu mai puțin de 49 de reprezentații de dans clasic, neoclasic, contemporan sau teatru-dans, a participat la turnee internaționale în Germania, Italia, Belgia, Olanda și Polonia și a dansat pe scena unora dintre cele mai importante festivaluri de artele sepctacolului din Europa, dintre care amintim aici prezența în premieră la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cu spectacolul coupé „Bolero și În numele bucuriei” (prezentat indoor) și „În numele bucuriei”, prezentat în aer liber, dansatorii Teatrului de Balet Sibiu repetă pentru premiera absolută a spectacolului „Rigoletto”, coregrafia Valentin Barteș, spectacol care va închide anul acesta stagiunea, în Piața Mare Sibiu.
Premiera „Rigoletto” se adaugă unei serii de cinci premiere pe care Teatrul de balet Sibiu le-a prezentat publicului în acest an: „Romeo și Julieta. Rock Story”, coregrafia Marcello Algeri, (dans contemporan, pe muzică de Queen), „Despre noi”, coregrafia Dragoș Roșu, regia Beatrice Rancea (teatru-dans), „Noaptea Valpurgiei”, coregrafia Valentin Barteș (balet clasic), „One way ticket”, coregrafia Sandra Mavhima (dans contemporan) și „Tango”, coregrafia Amalia Mîndruțiu, regia Beatrice Rancea (spectacol de tangouri argentiniene).
„Din 2010 și până în 2020, am produs pentru Piața Mare nu mai puțin de 24 spectacole de balet clasic, dans contemporan, teatru-dans, iar întâlnirile noastre cu publicul s-au bucurat în fiecare an de aprecierea publicului nostru. A venit momentul să reluăm această tradiție atât de dragă atât nouă, artiștilor, dar și publicului din Sibiu și pretutindeni și ne bucurăm că în acest an aniversar, când sărbătorim 15 ani de activitate, să îl avem din nou alături pe Valentin Barteș, un creator neobosit și un artist desăvârșit, care și-a dedicat întreaga carieră scenei dansului și alături de care am început acest demers în anul 2010.” Ovidiu Dragoman, Manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu – Teatrul de Balet Sibiu.
foto: Teatrul Balet Sibiu, Ovidiu Matiu
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
106