Zăpadă de 319 cm. Atât măsoară cel mai mare strat de nea din România

Zăpadă din belșug la munte, în județul nostru

Stratul cel mai consistent de zăpadă la momentul actual măsura la ora 20, nici mai mult nici mai puțin de 319 centimetri. Locația unde s-a făcut această măsurătoare se află în județul Sibiu, mai exact Bâlea Lac.

Astăzi, cabanierii din zonă s-au luptat cu nămeții formați de ninsoarea de peste noapte. Cel mai greu a fost pentru angajații de la Telecabină, care au trebuit să îi facă loc cabinei să ajungă în peronul de la peste 2000 metri altitudine. Au trebuit sa mute un strat de zăpadă de aproximativ 1 m, pentru ca turiștii să ajungă in siguranță la Bâlea Lac.

Nu doar în fața peronului telecabinei au avut de intervenit. Pentru ca turiștii să poată ajunge la cabanele din zonă, aceeași muncitori au fost nevoiți să sape cărare în nămeți, în formă de scară. Și asta, pentru că nivelul stratului de zăpadă a trecut de streașină.

La Păltiniș stratul de zăpadă măsura în această seară 95 cm. Aici, cei mai bucuroși sunt iubitorii sporturilor de iarnă. Cu zăpada așternută acum, pârtiile vor putea fi deschise în weekend, atât pe Pârtia Oncești cât și la Arena Platoș, unde nocturna funcționează vineri și sâmbătă până la ora 21.

IMPORTANT: Zilele acestea, din cauza unor probleme la alimentarea cu curent electric, o mare parte din Stațiunea Păltiniș nu a avut energie electrică. Înainte să plecați spre Stațiunea Păltiniș vă recomandăm să sunați la cabanieri sau la administratorii pârtiilor pentru a verifica daca s-a rezolvat problema.

Despre defecțiunea la rețeaua de transport al energiei electrice am scris aici.

Scroll to top