Alesia Maria a plecat într-o direcție necunoscută de familia ei
Alesia Maria, în vârstă de 16 ani, a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni. Acum polițiștii și familia o caută!
”Persoanele ce pot oferi informaţii care să conducă la depistarea acesteia sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.”, transmit polițiștii sibieni.
În seara zilei de 10 octombrie, polițiștii sibieni au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că, în dimineața zilei de 7 octombrie a.c., fiica sa, MIHAI ALESIA MARIA, în vârstă de 16 ani, a plecat de la domiciliul său din localitatea Cisnădioara, jud. Sibiu, într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni.
Semnalmente: înălțime 175 cm, greutate aproximativ 65 de kg, ten deschis, ochi căprui, păr blond, lung, fir drept, constituție atletică. La momentul plecării, minora purta hanorac de culoare închisă, pantaloni tip jeans de culoare albastru, încălțăminte sport de culoare alb. Semne particulare: minora prezintă o aluniță în spatele genunchiului drept.
Cetăţenii care pot oferi informaţii despre această minoră sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Ziua Europei 2022, la Biblioteca Astra
2 ani agoZiua Europei, 9-10 mai
Ziua de luni, 9 mai 2022, propune publicului sibian, începând cu ora 19:00, o întâlnire cu muzica bună și lectura, în Sala Festivă a Palatului ASTRA (sediul istoric, etaj 2), în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu. Programul cuprinde concertul ansamblului de alamă Tromba Felix și un recital de poezie dedicat Zilei Europei.
Concertul Tromba Felix cuprinde o serie de lucrări muzicale din repertoriul clasic, cât și piese din celebre filme artistice, desene animate îndrăgite, precum și piese de jazz. Publicul se va bucura de interpretarea unor compoziții clasice de la Mozart, Neruda și Ceaikovski, până la muzica din faimoasele pelicule apreciate de toate generațiile, dintre care amintim „Cartea Junglei”, „Frumoasa și Bestia”, „Cocoșatul de la Notre Dame”.
Tromba Felix, unul din cele mai proaspete proiecte muzicale ale orașului Sibiu, este format din: Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlenţan (trompetă), Alin-Ştefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) şi Gheorghe Simion Ianţa (tubă). Concertul cvintetului Tromba Felix se alătură campaniei umanitare “#TogetherforVictor”. Recitalul de poezie, intitulat „De-a viața”, va fi oferit de studenții secției de Actorie, din cadrul Departamentului de Artă Teatrală al ULBS (coordonatori: Codruța Presecan și Diana Fufezan).
Tot cu prilejul Zilei de 9 Mai, bibliotecarii astriști pregătesc o expoziție de publicații cu tema „Ziua Europei în colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu”, la Compartimentul Carte pentru Adulți, sediul nou, etajul 4. Expoziția tematică include o serie de volume și lucrări referitoare la semnificația Zilei de 9 Mai. Între acestea, de menționat sunt lucrările publicate la Editura Ideea Europeană, editură care promovează valorile culturale și democratice românești și le integrează în circuitul valorilor spațiului comunitar: „Ghidul cetățeanului român care dorește să lucreze în Uniunea Europeană”, „Românii în istoria Europei”, „Enciclopedia Uniunii Europene”, „Tratatul privind aderarea României la Uniunea Europeană”, „Uniunea Europeană Politicile extinderii”, „Uniunea Europeană ieri și azi”.
În ziua de marți, 10 mai 2022, la ora 17:00, se va da startul programului PREZENTARE DE CARTE la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, o activitate care va reuni periodic numeroase evenimente dedicate cărții, scriitorilor și lecturii. Astfel, în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA Sibiu va avea loc lansarea cărții „SIBIU 830” (coordonatori Silviu Borș și Dan Nanu), lucrare publicată cu ocazia împlinirii a 830 de ani de la atestarea documentară a Sibiului și finanțată de către Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, prin intermediul FDGR Sibiu. Volumul cuprinde articole și imagini privind aniversarea sau comemorarea unor personalități și evenimente care au influențat istoria și dezvoltarea orașului Sibiu.
Manifestările culturale de Ziua Europei continuă marți, de la ora 18:00, pe scena Sălii Festive, cu spectacolul „Ăsta-i jocul Junilor”, susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, cea mai veche formație de dansuri populare din România. Spectatorii vor avea prilejul de a se bucura de momente pline de ritm, muzică și culoare. Programul cuprinde dansuri populare, piese instrumentale și vocale din subzonele folclorice ale Sibiului, precum și momente muzical-coregrafice, care valorifică patrimoniul cultural specific etnicilor germani și maghiari.
Împreună, soliștii vocali Alina Bîcă și Robert Târnăveanu, dansatorii și instrumentiștii Ansamblului „Cindrelul-Junii Sibiului” vor reprezenta frumusețea și bogăția Sibiului cultural și aportul acestuia la patrimoniul european. Coregrafia spectacolului este semnată de Silvia Macrea, manager și Alesea Sas, asistent coregrafie, iar conducerea muzicală este asigurată de Gabriel Popescu.
Intrarea publicului la evenimentele organizate la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu de Ziua Europei este liberă, în limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
289Metoda #accidentul. Autoarea, în vârstă de 39 de ani, a fost reținută
2 ani agoMetoda ACCIDENTUL – 18 mii lei și 5000 euro
Metoda accidentul a făcut alte două victime în 2022. La data de 26 ianuarie a.c., în continuarea cercetărilor derulate într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prin metoda ACCIDENTUL, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Sibiu. O femeie în vârstă de 39 de ani, din județul Hunedoara, a fost reținută.
Din cercetări a reieșit faptul că, în zilele de 7 noiembrie și 18 decembrie 2022, femeia ar fi indus în eroare două vârstnice din municipiul Sibiu, cu privire la necesitatea efectuarii unor intervenții chirurgicale asupra unor membri de familie care ar fi suferit așa-zise accidente, intervenții medicale costisitoare pentru care ar fi solicitat și primit suma de 18.400 de lei și 5.000 de euro.
În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru identificarea și documentarea întregii activități infracționale a persoanei.
Metoda #accidentul – recomandările oamenilor legii
- Polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident, de cele mai multe ori rutier, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.
- Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.
- Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
- Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
- Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
117Schimbările climatice – proiect cu măsuri adaptate județului Sibiu
3 ani agoSchimbările climatice – Plan de acțiuni pentru atenuare și măsurile necesare pentru adaptare în județul Sibiu
Consiliul Județean Sibiu, alături de partenerul Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca au lansat, miercuri, 19 ianuarie 2022, proiectul Schimbările climatice – Plan de acțiuni pentru atenuare și măsurile necesare pentru adaptare în județul Sibiu. Acest proiect are o valoare de cca 600.000 lei și este finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Programul RO-Mediu cu finantare prin Mecanismul finaciar al Spatiului Economic European (SEE) 2014-2021. (surse provenite din Granturile SEE 2014-2021).
Obiectivul principal al proiectului este de a realiza două planuri de acțiune pentru atenuarea schimbărilor climatice și totodată pentru a identifica măsurile necesare pentru adaptarea la aceste schimbări la nivelul municipiilor Sibiu și Mediaș, dar și de a conștientiza efectul schimbărilor climatice atât la nivelul autorităților din județul Sibiu, cât și al locuitorilor și al tuturor factorilor implicați.
Cele mai importante activități din cadrul Proiectului sunt:
- elaborarea a două studii climatice dezvoltate la scară locală privind schimbările climatice în cele două municipalităţi (Mediaş şi Sibiu) care vor sta la baza elaborării celor două planuri de acțiune pentru atenuarea schimbărilor climatice și a identificării măsurilor de adaptare la schimbările climatice actuale în vederea creşterii rezilienţei celor două comunităţi locale;
- actualizarea Strategiei privind adaptarea la schimbările climatice în Municipiul Sibiu;
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
- dezvoltarea unei societăți informate și conștiente de riscul reprezentat de schimbările climatice, contribuind în felul acesta la procesul de integrare și dezvoltarea economică și socială prin creșterea înțelegerii impactului schimbărilor climatice, evaluarea răspunsurilor adecvate la nivel sectorial și inter-sectorial;
- elaborarea unui Ghid de bune practici care să vină în sprijinul altor comunităţi locale din judeţ şi din ţară pentru elaborarea planurilor locale de acţiune;
- elaborarea unui Studiu de dezvoltare a unor măsuri de planificare urbană verde-albastru pentru două dintre clădirile care găzduiesc școli de educație incluzivă din subordinea Consiliului Județean Sibiu.
În cadrul evenimentului de lansare au fost prezentate de către cei prezenți importanța proiectelor în domeniul schimbărilor climatice, atât la nivel global cât și la nivel regional, fiind prezentate totodată și cele mai importante acțiuni din cadrul proiectului.
Lansarea proiectului s-a desfășurat în format hibrid, prezenți în sală fiind alături de vorbitori și membrii celor două echipe de proiect din cadrul Consiliului Județean Sibiu și Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. Online s-au conectat în cadrul evenimentului, factori de interes local, respectiv, instituții din domeniu, ONG uri și companii.
301