Alesia Maria a plecat într-o direcție necunoscută de familia ei
Alesia Maria, în vârstă de 16 ani, a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni. Acum polițiștii și familia o caută!
”Persoanele ce pot oferi informaţii care să conducă la depistarea acesteia sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.”, transmit polițiștii sibieni.
În seara zilei de 10 octombrie, polițiștii sibieni au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că, în dimineața zilei de 7 octombrie a.c., fiica sa, MIHAI ALESIA MARIA, în vârstă de 16 ani, a plecat de la domiciliul său din localitatea Cisnădioara, jud. Sibiu, într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni.
Semnalmente: înălțime 175 cm, greutate aproximativ 65 de kg, ten deschis, ochi căprui, păr blond, lung, fir drept, constituție atletică. La momentul plecării, minora purta hanorac de culoare închisă, pantaloni tip jeans de culoare albastru, încălțăminte sport de culoare alb. Semne particulare: minora prezintă o aluniță în spatele genunchiului drept.
Cetăţenii care pot oferi informaţii despre această minoră sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Primăria Sibiu caută nume pentru parcul ce urmează să fie deschis în 2023
5 luni agoPrimăria Sibiu: Concurs pentru denumirea celui mai nou parc al Sibiului – Propuneți un nume, până în 19 ianuarie!
Primăria Sibiu desfășoară primă etapă a concursului, în care cetățenii cu domiciliul sau reședința în municipiul Sibiu pot propune denumiri, până cel târziu 19 ianuarie 2023. Pot participa persoanele care au vârsta de peste 18 ani.
Pentru a transmite propunerea dumneavoastră, Primăria Sibiu vă invită să accesați formularul electronic, aici.
Pașii următori:
- După centralizarea propunerilor de nume, un juriu format din 7 persoane va selecta cele mai reprezentative 5 denumiri.
- În faza a doua a concursului, sibienii vor fi invitați să voteze pentru una dintre cele 5 nume selectate
- Cetățenii care au propus primele 3 denumiri clasate în urma votului vor fi premiați de Primăria Sibiu:
◦ Locul I: o bicicletă și dreptul de a-și alege un arbore din parc pe care să îl adopte și care să fie identificat printr-o plăcuță cu numele câștigătorului.
◦ Locul II: un abonament Sibiu Bike City valabil pentru 6 luni.
◦ Locul III: un set de materiale vegetale de plantat acasă, conținând un arbore ornamental sau o plantă de interior (la alegere), un mix de 5 plante perene și o cutie cu gazon.
“Îi invit pe sibieni să completeze formularul electronic și să ne transmită o propunere de nume, ținând în primul rând cont de locația parcului și de ceea ce acesta oferă. Parcul este situat într-o zonă terasată înaltă, colinară, care oferă o panoramă frumoasă asupra luncii râului Cibin și a munților Cindrel, dar și asupra Aeroportului Sibiului. Din parc, apusurile sunt minunate, mai ales în contextul zonei de belvedere, iar prin amplasarea lui la marginea zonelor locuite, liniștea este surprinzătoare pentru un mediu urban.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Acest parc va include dotări pentru toate vârstele, atât pentru odihnă și relaxare, cât și pentru persoanele care doresc o relaxare activă: spații verzi amenajate cu iarbă, arbori, arbuști și flori, un labirint verde, o zonă de belvedere, o fântână arteziană și un inel de apă amenajat în mijlocul parcului, alei pietonale și alei verzi, un pump track, terenuri de sport și minigolf, o zonă de fitness și workout, două locuri de joacă și o mini-tiroliană.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
87Muzică în Bisericile Fortificate
2 ani agoMuzică în Bisericile Fortificate, în fiecare vineri de la ora 18
La fel ca şi în anii trecuţi, Parohia Evanghelică C.A. din Sibiu va organiza cinci concerte de muzică veche de cameră în Biserici Evanghelice din județul Sibiu, sub denumirea „Muzică în Bisericile Fortificate”. Aceste Biserici Evanghelice au câte o orgă mică, unele dintre ele fiind adevărate bijuterii, altele sunt funcţionale şi urmează a fi restaurate.
Locațiile pentru concerte sunt așezările din preajma Sibiului în care se află biserici evanghelice fortificate cu orgi funcționale: Gușterița, Cristian, Roșia și Hosman.
Concertele vor avea loc în perioada 09 iulie 2021 – 06 august 2021, în fiecare zi de vineri la orele 18. Acestea vor debuta în data de 09.07.2021 în Gușterița, iar seria de evenimente continuă în fiecare zi de vineri, astfel: 16 iulie 2021 în Cristian, 23 iulie 2021 în Roșia, 30 iulie 2021 în Hosman, 06 august 2021 în Gușterița, cu muzică de cameră și piese scrise în secolele XVII – XIX de compozitori care au trăit în așezările săsești, sau cântate și păstrate în comunitățile săsești în perioada respectivă.
Pe lângă muzica compozitorilor care au trăit în așezările săsești și muzica clasică de cameră, se va pune în valoare și sărbătorirea a 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal prin prezentarea unor lucrări care au pătruns în Transilvania prin inițiativa sa și au fost interpretate și pe plan local la acea vreme.
Accesul până la destinațiile evenimentelor se poate face și cu bicicleta, distanțele fiind ușor de parcurs, locațiile fiind ales în așa fel încât să se faciliteze și mijloacele de transport alternative.”Intrarea este liberă, ne-ar bucura o donație benevolă pentru restaurarea orgilor.”, transmit organizatorii.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
188Olimpiada Meșteșuguri artistice tradiționale, ediția #25
11 luni agoOlimpiada reunește 200 de participanți din 26 de județe
Olimpiada Meșteșuguri artistice tradiționale, faza națională, ediția a XXV-a, are loc în perioada 21-24 iulie în Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu. Evenimentul este organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. Ediţia din acest an reuneşte 200 de participanţi, din 26 de judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu și București, dar şi din străinătate, respectiv Bulgaria şi Republica Moldova. Elevii din Bulgaria vor concura anul acesta, pentru prima dată, la secțiunile pictat icoane pe lemn și sculptură lemn. Cultura chineză va fi reprezentată de către Institutul Confucius Sibiu/ ULBS Sibiu.
Elevii înscrişi în concurs sunt distribuiți pe 33 de secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, ciucuri pe chelteu, împletit, împletit fibre vegetale, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, xilogravură, pirogravură, prelucrare metal, mobilier pictat, confecționat jucării tradiționale, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, modelat ceramică, olărit, confecționat măști, artă decorativă.
,,Ediția din acest an este una aniversară, Olimpiada numărând 25 de ediții, astfel că este o mare bucurie pentru noi, cei mici și cei mari, să ne reîntâlnim sau să îi cunoaștem pe foștii olimpici, astăzi profesori, artiști, meșteri populari, restauratori și jurați în cadrul Olimpiadei. Vizitatorii vor putea participa la workshop-uri demonstrative și interactive de apicultură, morărit, prelucrarea semințelor oleaginoase, prelucrare tablouri botanice, vopsit cu plante naturale, mozaic, broderie pe piele, xilogravură, confecționat podoabe, confecționat jucării tradiționale sau arta decupării hârtiei, caligrafie chineză și multe altele, Olimpiada fiind un eveniment intercativ. Ținem să transmitem un mesaj important către foștii olimpici care au participat în trecut la acest eveniment.
În urmă cu 30 de ani se desfășura prima ediție a Târgului Copiilor Meșteșugari din România, manifestare transformată în 1996, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”. Timp de 24 de veri VOI, Micii Meșteri Mari ați concurat și expus în Muzeul ASTRA pentru a demonstra și promova frumusețea, utilitatea și dăinuirea culturii materiale din zonele de proveniență.
Avem deosebita plăcere de a vă invita să participați sâmbătă 23 iulie 2022 începând cu ora 1000 la atelierul de storytelling organizat special pentru voi Olimpicii în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului la Gospodăria arhaică Ferești, județul Maramureș, precum și să ne fiți alături la cea de-a XXV-a ediție aniversară a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”, eveniment desfășurat în perioada 21 – 24 iulie 2022. Vă așteptăm cu drag și curioși să aflăm poveștile voastre din Olimpiada noastră dragă!”, a declarat Elena Găvan, muzeograf (responsabil eveniment).
Ediția din acest an a Olimpiadei (faza națională) vine și cu o premieră artistică. Pentru iubitorii de dans tradițional va fi organizat un workshop interactiv de dans tradițional susținut de unul dintre celebrii Veterani din Ansamblul Junii Sibiului. De asemenea, duminică, 24 iulie, elevii cercurilor de dansuri tradiționale, muzică populară și ușoară de la Palatul Copiilor Sibiu vor susține prestații #live. Tot duminică 24 iulie, ora 1700 se va desfășura festivitatea de închidere și premiere, moment în care toți participanții vor fi îmbrăcați în costume tradiționale.
Sponsori eveniment: Asociația Vatra Meșterilor și Creatorilor de Patrimoniu (www.vatra-mcp.ro), FLARO PROD S.A., EURO NET S.R.L., S.C. MOARA CIBIN.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
147