3 pacienți covid în plus
Joi seară, în jurul orei 21.30, a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu, o aeronavă cu 3 pacienți confirmați pozitiv cu SARS CoV-2, intubați. Aeronava militară a decolat din București, iar pe tot parcursul zborului cei 3 pacienți au fost monitorizați de o echipă medicală.
Cei 3 pacienți au fost transferați de pe platforma Aeroportului Internațional Sibiu cu două ambulanțe SAJ C și o ambulanță SMURD C, pe secția ATI de la Spitalului Militar de Urgență Sibiu.
VIDEO
Nu mai sunt locuri ATI la Militar, după acest transfer
”La nivelul județului Sibiu pe secția de COVID-ATI, înainte de acest transfer, erau libere 3 locuri în cadrul Spitalului Militar, 1 loc în cadrul SCJU Sibiu și 4 locuri în cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu.”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Sibiu.
You Might also like
Pompierii sibieni au avut 210 misiuni în 3 zile
1 an agoPompierii militari sibieni. 12 incendii în weekend
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de 210 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.
În această perioadă peste 155 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD, iar pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui număr de 12 incendii, dintre care 9 incendii de vegetație.
”Având în vedere faptul că în acest weekend pompierii militari au intervenit pentru localizare și stingerea a 9 incendii de vegetație, care au afectat peste 11 ha de teren și litieră, atragem atenția cetățenilor să respecte măsurile de prevenire împotriva incendiilor și să acționeze responsabil atunci când utilizează focul în spații deschise. Cele 9 incendii, au avut loc pe raza județului Sibiu în: municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Dumbrăveni, Fofeldea și pe Valea Frumoasei.”, a declarat Andreea Ștefan, ISU Sibiu.
Vineri în jurul orei 18:00, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit de urgență în municipiul Sibiu, strada Anul 1848, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, pentru lichidarea unu incendiu. La fața locului forțele de intervenție au limitat și lichidat incendiul în scurt timp, acesta manifestându-se la acoperișul unei anexe, unde exista risc de propagare spre locuințele din zonă. Incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 10 mp din acoperiș, cauzat fiind de căldura solară reflectată pe obiecte din materiale plastice.
Sâmbătă, în jurul orei 13:00, în urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, pompierii militari ai Stației Agnita, au fost solicitați să intervină în curtea spitalului din orașul Agnita, pentru salvarea unui câine, căzut într-un canal. Ajunși la fața locului, pompierii au coborât în canalul care avea o adâncime de aproximativ 3m și au salvat cățelușul.
Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Totodată, zilnic pompierii efectuează patrulări pentru identificarea posibilelor incendii de vegetație uscată.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
98Transilvania Tattoo Expo 2023. 1500 de vizitatori
4 luni agoTransilvania Tattoo Expo. Constantin Ticu a câştigat marele premiu Best of show, cu o lucrare pentru un fost campion european de arte marţiale
Transilvania Tattoo Expo s-a încheiat duminică seara, la Sala Thalia din Sibiu, dar nu înante de a anunța câștigătorul. Artistul Constantin Ticu din Roman, care lucrează la salonul Seven Sins Tattoo din Marea Britanie a câştigat Best of show, marele premiu al convenţiei internaţionale. Clientul tatuat este fostul campion european de arte marţiale juniori din 2019, Adrian Paul Creangă. După ce a fost premiat la convenţia de tatuaje de la Iaşi, Constantin Ticu reuşeşte să ia marele premiu la cea de a 11-a ediţie a Transilvania Tattoo Expo de la Sibiu, cu acelaşi client, Adrian Paul Creangă, căruia i-a făcut două tatuaje pe picioare, ambele premiate.
“Transilvania Tattoo Expo Sibiu – o experienţă foarte frumoasă, plăcută, mulţi tatuatori foarte buni. Ne-am distrat de minune aici şi suntem câştigători şi ai premiulu Best of show”, a declarat Constantin Ticu.
Premiul special al Transilvania Tattoo Expo a fost câştigat de artista Sude Erdem din Turcia.
“Am decis să-i acord lui Sude Erdem din Turcia, un premiu special, Transilvania Tattoo Special, pentru toată prestaţia din convenţie şi pentru efortul depus. Deşi tatuează numai de trei ani de zile, Sude Erdem are rezultate frumoase şi merită să o încurajăm”, a anunţat artistul Ovidiu Popârţan, organizator al Transilvania Tattoo Expo.
Cele trei zile ale convenţiei internaţionale de tatuaje de la Sibiu au însemnat zeci de artişti de pe trei continente, peste 1.500 de vizitatori din ţară şi străinătate şi multe lucrări executate la Transilvania Tattoo, care au fost apreciate de juriul de specialitate.
Cea de a 11-a ediţie a Transilvania Tattoo Expo este prima de după pandemia de COVID-19 şi totodată prima care va fi promovată pe Netflix, de jurnalistul britanic, Charlie Ottley, prezent la Sibiu. O altă premieră a reprezentat expoziţia de pictură “Slaves to the Needles” de la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu, eveniment din cadrul Transilvania Tattoo Expo Sibiu.
A fost pentru prima dată când artiştii au pictat o lucrare în interiorul muzeului sibian. Doi dintre autorii lucrării, Ovidiu Popârţan şi Marius Jucan au fost răsplătiţi cu câte o diplomă de excelenţă de către managerul interimar al Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, Alexandru Chituţă. Printre atracţiile apreciate de public, ale acestei ediţii a Transilvania Tattoo Expo au fost motocicletele unicat expuse atât în faţa Sălii Thalia, cât şi în Promenada Mall, dar şi reconstituirile istorice realizate de cei din asociaţiile Castrum Novis şi Geto-Dacii din Moldova.
“Ediţia numărul 11 şi-a atins obiectivele propuse: s-au realizat tatuaje extraordinare, conexiuni şi schimburi de experientă şi energie. Am împărtăşit o parte din istoria României atât oaspeţilor nostri, cât şi concetăţenilor şi am reuşit să strângem circa 1.500 de vizitatori. Artiştii au plecat mulţumiţi şi cu gândul de a reveni şi anul viitor.
Ne gândim să facem un eveniment caritabil, o expoziţie în cadrul căreia să expună toţi artiştii care au realizat pictura colectivă, însă şi cei reprezentaţi în pictură, iar cu banii strânşi să susţinem o cauză. Cel mai important aspect este că am rezonat cu publicul sibian, iar comunitatea noastră vibreaza pozitiv şi funcţionează perfect. Parcă nu a fost pandemie, parcă ne-am văzut ieri şi ne stim dintotdeauna. Mulţumim partenerilor şi presei pentru susţinere”, a declarat Ovidiu Popârţan, organizatorul Transilvania Tattoo Expo.
Ovidiu Popârţan este unul din pionierii tatuajului din România şi Transilvania Tattoo Expo este prima convenţie internaţională de tatuaje organizată la noi în ţară.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
58Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu caută director medical. Post viabil pentru maximum 3 ani
3 ani agoDirector medical – post viabil 3 ani
Miercuri a fost anunțată lansarea concursului pentru director medical la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Termenul maxim de depundere al dosarelor este de 1 aprilie 2021. Rezultatul final urmează s-a fie publicat în 14 aprilie. Contractul de administrare între directorul medical și managerul spitalului poate fi încheiat pe o perioadă de maximum 3 ani.
Candidații trebuie să fie absolvenți de învățământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul medicină, specializarea medicină, să fie confirmați cel puțin medic specialist și să aibă minim 5 ani vechime în specialitatea respective.
Dosarul de înscriere se depune până la data de 1 aprilie 2021 inclusiv, ora 14, la sediul spitalului, strada Aleea Filosofilor, nr.3-5. Relații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 0269/210979, interior 115. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 14 aprilie, ora 15.
Concursul cuprinde mai multe probe: un test-grilă de verificare a cunoștințelor din legislația specifică postului, susținerea proiectului de specialitate pe și un interviu de selecție
Informații despre calendarul concursului, bibliografia, temele proiectului de specialitate, precum și cum trebuie să fie structurat proiectul se găsesc:
• pe site-ul Spitalului de Pneumoftiziolgie Sibiu, la rubrica Concursuri și examene:
http://spital-tbc.ro/wp-content/uploads/2021/03/Concurs-Director-Medical-2021.pdf?fbclid=IwAR2mjv_B4hGw2jAnnffdudVlvJXzjxkD6Onae7dzccOvepith7FC6JEDJhU
• pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, la rubrica Locuri de muncă, secțiunea 1. Oportunități de angajare la servicii subordonate:
https://www.cjsibiu.ro/…/Concurs-Director-Medical…Anunțul privind organizarea concursului a fost publicat Monitorul Oficial al României, partea a III – a, pe portalul http://posturi.gov.ro/ , într-un ziar local, la sediul unității, precum și pe pagina de internet a spitalului și cea a CJ Sibiu, la rubricile indicate mai sus.
Postul de director medical interimar este ocupat de dna dr. Lavinia Danciu, care a fost numită prin dispoziția președintei CJ Sibiu, începând cu data de 2 decembrie 2020.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
242