Klaus Iohannis a participat vineri dimineață la slujba din prima zi de Crăciun.
Ca de fiecare dată, Președintele României Klaus Iohannis a venit însoțit de soția sa, Carmen Iohannis.
Aceștia își petrec sărbătorile de iară, acasă la Sibiu.
Klaus Iohannis întâmpinat de sibieni
La ieșirea din Biserica Sfânta Treime, cuplul prezidențial a fost așteptat de simpatizanți.
Șeful statului, Klaus Iohannis le-a urat tuturor:
„Crăciun Fericit! Să fiți sănătoși și bucuroși!“
Apoi, Klaus Iohannis s-a îndreptat spre mașină alături de spp-iștii care îi însoțeau.
You Might also like
Parteneriat între Primăria Sibiu și Universitatea Lucian Blaga
3 ani agoParteneriat semnat de Astrid Fodor și Sorin Radu
Primarul Astrid Fodor și rectorul Universității Lucian Blaga Sibiu, domnul Sorin Radu, au semnat vineri, 20 mai, un parteneriat strategic care creează un cadru juridic pentru colaborarea între cele două instituții și dezvoltarea de proiecte comune.
„Am colaborat și până acum foarte bine cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu în proiecte concrete pentru oraș și pentru tinerii care se formează în facultățile sibiene. Am găsit mereu în Universitate un partener de încredere, implicat, care poate oferi municipalității know-how important și resursă umană care, prin participarea în aceste proiecte, ar câștiga experiență concretă și ar contribui în viața comunității din care fac parte. Intenția este de a dezvolta împreună un domeniu în care există mult potențial în Sibiu: inovarea și cercetarea.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Acordul cadru de parteneriat are ca scop dezvoltarea de proiecte comune de interes public local, precum și organizarea de evenimente, conferințe, seminarii și dezbateri pe teme de interes pentru oraș și pentru tinerii studenți.
„Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost și rămâne un susținător al comunității locale, prin implicarea în proiecte culturale, economice, sociale sau sportive. Implicarea în egală măsură a studenților și a cadrelor didactice în proiectele comunitare poate să aducă universitatea mai aproape de cetățeni și să susțină astfel o colaborare reciproc avantajoasă.”, Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Acordul cadru de parteneriat are ca scop dezvoltarea de proiecte comune de interes public local, precum și organizarea de evenimente, conferințe, seminarii și dezbateri pe teme de interes pentru oraș și pentru tinerii studenți.
Concret, cele două instituții își asumă prin acest parteneriat:
- Dezvoltarea activității de cercetare – dezvoltare
- Promovarea unor programe de formare prin care studenții Universității Lucian Blaga Sibiu să poată efectua stagii de pregătire și practică în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu și a serviciilor publice subordonate Consiliului Local Sibiu.
- Prestarea de servicii de consultanță tehnico-economică
- Organizarea de activități cultural-educative.
Primăria Sibiu și Universitatea Lucian Blaga Sibiu colaborează în prezent pe două proiecte importante:
1. Un proiect prin care se dorește în primul rând crearea unui centru de cercetare și inovare în domeniul managementului deșeurilor, dar și crearea infrastructurii smart pentru aplicarea sistemului “Plătește pentru cât arunci” în cazul deșeurilor generate în zonele de blocuri, cum ar fi containere cu acces controlat și transmitere de date care să permită contorizarea mai exactă a cantităților de deșeu produse de fiecare gospodărie. Propunerea de proiect a fost depusă pentru obținerea de fonduri europene în vederea alcătuirii documentațiilor tehnice. După deschiderea liniilor de finanțare europeană pe următorul cadru, se intenționează depunerea documentațiilor pentru obținerea de fonduri europene prin PNNR .
2. Accesarea schemei de ajutor de Stat pentru „Servicii De Silvomediu, Servicii Climatice Și Conservarea Pădurilor”. Scopul acestui proiect este asigurarea în cadrul suprafeței silvice a municipiului Sibiu a unei zone de liniște compactă din care nu se va tăia lemn pe o perioadă de 5 ani. Universitatea Lucian Blaga, prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului a fost contractată în calitate de consultant pentru pregătirea documentației care a fost depusă marți, 18 mai de Primăria Sibiu pentru accesarea fondurilor disponibile din bugetul de Stat.
Următorul proiect pe care cei doi parteneri lucrează deja va fi dedicat Sibiului Verde. Prin acesta studenții ULBS, în echipă cu inspectori ai Primăriei și Serviciului Spații Verzi, precum și cu un specialist din cadrul Direcției Silvice Sibiu, vor verifica în teren arborii din spațiile publice pentru a evalua starea lor de sănătate.
Primăria Sibiu va achiziționa și va pune la dispoziție un tomograf acustic, un instrument de ultimă generație cu care se poate estima starea arborilor maturi prin scanare non-invazivă, mai ales a arborilor bătrâni care prezintă un risc de siguranță pentru cetățeni și pentru patrimoniul construit. În baza datelor colectate Primăria va putea îngriji mai bine arborii și va putea lua decizia corectă în cazul arborilor bolnavi care trebuie recoltați și înlocuiți. Studenții care vor participa în acest proiect vor avea oportunitatea de a se perfecționa ca specialiști în domeniul managementului infrastructurii verzi.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
258Municipiul Sibiu intră în SCENARIUL ROȘU, timp de 14 zile
4 ani agoMunicipiul Sibiu are o rata de incidență de 3,28 la mia de locuitori.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat vineri că din acest weekend Municipiul Sibiu intră în scenariul roșu timp de 14 zile.
Hotărârea nr. 23/2021 privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în Municipiul Sibiu. Deoarece se constată încadrarea la incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori pentru Municipiul Sibiu, pentru următoarele 14 zile începând cu 13.03.2021 ora 00:00, în Municipiul Sibiu se pun în aplicare măsurile prevăzute de H.G. 35/2021 cu aplicare în ziua de 13.03.2021, iar din 14.03.2021 se pun în aplicare măsurile prevăzute în H.G. 293/2021 aferente incidenței cumulate pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori.
Hotărârea nr. 24/2021 privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform Hotărârii Guvernului nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Sibiu.
Hotărârea nr. 25/2021 privind aprobarea scenariului de funcționare al unităților de învățământ din județul Sibiu, conform anexelor nr. 1, nr. 2 și nr.3.
Școlile din Municipiul Sibiu și localitățile Șelimbăr, Orlat și Cârța vor funcționa în scenariul roșu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
380Daniela Cîmpean, mesaj de 14 iulie
2 ani agoDaniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu – mesaj de Ziua Națională a Franței
”Ziua Națională a Franței, pe care o sărbătorim astăzi, este prilejul de a celebra prietenia, relațiile strânse și valorile comune pe care le împărtășesc poporul român și cel francez. Pentru județul Sibiu ziua de astăzi este încă o ocazie de a evoca cel mai vechi parteneriat extern pe care județul nostru îl are: cel încheiat alături de comunitatea din Ille-et-Vilaine și care împlinește anul acesta 32 de ani. Legăturile dintre noi, iată, traversează generațiile și acoperă domenii variate în care popoarele noastre au făcut schimburi benefice de experiență, s-au apropiat și s-au descoperit reciproc, împărtășind valori și idei în armonie și diversitate, în marea familie europeană. La mulți ani, Franța! La mulți ani poporului francez! Vive la France!’” , a transmis Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
122