Klaus Iohannis a participat vineri dimineață la slujba din prima zi de Crăciun.
Ca de fiecare dată, Președintele României Klaus Iohannis a venit însoțit de soția sa, Carmen Iohannis.
Aceștia își petrec sărbătorile de iară, acasă la Sibiu.
Klaus Iohannis întâmpinat de sibieni
La ieșirea din Biserica Sfânta Treime, cuplul prezidențial a fost așteptat de simpatizanți.
Șeful statului, Klaus Iohannis le-a urat tuturor:
„Crăciun Fericit! Să fiți sănătoși și bucuroși!“
Apoi, Klaus Iohannis s-a îndreptat spre mașină alături de spp-iștii care îi însoțeau.
You Might also like
Mediaș – 1 microbuz a ars și 1 depozit distrus. Mână criminală!
o săptămână agoMediaș – Incendiu microbuz și acoperiș depozit de fructe pe strada Aurel Vlaicu
Pompierii militari din Mediaș au fost solicitați în cursul nopții, să intervină de urgență în municipiul Mediaș, str. Aurel Vlaicu pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta generalizat la un microbuz staționat, și acoperișul unui depozit de fructe aflat în imediata apropiere.
18 pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD au fost mobilizate la fața locului. La sosirea forțelor incendiul care a pornit de la microbuzul staționat s-a propagat violent din cauza vântului la întreg acoperișul depozitului.
Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite de către pompierii militari înlăturându-se pericolul de extindere la casele din apropiere.
Depozitul distrus, microbuzul a ars în întregime
A ars acoperișul depozitului în întregime pe o suprafață de aproximativ 150 mp și un microbuz.
Au fost de asemenea deteriorat interiorul depozitului.”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul unei acțiuni Intenționate.”, au declarat reprezentanții ISU Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Foto: ISU SIBIU
14Interviu Opinia de Sibiu – Coronavirus: medic în linia întâi de 8 luni
4 luni agoÎn plină luptă cu noul coronavirus, la Sibiu avem medici care au renunțat la aproape tot. Motivul? Ca să îi poată trata pe cei infectați. Și pentru ca lupta cu acest virus parșiv să nu ajungă într-un punct critic, medicul pneumolog Liliana Danciu ne sfătuiește să purtăm mască, să păstrăm distanțarea fizică și să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun. Să nu uităm că toate paturile de la ATI din Sibiu sunt pline și nici faptul că un pacient din Mediaș a murit pentru că nu ajuns la timp pe o secție ATI Covid.
”A trebuit să învățăm din mers despre el și noi ca și populația am constatat că ceeace am aflat într-o săptămână, peste două nu a mai fost valabil. Manifestările am învățat că nu sunt numai respiratorii, sunt în tot organismul. Deci asta este particularitatea virusului: el atacă tot organismul, și uneori o face pe nesimțite. Poate să fie înșelător: omul este inițial bine, e o formă ușoară și nu ii dă importanță, i se pare că îi trece ușor. Este posibil ca între zilele 5 și 7 de tratament, evoluția să fie nefavorabilă. Acesta este momentul când se produce agravarea. Și se poate ajunge pe terapie intensivă.”, a spus pneumologul Liliana Danciu.
Virus parșiv
Virusul SarsCov2 este un virus care face ravagii în toate corpurile în care reușește să intre. Poate să facă ravagii atât la tineri, vârstnici cât și la copii.
Acest virus este la fel pentru toate categoriile de populație, spun specialiștii. Tinerii, chiar dacă sunt în general mai puțin predispuși formelor grave, pot să facă. Din păcate nici ccopiii nu sunt feriți de acest virus, și, în general, nu fac forme grave, dar pot să facă. Deaceea toată lumea trebuie să aibă grijă la măsurile de prevenție.
”Nimeni nu este ferit! Indiferent cât de tineri, cât de sănătoși, cât de puternici ne-am crede , virusul ne poate afecta!, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Sunt oameni tineri care după ce au făcut infecția covid, chiar cu o formă ușoară și asimptomatică, au avut complicații. Au rămas cu o stare de slăbiciune, de astenie. Au rămas cu dificultăți de respirație, au rămas cu dureri în piept.
Manifestări diverse
În timp, medicii au descoperit că manifestările acesui virus sunt diverse.Pe lângă manifestările pulmonare se îmtâlnesc manifestări digestive , neurologice, cardiologice și pot fi afectați chiar și rinichii. S-au întâlnit forme de insuficiență renală.
”Agravarea se produce rapid! Nu avem foarte mulți factori de predicție care să ne spună cine v-a merge foarte sau cine o să meargă foarte prost. Sigur că analizele ne pot da o oarecare indicație. Probele de inflamație, dacă sunt modificate , niște marcări biologici pot să ne facă mai atenți. Cu toate acestea , în momentul când se produce agravarea omul intră rapid in insuficiență respiratorie. Uneori avem timp să ajungă pe ATI, alteori din păcate nu avem.”, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Cum ne ferim de coronavirus?
Trebuie să respectăm măsurile de siguranță, să purtăm mască, să ne facem riguros igiena mâinilor și să respectăm distanța.
”Eu am ajuns în rarele ocazii când intru într-un spațiu închis, să îi rog pe cei din jur să păstreze distanța. E foarte importană treaba asta! Statistic, 20% din cei care se infectează fac forme severe și dintre aceștia 5% ajung la ATI. Cu cât e mai mare numărul de pacienți îmbolnăviți cu atâta crește, matematic vorbind, numărul de cazuri grave și cei care ajung în terapie intensivă. Deci, trebuie să avem grijă unii de alții, să ne protejăm!
Împreună suntem mai puternici
Doctorul de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu îi ăndeamnă ăe tpți cei care au câștigat lupta cu noul coronavirus și starea de sănătate le permite, să doneze plasmă.
”Cu cât ne gândim maimult la ceilalți , îi protejăm sunt șanse să trecem mai bine prin această pandemie!… În această luptă cu virusul , pe lângă ce facem noi cu medicamente cu terapii, este foarte important ca susținerea psihologicăsă existe.”, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Mai multe detalii descoperiți dacă veți urmări video-ul de mai jos
89Diana Mureșan ridică semne de întrebare, CA Tursib face lămuriri
4 săptămâni agoDiana Mureșan vs Tursib
Într-o postare pe facebook, consilierul municipal USR, Diana Mureșan ridică semne de întrebare în legătură cu modalitatea de organizare a concursului pentru ocuparea a două funcții de director din cadrul companiei de transport local Tursib.
Mandatele celor doi director( directorului general și al directorului ethnic) expiră pe 13 februarie. Pentru aceste două posturi candidează 3 persoane. Ce o nemulțumește pe consilierul municipal este faptul că două dintre persoane înscrie sunt chiar cei care le ocupă la momentul actual.
„M-am întrebat de ce există totuși un interes așa de scăzut și am început să mă documentez, mai ales că acționarul unic la SC. TURSIB.SA este Consiliului Local al Municipiului Sibiu. În procedura de selecție apar condițiile obligatorii pe care candidații trebuie să le îndeplinească. Trei dintre cele pentru postul de director general sunt următoarele:
– experiență relevantă (minim 10 ani) în consultanță în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăți din domeniul privat;
– să fi obținut profit în minim 5 ani de conducere a unei/unor întreprinderi publice ori societăți din domeniul privat;
– minim 5 ani de experiență în domeniul transporturilor de personae.”, a scris Diana Mureșan.
Consilierul USR-PLUS susține că cerințele sunt destul de restrictive și că societatea a căutat candidați doar în Sibiu.
„Vă dați seama că foarte puțini sunt cei care se potrivesc acestui profil și că cei care sunt deja pe pozițiile respective au clar primele șanse. Așa că am căutat să văd unde a fost publicat anunțul concursului. Anunțul l-am găsit doar pe site-ul Tursib la secțiunea „Cariera”.”, a adaăugat consilierul municipal.
Diana Mureșan a căutat anunțul pentru scoaterea la concurs a celor două posturi atât în presa locală cât și pe siteruile de recutări, dar fără niciun rezultat.
„ Nu l-am găsit sub forma de comunicat în presa din Sibiu, dar nici în alte publicații online din afara Sibiului. Nu l-am găsit nici pe platformele de locuri de muncă (am dat doar peste anunțul din 2017 pentru poziția de director tehnic de pe ejobs.ro). Un astfel de proces de selecție ar trebui să aibă ca scop să identifice și să atragă pe cei mai buni din domeniu, nu să pară un simulacru.”, a concluzionat Diana Mureșan.
A venit și răsunsul din partea Tursib
Tursib susține că procedura de selecție a respectat legislația în vigoare. Președintele CA Tursib a publicat în anunțul în două ziare centrale la sfârșitul anului 2020.
Despre cerințele care trebuiesc îndeplinite de candidați, societatea spune că și aici s-a respectat legislația.
„Cerința privind o experiență relevantă în consultanță în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăți din sectorul privat este cerință legală, cuprinsă în același articol al OUG 109/2011. Criteriile din anunț sunt adaptate specificului societății (spre exemplu profitabilitatea societăților conduse de către candidatul pentru postul de Director general sau experiența tehnică pentru Directorul tehnic) și sunt cerințe minime de bun simț, de la care ar trebui să se pornească în selecția candidaților. La aceste condiții normale, stabilite luând în considerare specificul societății, avem concurență pe ambele posturi, candidați care au îndeplinit atât cerințele legale cât și pe cele din anunțurile de selecție.”, CA Tursib.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
37