2000 de CI încep să fie distribuite din 17 aprilie
Serviciul de Evidență a Persoanelor Sibiu informează că Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, București a furnizat materiile prime necesare pentru tipărirea cărților de identitate pentru care s-au depus cereri până în 31.03.2021. În aceste condiții, în municipiul Sibiu s-au tipărit un număr de 2000 de CI (cărți de identitate), soluționându-se cererile cetățenilor preluate de către Serviciul de Evidență a Persoanelor Sibiu în perioada 09.02.2021-31.03.2021.
Prin urmare, cetățenii care au depus cereri privind eliberarea cărții de identitate în perioada menționată sunt invitați să se prezinte la ghișeele Serviciului de Evidență a Persoanelor Sibiu, de pe b-dul Victoriei nr. 1-3, ghișeul P 44 pentru a-și ridica noua carte de identitate. Pentru a evita aglomerația la ghișee și pentru asigurarea distanțării fizice, cetățenii sunt rugați să respecte următoarea programare:
De asemenea, ca măsură suplimentară în sensul evitării aglomerației, Serviciul de Evidență de Persoanelor își extinde programul la ghișeul de eliberare a cărților de identitate și în zilele de sâmbăta, respectiv în 17 și 24 aprilie, în intervalul orar 9.00-13.00.
DE REȚINUT!
Cetățenii care se prezintă pentru eliberarea cărților de identitate trebuie să aibă asupra lor vechile acte de identitate, care le-au fost lăsate în posesie, acestea urmând să fie predate la ridicarea noilor cărți de identitate.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
10 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale
2 ani ago10 percheziții în Cluj, Brașov, Neamț și municipiul București
Astăzi, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, Brașov și sector 3 București, Serviciului de Investigații Criminale Cluj și Sibiu efectuează 10 percheziții domiciliare și la sediile unor firme din județul Cluj, Brașov, Neamț și municipiul București. Activitățile sunt desfășurate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în declarații, înșelăciune, fals și uz de fals.
În acest moment, se află în derulare 10 percheziții domiciliare și la sediilor unor firme din județele Cluj, Brașov, Neamț și municipiul București, totodată, fiind puse în executare 7 mandate de aducere.
La nivelul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu se află în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de infracțiunilor de grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în declarații, înșelăciune, fals și uz de fals.
În fapt, în luna aprilie a acestui an, în urma unei sesizări depuse de un sibian, polițiștii Serviciului Investigarea Criminalității Economice au demarat cercetările care au condus la conturarea acestei grupări cât și a modului de operare.
Astfel, în urma investigațiilor desfășurate, polițiștii au stabilit faptul că modul de operare al grupării consta în preluarea frauduloasă de la titularii unor societăți comerciale a părților sociale, sub pretextul unei eventuale cumpărări a societății, prin înaintarea unor documente de cesiune false către O.N.R.C., profitând de contextul pandemiei, când astfel de operațiuni puteau fi efectuate și online, prin folosirea semnăturii electronice a unui avocat.
Un alt mod de operare a fost convingerea administratorilor societății să se înscrie la unele licitații, iar după obținerea documentelor societății preluarea acesteia prin același circuit al documentelor false.
Gruparea urmărea preluarea unor firme cu capital important, spre exemplu una dintre societăți a fost evaluată la 10 milioane de euro.
Activitățile beneficiază de sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, Brașov și sector 3 București, Serviciul Criminalistic Sibiu, Unitatea Teritorială de Analiza a Informaților Sibiu, Serviciului de Investigații Criminale Cluj și Sibiu, precum și al serviciilor de acțiuni speciale Sibiu, Cluj, Brașov și Neamț.
Suportul de specialitate pentru aceste 10 percheziții este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
152Atelier de explorare responsabilă a naturii în 3 părți
1 an agoAtelier pentru cadre didactice şi ghizi de turism
Atelierul are la bază studii recente care demonstrează că interacţiunea în şi cu natura susţine starea de bine, dezvoltarea emoţională, sănătatea şi puterea de concentrare. Adulţii care se conectează mai mult la natură sunt mai interesaţi de protejarea mediului iar copii vor deveni mai responsabili în viitor.
Destinația turistică Sibiu este atractivă prin calitatea și diversitatea peisajului natural. Patrimoniul natural este așadar un bun care, prin valorificare responsabilă, poate aduce dezvoltare în comunitate. În acest context, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu a organizat recent un atelier de învățare experiențială în natură dedicat cadrelor didactice, ghizilor de turism și facilitatorilor de activități pentru copii și tineret din organizații și grupuri de inițiativă de pe teritoriul județului Sibiu.
Rolul atelierului a fost de a sprijini deschiderea şcolilor şi comunităţilor faţă de natură şi cunoaşterea valorilor pe care aceasta le oferă pentru învăţare, recreere şi turism. Atelierul s-a desfășurat în cadrul proiectului Implicare comunitară pentru conectare la natura din proximitate care are scopul principal de a determina cetățenii, în special tinerii, să aibă o viață activă, să petreacă timpul liber în natură, să conștientizeze beneficiile naturii pentru sănătate şi importanţa acesteia pentru dezvoltarea comunităţii din care fac parte.
Atelierul a fost structurat pe trei pachete de activități: Descoperă natura cu toate simțurile, Exploratorii naturii, Natura te ajută să te descoperi. Organizațiile au primit şi un kit educațional cu instrumente utile pentru lecțiile practice: un manual de activităţi în natură, binocluri, determinatoare sau cărți cu jocuri.
Participanţii la atelier, în calitate de membri în reţeaua educatorilor pentru natură, au deprins tehnici de explorare a naturii pe care le pot împărtăşi pe viitor cu tinerii și turiștii creând experienţe vii în natură și contexte de descoperire în moduri cât mai responsabile.
„În tumultul zilei moderne avem nevoie să învăţăm cum să ne (re)conectăm la natură. Azi am învăţat foarte multe lucruri noi şi aştept cu nerăbdare să le pun în aplicare”, Bodea Andreea Alexandra, cadru didactic la Şcoala Gimnazială din Râu Sadului.
„Copilaşii nu au nevoie doar de ore reuşite de română, germană ori matematică ci şi de experienţe în mijlocul naturii. Nu doar cu elevii doresc să repet aceste activităţi şi exerciţii practice ci şi cu colegii de cancelarie pentru a putea împărtăși la rândul lor cele învățate”, Liana Ioana Butoi, cadru didactic la Şcoala Gimnazială nr. 18, Sibiu
„Am înțeles prin joacă legăturile nevăzute dintre toate speciile de plante și animale. Am conștientizat rolul nostru și cum noi putem schimba lumea după cum dorim. Ne-am încărcat cu simplitate, bucurie și naturalețe. Dorim să dăruim, la rândul nostru, elevilor și tinerelor familii experiențe autentice în natură. Tot mai mulți copii și tineri părinți doresc să beneficieze de experiențe plăcute în mediul natural și ne-au solicitat să organizam astfel de activități”, Dan Mitruş, Preşedinte Asociaţia ARNI Bradu.
Proiectul beneficiază de cofinanțare de la Romgaz, este implementat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu și contribuie la atingerea obiectivelor programului „Anii Drumeţiei”, iniţiat de Consiliul Județean Sibiu. Misiunea programului este de a încuraja petrecerea timpului în aer liber și practicarea activităților specifice ecoturismului, respectiv descoperirea responsabilă a patrimoniului natural și cultural, și generarea de beneficii pentru comunitatea locală.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
173Iarnă în aprilie 2021: Carosabil umed sau acoperit cu zăpadă
2 ani agoIarna din luna aprilie a acoperit carosabilul cu zăpadă pe căteva drumuri din județ.
”În majoritatea zonelor care acoperă raza Județului Sibiu ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă. Se acționeză cu utilaje cu lamă și material antiderapant pe toate cele 8 zone care acoperă raza Județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd) și zona 8 (Loamneș – Păuca). Vă informăm că până la aceasta ora s-au folosit 150 tone material antiderapant.”, transmite Drumuri și Poduri Sibiu
Toate drumurile județene sunt deschise circulației rutiere, anunța SC Drumuri și Poduri. Pe toate se acționează cu lamă și material antiderapant.
DJ 106A Sibiu – Păltiniș ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 106 Sibiu – Agnita – Brădeni ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 106E Cristian – Jina limită județ ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 106G Dobîrca – Poiana Sibiului – Miercurea Sibiului – Gusu intersecție 107B ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 106C Sibiu – Cisnădie – Sadu ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 106D Cisnădie – Cisnădioara ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 105G Sadu – Râu Sadului ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă; DJ 105G Avrig – Tălmaciu ninge, carosabilul este umed, parțial acoperit cu zăpadă.
Ninge în continuare la Sibiu
Deoarece în acest moment circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarnă rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție si de asemenea recomandăm ca mașinile să fie echipate corespunzător.
Pe DN7 C, Cârțișoara-Bâlea Cascadă, se circulă în condiții de iarnă. Este singurul drum național din județ acoperit cu 1-3 cm de zăpadă frământată. Cele două utilaje ale SDN Sibiu au împrăștiat 14 tone de sare.
Pe A1 și A3, Secția Autostrăzi din cadrul DRDP Brașov a intervenit în aceastănoapte și dimineață cu 10 utilaje care au răspândit 144 tone de sare.
”S-a actionat cu 55 AUTOUTILAJE și s-au răspândit 275 tone material antiderapant (sare) si 0.25 tone clorură de calciu, în intervalul orar 17:30/06.04.2021 – 07:30/07.04.2021.”, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov
În municipiul Sibiu se circulă tot în condiții de iarnă. La această oră carosabilul de pe majoritatea arterelor principale a fost curățat de zăpada depusă în această noapte.
Numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24). Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene vă informăm că atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției noastre găsiți zilnic informații actualizate (www.drumuripodurisibiu.ro - butonul “alertă trafic”).
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
226