Strada Bahluiului închisă între orele 8 și 18 în weekend
În acest sfârșit de săptămână, în zilele de 17 și 18 aprilie, în intervalul orar 8-18 se închide circulației un tronson al străzii Bahluiului, cuprins între străzile Calea Dumbrăvii și Cloșca.
Firma contractată pentru modernizarea străzii Calea Dumbrăvii – SC Terra Building SRL – a solicitat Comisiei de Circulație închiderea acestei porțiuni a străzii pentru a efectua lucrările de traversare a rețelei de canalizare menajeră, prevăzute în proiectul de modernizare a acestei artere.
”Pentru ieșirea în strada Calea Dumbrăvii, șoferii pot utiliza ca rute ocolitoare celelalte străzi din zonă: Cloșca – Dinicu Golescu, Ioan Cătină- Ioan Slavici.”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
A doua etapă de vaccinare a început și la Sibiu, azi 18 ianuarie * VIDEO
2 ani agoA doua etapă de vaccinare a început și în centrele din județul Sibiu. La centrul de vaccinare din Municipiul Sibiu sunt amplasate 4 puncte de vaccinare în spațiul pus la dispoziție de o firmă sibiană, Centrul Redal Expo. Din totalul de 20 spații de vaccinare din acest centru, momentan sunt funcționale doar două. Celelalte urmează să fie funcționale în momentul în care la Sibiu vor ajunge mai multe doze de vaccin și se trece la etapa a treia de vaccinare generală.
Află de aici care este circuitul din centrul de vaccinare: VIDEO
În a doua etapă de vaccinare se vaccinează populația cu grad ridicat de risc
- Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
- Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
- Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:
- Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora)
- Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
- Personalul din sectorul economic vital:
- Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
- Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
- Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
- Unități de producție, transport și distribuție gaze;
- Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
- Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
- Transport de persoane și mărfuri;
- Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
- Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
- Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
- Personalul poștal și din servicii de curierat;
- Personalul cultelor religioase;
- Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
- Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.
Până duminică 17 ianuarie, în România s-au vaccinat 204.185 persoane, din care 875 persoane vaccinate cu rapel.
La Sibiu s-au primit 8613 doze de vaccin, de la începutul perioadei de imunizare.
Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 1,63/1000 de locuitori în ultimele 14 zile (04.01 – 17.01), iar în municipiul Sibiu este de 2.24. Datele au fost anunțate luni de reprezentanții Prefecturii Sibiu.
Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro
322Recuperare post COVID-19 la Spitalul Județean
2 ani agoRecuperare medicală post COVID-19 în cadrul Secției Clinice Recuperare Medicală I
Veste bună pentru pacienții care, după ce au trecut prin infecția cu SARS-CoV2, au rămas cu probleme de sănătate. Începând de astăzi, în cadrul Secției Clinice Recuperare Medicală I a SCJU Sibiu pot fi tratați, atât în regim ambulatoriu cât și prin spitalizare de zi sau continuă, pacienții care necesită recuperare respiratorie și neuro-locomotorie după infecția cu SARS COV-2.
Procedurile se realizează pe baza unei programări, în limita fondurilor alocate de CAS Sibiu.
“Infecția cu SARS COV-2 are un impact medical și social puternic, iar integrarea serviciilor de medicină fizică și de reabilitare medicală poate aduce multiple avantaje pentru persoanele infectate și implicit pentru societate. Tocmai de aceea am implementat aceste servicii medicale de recuperare pentru pacienții care au trecut prin această boală”, explică Conf.univ.dr. Florina Popa, medicul șef al Secției Clinice Recuperare Medicală I.
Personalul medical al secției are pregătirea corespunzătoare, specialitatea de Medicină fizică și de Reabilitare fiind singura specialitate în care pacientul este abordat din punct de vedere al afectării funcționale, indiferent de cauza care a produs-o. Totodată, baza de tratament a secției este dotată din punct de vedere material cu aparatură performantă necesară pentru tratarea acestor pacienți, existând și posibilitatea colaborării interdisciplinare în cadrul spitalului dacă este necesar pentru pacienții internați.
“Programul de reabilitare medicală este personalizat în funcție de nevoile pacientului, deficitele funcționale și comorbiditățile existente. Reabilitarea medicală se va axa pe ameliorarea simptomelor de dispnee și a capacității fizice odată cu creșterea graduală a intensității programului de reabilitare, obiectivul final fiind ameliorarea stării fizice și a calității vieții, cu reintegrarea în mediul familial și socio-profesional”, explică medicul șef al secției Conf.univ.dr. Florina Popa.
Cele mai frecvente sechele și disfuncții după infecția cu SARS-CoV-2 care pot fi ameliorate în urma tratamentului de reabilitare medicală sunt:
• SECHELE RESPIRATORII: dispnee, deficiențe de expectorare, tipare patologice de respirație, hiperventilare;
• SECHELE MUSCULOSCHELETALE: decondiționare fizică și oboseală, slăbiciune musculară severă, hipomobilitate articulară, dureri articulare și musculare, scădere a toleranței la efort
• SECHELE NEUROLOGICE: deficite motorii, cefalee, dureri radiculare, parestezii și tulburări de sensibilitate, tulburări de vorbire și deglutiție, tulburări de echilibru și mers,“În cadrul oricărui spital care asigură servicii moderne și complete, reabilitarea medicală este o componentă esențială, prin prisma faptului că se adresează unor pacienți cu patologie diversă. Faptul că în cadrul secției Recuperare Medicală I se pot efectua proceduri pentru pacienții cu sechele post Covid-19 reprezintă un importat pas înainte prin care aducem valoare activității medicale derulate în cadrul spitalului, cu atât mai mult cu cât prin recuperarea medicală se va oferi multor pacienți șansa de a se reintegra activ în viața socială, în activitățile zilnice”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Jur. Florin Neag.
„Pandemia de Covid-19 a afectat foarte mulți pacienți care, deși vindecați, au fost afectați la nivel fizic și au rămas cu o serie de deficiențe. Scopul nostru, ca instituție care trebuie să asigure starea de sănătate a populației, este să facem tot ceea ce se poate pentru a le îmbunătăți viața, atât la nivel personal cât și socio-profesional, iar acest lucru se poate realiza prin procedurile specifice de recuperare medicală, adaptate pacienților. În secția Recuperare Medicală I există o echipă de profesioniști și condițiile necesare pentru un act medical de înaltă calitate”, a declarat Directorul medical al SCJU Sibiu, Conf.univ.dr. Călin Cipăian.
Secţia Clinică Reabilitare Medicală I a SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne ale spitalului fiind renovată şi modernizată în urma investițiilor Consiliului Județean Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
167DN7 C tot mai aproape de deschidere
9 luni agoDN7 C – stratul de zăpadă măsoară și 5 m
DN7 C – Transfăgărășan este șoseaua din județul Sibiu aflată la cea mai mare altitudine. În fiecare primăvară, drumarii Districtului Bâlea trebuie să îndepărteze zeci de mii de m³ de zăpadă.
”Angajații noștri de la Districtul Bâlea lucrează intens la curățarea zăpezii acumulate peste iarnă pe versantul nordic al drumului. Acum se lucrează într-o zonă în care stratul de zăpadă depășește 5 metri grosime. Cu toate acestea, dacă și vremea va ține cu noi, suntem încrezători că vom putea să deschidem șoseaua pentru circulația publică înainte de termenul obișnuit de 1 iulie.”, a declarat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
157