Strada Bahluiului închisă între orele 8 și 18 în weekend
În acest sfârșit de săptămână, în zilele de 17 și 18 aprilie, în intervalul orar 8-18 se închide circulației un tronson al străzii Bahluiului, cuprins între străzile Calea Dumbrăvii și Cloșca.
Firma contractată pentru modernizarea străzii Calea Dumbrăvii – SC Terra Building SRL – a solicitat Comisiei de Circulație închiderea acestei porțiuni a străzii pentru a efectua lucrările de traversare a rețelei de canalizare menajeră, prevăzute în proiectul de modernizare a acestei artere.
”Pentru ieșirea în strada Calea Dumbrăvii, șoferii pot utiliza ca rute ocolitoare celelalte străzi din zonă: Cloșca – Dinicu Golescu, Ioan Cătină- Ioan Slavici.”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Lacul Binder. Plaja se redeschide din 1 iunie
4 zile agoLacul Binder, plaja și locul de joacă plutitor se redeschid
Lacul Binder își redeschide plaja, împreună cu locul de joacă plutitor de pe apă, după ce la finalul lunii aprilie s-a deschis zona de sporturi nautice, cea de promenadă și terenurile de volei.
“Lacul Binder se redeschide complet de la 1 iunie, atât pentru cei activi, care practică sporturile nautice și voleiul, cât și pentru sibienii care doresc să se relaxeze pe plajă, pe pontoane sau la o plimbare. De Ziua Copilului le-am pregătit celor mici un mic cadou – în 1 și 2 iunie vor avea acces gratuit. Nu uitați însă că, cei mici, cu vârsta de până la 14 ani, trebuie însoțiți de un adult, pentru siguranță. Vă invit la Lacul Binder, o zonă de timp liber în oraș, la 5 minute de centru.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Pe Lacul Binder se pot practica wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding și canoe, atât de începători, cât și de cei experimentați. Echipamentele se pot închiria din locație. Reamintim că instalația de transport pe cablu pentru wakeboarding și ski nautic este singura de acest tip din Transilvania din punct de vedere al lungimii cablului.
Cele două terenuri de volei de pe plajă sunt de asemenea disponibile pentru jocul în echipă, cu cei dragi.
Plaja cu nisip de aproape 2000 mp, șezlongurile, plaja verde și pontoanele de pe mal vă stau la dispoziție de joi, 1 iunie. În apă se poate înota în siguranță, temperatura acesteia fiind plăcută, de 22°C. Subliniem că apa este testată o dată la 2 săptămâni pentru a verifica dacă este corespunzătoare calitativ.
Locul de joacă gonflabil WiBit este un mod plăcut de a vă bucura de apă și de joacă, indiferent de vârstă. Pentru siguranță, zona este supravegheată în permanență de un salvamar.
Căutați liniște și relaxare? O plimbare pe maluri, un popas pe o bancă și o cafea sau o gustare pe terasa panoramică vă vor reîncărca, cu siguranță.
Pe https://laculbinder.ro/ puteți găsi mai multe informații despre activități, precum și despre regulile și tarifele de acces. Biletul de intrare sau abonamentul îl puteți procura fie direct la intrare, fie online, unde puteți face și programare pentru sporturile nautice.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
18Salon Business la terminalul plecări al Aeroportului Internașional Sibiu
1 an agoSalon business cu o capacitate de 25 de locuri
Joi s-a inaugurat la Sibiu, în prezența președintei Consiliului Județean și a mai multor invitați, salonul business din cadrul aeroportului. Acest salon are o capacitate de aproximatv 25 de persoane.
”Este o bucurie pentru toți sibienii care călătoresc pe calea aerului, dar și pentru toți cei care folosesc Aeroportul Internațional Sibiu. Cei care vin în județul Sibiu au parte de experiențe frumoase cu care pleacă de aici. Prin acest serviciu pe care Lagardere îl aduce în aeroportul sibian, cei care pleacă pe calea aerului din Transilvania, folosind Poarta de Sud a Transilvaniei, pleacă cu un ultim gust bun folosing serviciile salonului business.” a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
”Este un moment în care materialzăm o idee pe care am tot explorat-o în ultima perioadă. Ma bucur că avem alături de noi un partener serios, care capacitatea să dezvolte proiectul acesta pe termen lung.”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Gârdea.
Accesul în salonul business se face în trei moduri: pe baza biletului de călătorie, pe baza cardurilor bancare care oferă acces în astfel de saloane din aeroporturi și pe baza unei taxe de intrare care nu a fost stabilită încă.
Excelența Sa, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei in România, nu a mai putut lua parte fizic la acest eveniment.
”Misiunea noastră primeşte noi valente astăzi, prin inaugurarea noului Business Lounge din Aeroportul International Sibiu, completand, astfel, paleta de servicii şi parteneriatul nostru de lungă durată în beneficiul pasagerilor. Este un pas prin care principalul punct de trafic aerian din centrul României avansează cu servicii de excelenţă pentru comunitate, completand eforturile locale pentru crearea unei infrastructuri moderne.”, au transmis reprezentanții Lagardere.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
231Anii Drumeției 2021 – 2022
2 ani agoAnii Drumeției – EuroRando 2021-2022
Consiliul Județean Sibiu demarează o serie de acțiuni legate de Anii Drumeției 2021 – 2022. Anii tematici dedicați drumeției în Județul Sibiu susțin și valorifică EuroRando 2021 și 2022, întâlnirea europeană a drumeților, cel mai important eveniment de natură și cultură organizat o dată la cinci ani într-o regiune din Europa, sub patronajul Asociației Europene a Drumeților.
Perioadele de desfășurare în Județul Sibiu pentru EuroRando sunt:
- EuroRando2021 26.09-03.10.2021;
- EuroRando2022 11-18.09.2022(A doua perioadă a fost adăugată de organizatori având în vedere situația specială dată de pandemie, care se așteaptă să condiționeze desfășurarea evenimentului în 2021 la un format restrâns).
15 trasee și 5 tururi culturale
15 trasee de drumeţie și 5 tururi culturale au fost incluse în programul evenimentului Anii Drumeției; prin sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu, starea lor a fost deja evaluată de Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor (SKV), promovarea lor fiind realizată pe site-ul dedicat www.eurorando.eu. Evenimentele vor avea un efect de promovare a Județului Sibiu ca destinație atractivă pentru turism activ sustenabil și ecoturism, dincolo de perioadele mai sus-menționate.
„Ne așteptăm ca un număr tot mai mare de persoane, atât localnici, cât și turiști din țară și din străinătate, în limita restricțiilor impuse de pandemie, să practice drumeția pe traseele din județ, motivați de căutarea unei stări de bine și de întărire a imunității pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Tocmai de aceea, îmbunătățirea oportunităților de drumeție este un obiectiv central pentru 2021 pe care doresc să îl transmit și primăriilor din județ. Drumeția și valorile naturale vor fi priorități transversale pentru toate programele de finanțare ale Consiliului Județean Sibiu, fie că vorbim de cultură, sport sau tineret”, a declarat președinta Daniela Cîmpean.
În perioada imediat următoare vor fi puse în consultare publică ghidurile de finanțare și organizate întâlniri publice cu promotorii de proiecte pe al căror parteneriat contăm.
Prin dispoziția președintei CJ Sibiu a fost desemnat un grup de lucru pentru implementarea acțiunilor legate de Anii Drumeției, care cuprinde instituții precum Asociația Județeană de Turism Sibiu, Salvamont, ADI ECO, Societatea de Drumuri și Poduri Sibiu, precum și angajați din aparatul de specialitate al CJS.
Serviciul Public Salvamont a realizat încă de anul trecut remarcarea a 16 trasee, iar anul acesta prioritățile stabilite în cadrul grupului de lucru prevăd digitalizarea tuturor traseelor de drumeție din județ precum și îmbunătățirea condițiilor de drumeție pe potecile existente, prin realizarea de noi marcaje, amenajarea de podețe și terasamente, prioritate fiind acordată traseelor din EuroRando. Totodată, finalizarea Bazei Salvamont Păltiniș este prevăzută pentru toamna 2021.
Societatea de Drumuri și Poduri Sibiu va realiza un calendar de lucrări de întreținere și igienizare periodică cu prioritate pentru drumurile județene care duc spre trasee de drumeție, precum și amenajarea de locuri de popas.
ADI ECO Sibiu va susține suplimentarea punctelor de colectare selectivă la ieșirea de pe traseele de drumeție din localități, iar primăriile vor fi co-interesate pentru menținerea curățeniei în localitate și pe traseele de drumeție care traversează teritoriul lor și pentru gestionarea câinilor de la stâni.
În urma mai multor întâlniri interinstituționale pe care care CJ Sibiu le-a organizat cu ONG-urile de mediu, dar și cu cluburile de enduro și instituții precum Direcția Silvică, IPJ Sibiu, Jandarmeria și APM Sibiu, a reieșit nevoia unui regulament local care să stabilească zonele permise pentru agrement motorizat (enduro, ATV, snow-mobil etc.), iar președinta CJS a solicitat sprijinul instituțiilor reunite în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică pentru realizarea și implementarea unui astfel de regulament la nivelul județului Sibiu, care să prevadă și o modalitate de înregistrare, informare, dar și de control pentru practicanții de agrement motorizat, pentru a evita perturbarea activităților de drumeție, deteriorarea traseelor, dar și impactul asupra naturii.
Județul Sibiu include 16 arii protejate la nivel european – situri incluse în rețeaua Natura 2000 – dintre care 12 situri au planuri de management aprobate.La nivel județean au mai fost declarate și alte arii naturale protejate care includ valori semnificative din punct de vedere floristic, faunistic, forestier, hidrologic, geologic etc. Este vorba de 16 rezervații naturale și monumente ale naturii. Deși deține doar 2,3% din teritoriul României, județul Sibiu conservă 63% din cormoflora țării, fiind considerat de botaniști „o Românie în miniatură”. Anii tematici ai drumeției reprezintă totodată ocazia de a aduce în atenția localnicilor și oaspeților patrimoniul natural valoros al județului, într-un mod responsabil.
FOTO: Iulian Panescu
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
532