142 de rable urmează să fie ridicate de pe domeniul public

Primăria Sibiu eliberează domeniul public de rable

rable În prezent în municipiul Sibiu se află pe domeniul public 142 de rable abandonate și fără stăpân. Proprietarii mașinilor au fost identificați și somați să elibereze spațiul public. În caz contrar, după expirarea termenului acordat prin somație, Primăria Sibiu va iniția procedurile legale de intrare în posesia acestor rable, de ridicare de pe domeniul public și de valorificare a lor.

Pe parcursul anului trecut, Serviciul Domeniul Public și Privat a avut în evidență 606 rable abandonate. În urma somațiilor, 497 de autoturisme au fost ridicate de către proprietari, 70 au fost ridicate de către Serviciu public de administrare a domeniul public pentru a putea fi valorificate, iar pentru restul de 39 de mașini procedurile legale sunt în diverse stadii.

 

rable„Primăria Sibiu continuă activitatea de eliberare a domeniului public de mașinile care ocupă locuri de parcare sau alte terenuri publice. În 2020 și 2021s-au identificat în teren 748 de mașini abandonate din care, în urma somațiilor Primăriei, au fost ridicate de proprietari aproape 500, eliberând astfel domeniul public. Pentru restul am demarat procedurile legale de ridicare și valorificare ca deșeuri de fier vechi”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Valorificarea mașinilor abandonate nerevendicate de proprietari. Odată încheiată procedura de intrarea în proprietatea municipiului a mașinilor abandonate, acestea se pot valorifica ca fier vechi. În 2020 au valorificate prin procedură de licitație 37 de autovehicule, iar anul acesta, în luna ianuarie, alte 30 de autoturisme au fost vândute ca deșeuri de fier vechi.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top