VIDEO 100 de arbori relocați. Premieră națională la Sibiu!

100 de arbori salvați prin relocare

Aproximativ 100 de arbori vor fi salvați și relocați cu ajutorul unui utilaj folosit foarte des în vest. Arborii cu vârste venerabile de peste 20 de ani sunt scoși cu grijă de această mașinărie. Rădăcinile și pământul din jurul copacilor sunt salvate și mutate în noua locație, într-o groapă identică făcută de același utilaj cu puțin timp înainte. Extracția acestor arbori este o necesitate, astfel copacii sunt salvați, iar proiectul de crearea al unei artere smart de circulație poate continua. Întregul proiect de reabilitare al celor aproximativ 3 km de drum va costa 18, 7 milioane de lei.

Utilajul a fost adus în țară anul trecut de catre o companie din București. Acesta este folosit acum în premiera în Roamânia, într-un proiect de reabilitare al unei importante artere de circulație din Sibiu. Acest utilaj reușește să extragă în timp record un arbore matur cu diametrul tulpinii de maxim 35 de cm, cu tot cu rădăcini și pământul din jurul copacului.

 

 

Aproape 100 de arbori cu vârste între 15 și 20 de ani vor fi relocați cu această mașinărie și salvați în acest fel. Pe spațiul de unde au fost extrași, drumul va fi lărgit și instalațiile subterane modernizate. La final, arbori tineri vor fi din nou plantați pe marginea trotoarelor. Noua tehnologie scutește atât timp cât si resurse umane.

Operațiunea de relocare este parte dintr-un proiect amplu făcut din fonduri europene. Artera care leagă Sibiul de localitatea Rășinari și Stațiunea Păltiniș va fi modernizată complet, devenind prima arteră smart de circulație din Sibiu.

Această metodă tehnică pentru relocarea arborilor de mari dimensiuni va fi utilizată de municipalitatea sibiană și în alte cartiere unde străzile vor intra în reparații.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top