Ziua Europei. Un plan european pentru România

Ziua de 9 mai are o însemnătate triplă

Data de 9 Mai are o triplă semnificație pentru noi, românii. Nu sărbătorim doar Ziua Europei, ci și Ziua Independenței și Ziua Victoriei:

  1. La 9 Mai 1877, România și-a proclamat independența de stat și a consfințit-o apoi pe câmpul de luptă, în crâncenele bătălii de la Plevna, Smârdan, Vidin, împotriva trupelor otomane;
  2. La 9 Mai 1945, România, alături de Aliați, a obținut victoria împotriva Germaniei naziste, punând capăt celui de-al Doilea Război Mondial;
  3. La 9 mai 1950, ministrul francez de externe Robert Schuman iniția constituirea Uniunii Europene. „Europa nu va fi construită dintr-odată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări concrete care să creeze în primul rând o solidaritate de facto”, sublinia Schuman, în declarația sa, considerată actul de naștere al Uniunii Europene.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

”Să privim cu mândrie în istoria noastră, cu recunoștință pentru actele de eroism ale înaintașilor noștri și cu încredere în viitorul pe care ni l-am construit ca parte a Uniunii Europene!”, a declarat deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

La Sibiu, Organizația Municipală PSD Sibiu a marcat Ziua Europei, ca în fiecare an, într-o manieră inedită.

Sub deviza Ziua Europei. Un plan european pentru România, social-democrații sibieni au stat de vorbă cu oamenii despre viitorul Europei și așteptările lor de la Planul Național de Redresare și Reziliență. Este un exemplu de consultare reală, prin care dăm putere cetățenilor să definească noul proiect european pentru România.

”Le mulțumim tuturor sibienilor care ne-au transmis mesajele lor pentru Europa, ajutându-ne astfel să punem bazele unui proiect fezabil de redresare și reziliență pentru țara noastră!”, a explicat Cătălin Stanciu, președintele Organizației Municipale PSD Sibiu.

Scroll to top