Zilele Hungarikum în Muzeul Astra, 30iunie-2iulie

Zilele Hungarikum la Sibiu

Zilele Hungarikum se desfășoară pe durata a trei zile, între 30 iunie și 2 iulie la Muzeul în Aer Liber ASTRA din Sibiu. Aici vor fi organizate numeroase programe gastronomice, culturale, târg de meșteșugari, ateliere interactive, programe pentru copii, degustări de produse tradiționale și multe alte surprize.

Binecunoscutul Concurs de Gătit la ceaune se va desfășura sâmbătă, 1 iulie la Târgul de Țară, iar publicul larg va putea degusta preparatele celor 27 echipe, care se vor întrece pregătind diferite tipuri de gulaș și alte preparate maghiare.

Duminică participanții vor avea parte de o experiență culinară deosebită, membrii juriului și bucătari invitați vor prezenta lumea gastronomiei maghiare.,De asemenea acestea vor putea fi degustate de vizitatori: gulyás ca în pusta maghiară, tocăniță de berbecuț de la Karcag, tocăniță de cerb, bogrács de Sibiu, ceaun de fasole ca la Mohács, tocăniță de berbecuț ardelenească, gulyás secuiesc, tocăniță de gheare, ciorbă de pește din crap, papricaș de pui, ciorbă de ciuperci.

Nu vor lipsi nici deserturile gătite la fața locului, gustoase și deosebite, cum ar fi: specialitatea desert din Micfalău – Covasna, langoș secuiesc sau kürtőskalács cu paprika.

Programele culturale sunt și ele bogate, nu mai puțin de 12 evenimente vor bucura spectatorii: Formația de țitere din Sibiu, Daniel Brass Dance din Pécs, Ansamblului BEKECS, Formațiile TOKOS din Cluj, TATROS din Ungaria, FINOM din Sfântu Gheorghe, ESZTERLÁNC din Budapesta. Startul va fi dat vineri seara de la orele 18 cu concertul trupei din Reghin Dream Flow.

Programul complet Zilele Hungarikum 2023, aici.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top