Școala în satul tradițional în Muzeul Astra
Școala în satul tradițional din Muzeul ASTRA îl ca profesor pe meșterul Zoltan Bedo. Acesta i-a provocat pe doritori să își confecționeze o jucărie cu… elastic.
Atelier educațional de confecționat jucării din lemn are loc până în 02 iulie. Locul de desfășurare este în Muzeul în aer liber, Etno Tehno Parc, între orele 10.00-13.00 și 14.00-18.00
”Participarea la ateliere se face în baza biletului sau abonamentului de intrare în Muzeul ASTRA.”, transmit reprezentanții Muzeului Astra.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Ziua Europei 2022, la Biblioteca Astra
1 an agoZiua Europei, 9-10 mai
Ziua de luni, 9 mai 2022, propune publicului sibian, începând cu ora 19:00, o întâlnire cu muzica bună și lectura, în Sala Festivă a Palatului ASTRA (sediul istoric, etaj 2), în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu. Programul cuprinde concertul ansamblului de alamă Tromba Felix și un recital de poezie dedicat Zilei Europei.
Concertul Tromba Felix cuprinde o serie de lucrări muzicale din repertoriul clasic, cât și piese din celebre filme artistice, desene animate îndrăgite, precum și piese de jazz. Publicul se va bucura de interpretarea unor compoziții clasice de la Mozart, Neruda și Ceaikovski, până la muzica din faimoasele pelicule apreciate de toate generațiile, dintre care amintim „Cartea Junglei”, „Frumoasa și Bestia”, „Cocoșatul de la Notre Dame”.
Tromba Felix, unul din cele mai proaspete proiecte muzicale ale orașului Sibiu, este format din: Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlenţan (trompetă), Alin-Ştefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) şi Gheorghe Simion Ianţa (tubă). Concertul cvintetului Tromba Felix se alătură campaniei umanitare “#TogetherforVictor”. Recitalul de poezie, intitulat „De-a viața”, va fi oferit de studenții secției de Actorie, din cadrul Departamentului de Artă Teatrală al ULBS (coordonatori: Codruța Presecan și Diana Fufezan).
Tot cu prilejul Zilei de 9 Mai, bibliotecarii astriști pregătesc o expoziție de publicații cu tema „Ziua Europei în colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu”, la Compartimentul Carte pentru Adulți, sediul nou, etajul 4. Expoziția tematică include o serie de volume și lucrări referitoare la semnificația Zilei de 9 Mai. Între acestea, de menționat sunt lucrările publicate la Editura Ideea Europeană, editură care promovează valorile culturale și democratice românești și le integrează în circuitul valorilor spațiului comunitar: „Ghidul cetățeanului român care dorește să lucreze în Uniunea Europeană”, „Românii în istoria Europei”, „Enciclopedia Uniunii Europene”, „Tratatul privind aderarea României la Uniunea Europeană”, „Uniunea Europeană Politicile extinderii”, „Uniunea Europeană ieri și azi”.
În ziua de marți, 10 mai 2022, la ora 17:00, se va da startul programului PREZENTARE DE CARTE la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, o activitate care va reuni periodic numeroase evenimente dedicate cărții, scriitorilor și lecturii. Astfel, în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA Sibiu va avea loc lansarea cărții „SIBIU 830” (coordonatori Silviu Borș și Dan Nanu), lucrare publicată cu ocazia împlinirii a 830 de ani de la atestarea documentară a Sibiului și finanțată de către Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, prin intermediul FDGR Sibiu. Volumul cuprinde articole și imagini privind aniversarea sau comemorarea unor personalități și evenimente care au influențat istoria și dezvoltarea orașului Sibiu.
Manifestările culturale de Ziua Europei continuă marți, de la ora 18:00, pe scena Sălii Festive, cu spectacolul „Ăsta-i jocul Junilor”, susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, cea mai veche formație de dansuri populare din România. Spectatorii vor avea prilejul de a se bucura de momente pline de ritm, muzică și culoare. Programul cuprinde dansuri populare, piese instrumentale și vocale din subzonele folclorice ale Sibiului, precum și momente muzical-coregrafice, care valorifică patrimoniul cultural specific etnicilor germani și maghiari.
Împreună, soliștii vocali Alina Bîcă și Robert Târnăveanu, dansatorii și instrumentiștii Ansamblului „Cindrelul-Junii Sibiului” vor reprezenta frumusețea și bogăția Sibiului cultural și aportul acestuia la patrimoniul european. Coregrafia spectacolului este semnată de Silvia Macrea, manager și Alesea Sas, asistent coregrafie, iar conducerea muzicală este asigurată de Gabriel Popescu.
Intrarea publicului la evenimentele organizate la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu de Ziua Europei este liberă, în limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
221Beneficiile naturii la Miercurea Sibiului
2 ani agoMuzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului, unitate componentă a Muzeului ASTRA, găzduiește în acest sfârșit de săptămână (14-15 mai) evenimentul „Beneficiile naturii în Muzeul Țării Secașelor”.
Prin acest eveniment ne dorim să transmitem către vizitatori un mod sustenabil de valorificare a resurselor din natură și a metodelor variate de întrebuințare a plantelor.
Beneficiile naturii pentru cei mici și cei mari
Cei mici se pot bucura de activități creative precum: presarea plantelor, desene botanice, identificarea motivelor florale pe mobilierul pictat, împâslirea ciucurilor din lână vopsită cu coloranți natural. Alături de ei, ceilalți vizitatori vor avea parte de o expoziție de plante uscate, degustare de ceaiuri și gem de măceșe.
Participarea va fi în baza biletului de intrare: adulți 5 lei, copii 2 lei.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
150Moment festiv pe municipal, sâmbătă de la 18:40
10 luni agoMoment festiv organizat înaintea meciului inaugural pe Stadionul Municipal Sibiu
Momentul special constă într-un spectacol cu lasere, care va începe de la ora 18.40, fiind realizat de o firmă cu experiență în astfel de proiecte: Laser Shows. Prin urmare, cei care și-au cumpărat bilete pentru acest meci sunt rugați să ajungă pe Stadion până la ora 18.30 pentru a se putea bucura de un moment inedit.
După spectacol, înainte de începerea meciului, fanfara Academiei Forțelor Terestre Sibiu va intona imnul național, un moment la care publicul de pe Stadion este invitat să participe, în semn de mândrie și bucurie.
“Primul meci se va juca pe Stadion în 10 decembrie și sper ca echipa sibiană să aibă cât mai mulți suporteri alături, în tribune. Înaintea fluierului de început al partidei, va avea loc încă un moment special, organizat de Primăria Sibiu pentru a marca acest meci inaugural: un spectacol de lasere care va vorbi despre Sibiu și sport, cuvintele cheie ale unui proiect pe care l-am realizat cu sprijinul comunității și pentru comunitate. Succes FC Hermannstadt! Suntem alături de voi!”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Noul Stadion Municipal Sibiu s-a deschis oficial marți, 6 decembrie. Primarul Astrid Fodor, președintele Federației Române de Fotbal – domnul Răzvan Burleanu și președintele grupului CONA – domnul Mircea Bulboacă au tăiat panglica celei mai importante investiții în infrastructura sportivă sibiană. Gazonul l-au inaugurat juniorii de la cluburile sportive de fotbal din Sibiu, alături de fotbaliștii profesioniști de la FC Hermannstadt.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
193