Voluntari din toată Europa vin în a doua jumătate a lunii iulie la Muzeul ASTRA să vadă cum se restaurează țesături și haine vechi de sute de ani.
Proiectul Voluntarii Patrimoniului European „Conservarea și restaurarea hainelor și textilelor tradiționale din piele de oaie” se va desfășura în orașul Sibiu, în perioada 18-31 iulie 2021.
Mai multe detalii aici!
,,În timpul proiectului, participanții vor avea o ocazie unică de intra și de a cunoaște cultura fascinantă a României rurale, lucrând alături de specialiști și meșterilor locali, dar și învățând tehnici de conservare pentru haine și textile tradiționale românești din piele de oaie.” , se arată în descrierea proiectului, făcută de organizatori.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Piața Volantă Transilvania rămâne deschisă!
2 ani agoPiața de la Sala Transilvania rămâne deschisă
Piața Volantă Transilvania rămâne deschisă în condițiile prevăzute de Hotărârea nr. 935/2020, adoptată de Guvernul României în data de 05.11.2020. Sibienii sunt invitați sâmbătă să își facă cumpărăturile aici.
Susținerea producătorilor locali și asigurarea sănătății publice a locuitorilor sunt obiective prioritare pentru Consiliul Județean Sibiu. De aceea, pentru a facilita un comerț în siguranță, Consiliul Județean a achiziționat prin Serviciul Public Sala Transilvania, dispensere care conțin dezinfectant, și care sunt amplasate la intrările și ieșirile din piață. În diferite locații din piață au fost montate panouri de informare pentru ca cetățenii să conștientizeze importanța respectării măsurilor de prevenire.
Consiliul Județean asigură atât cetățenii cât și producătorii că Piața Volantă Transilvania organizată în aer liber, rămâne un spațiu sigur atâta vreme cât, toți cei care îl frecventează țin cont de reguli, precum: obligativitatea purtării măștii de protecție, evitarea creării de aglomerări, păstrarea distanței sociale.
Totodată, recomandăm ca în intervalul orar 08:00 – 10:00, să se permită accesul în piață cu prioritate persoanelor vârstnice, acestea fiind predispuse la îmbolnăvire.
”Dragi sibieni, în această perioadă trebuie să fim responsabili și să respectăm regulile care ne protejează în lupta cu COVID-19. Susținem și încurajăm consumul de produse locale, pentru a ne putea bucura de gustul bogat al legumelor și preparatelor din piață și am încredere că vom ține cont cu strictețe, de toate normele impuse. Să rămânem sănătoși!”, a transmis președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.Citiți aici ce se întâmpă cu celelalte piețe din Municipiul Sibiu.
123RO-Alert – Încă 7 zile de carantină
1 an agoAvând în vedere contextul actual de menținere a nivelului ridicat de răspândire a noului Coronavirus, ISU Sibiu a transmis un mesaj de avertizare și informare RO-ALERT privind prelungirea începând cu 30.11.2020, a perioadei de CARANTINARE pentru o perioadă de 7 zile, a municipiului Sibiu și a localităților Tălmaciu, Cisnădie și Șelimbăr precum și recomandări privind respectarea regulilor de distanțare și igienă.
În cadrul ședinței de vineri, s-au aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu, precum și instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârșa. Am scris și aici.
Modelul Declarație pe propria răspundere
Model Declarație pentru tranzitarea localităților carantinate
Model Adeverință de la angajator.
161Activități de weekend la Muzeul Astra, 3 zile
1 an agoActivități de pictură pe lemn și ghidaj tematic
în perioada 12-14 martie vizitatorii Muzeului Astra pot participa la 2 activități interactive: ”Lada de zestre” și ”Întreabă un muzeograf”.
Lada de zestre – atelier de pictură pe lemn
O echipă de muzeografi și restauratori lemn policrom din Muzeul ASTRA va prezenta în acest weekend vizitatorilor informații utile despre florile stilizate și apoi pictate pe mobilierul din Transilvania. Mai mult, cei care doresc pot să se implice și să picteze o placă de lemn cu motive specifice perioadei secolului al XIX-lea. Și tot în cadrul acestui atelier, vizitatorii vor afla detalii despre o ladă de zestre (pictată), o piesă importantă din colecția Muzeului ASTRA, cu tot cu etapele ei de restaurare.
Atelierul are loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, de vineri până duminică, 12-14 martie, între orele 9.30-16.30, în Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică, Jud. Sibiu.
Atelierul de pictură pe lemn se va desfășura cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, cu un număr limitat de participanți. În baza biletului de intrare în muzeu și cu ajutorul unei hărți, vizitatorii vor identifica Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică.
Întreabă un muzeograf – ghidaj tematic pe sectorul pomicultură-viticultură
Întrabă un muzeograf – este o activitate de ghidaj tematic gratuit pe un anumit sector din Muzeul ASTRA. În perioada 12-14 martie, sectorul prezentat va fi cel de pomicultură-viticultură, situat pe partea stângă a lacului din Muzeul în aer liber. Primele repere din traseu vor fi Crama pomicolă cu etaj, din Polovragi, jud Gorj, Gospodăria de pomicultor, Bălănești, jud Gorj, Gospodăria de pomicultor, Vlădești jud Vâlcea, Teascurile și zdrobitoarele, Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică, jud Sibiu , toate fiind monumente expuse în Muzeul ASTRA.
Muzeograful care va face ghidajul va prelua vizitatorii interesați de la Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică. Ghidajul este oferit publicului fără programare, în intervalul orar 9:30-16:30.
Cele două activități au un caracter complementar, în sensul că după ce participă la atelierul de pictură, vizitatorii pot opta pentru un ghidaj gratuit în sectorul de pomicultură-viticultură. De asemenea, toți cei care vor aștepta să intre la atelierul de pictură, pot avea parte între timp de ghidajul mai sus menționat.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
158