Tură în natură: Plimbă-te cu Cioran pe bicicletă!

Tură în Natură – concurs pe traseul Emil Cioran

Concursul „Plimbă-te cu Cioran pe bicicletă!“, organizat de Asociația Tura În Natură în parteneriat cu firma Unimat, va avea loc în perioada 28 Mai – 25 Iunie 2021.

Scopul concursului este promovarea traseului cicloturistic Emil Cioran și a lucrării de artă modernă ”O Piatră între Cer şi Pământ”, realizată de artistul Ștefan Radu Creţu. Lucrarea a fost realizată în cadrul proiectului ”Emil Cioran – Filozof și Biciclist” finanțat de primăria Rășinari în cadrul Agendei Culturale 2020.

Participanții la concurs vor trebui să parcurgă traseul cicloturistic Emil Cioran şi să îşi facă poze în care vor apărea alături de cele 7 panouri informative de pe traseu și o poză în fața lucrării ”O Piatră între Cer şi Pământ” din Rășinari. Pozele vor fi postate de fiecare participant pe profilul său de Facebook iar postarea trebuie să conțină tag către pagina de Facebook a asociaţie Tură în natură. Câștigătorul va fi ales în mod aleatoriu utilizând site-ul random.org.

Pentru că lucrurile frumoase sunt întotdeauna cele realizate alături de prieteni, premiul acestui concurs, o bicicleta MTB va fi oferită de către compania Unimat, care este activ implicată la nivel sportiv și educational în viaţa comunităţii sibiene.

Bicicleta va fi înmânată câștigătorului în cadrul unui eveniment organizat în luna iunie în faţa lucrării ”O Piatră între cer şi Pământ” din faţa Căminul Cultural Răşinari.

Pe cei interesați să participe la concurs îi rugăm să consulte Regulamentul concursului publicat pe website-ul asociatiei Tură în Natură https://www.turainnatura.ro/ro/concurs-plimbate-cu-cioran-pe-bicicleta și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/turainnatura

Tură în natură: Plimbă-te cu Cioran pe bicicletă!Fișă biografică a artistului Ștefan Radu Crețu
S-a născut în 26 januarie 1983 la Câmpina. Lucreaza și locuiește în Sibiu.
2006 Licentiat la Universitatea de Arte Vizuale si Design. Cluj Napoca, sectia ceramica
2007 Bursa Socrates Erasmus, Academia de Arte plastice Wroclaw, Poland
2008 Absolvent master la Universitatea Nationala de Arta Bucuresti, sectia sculptura
2016 Doctorat la Universitatea Nationala de Arta, Bucuresti

Între expozițiile sale menționăm:
2021/“Spannungsverhältnisse im Dialog” Haus der Kunst, Baden Austria (grup).
2020/ “După doisprezece ani. Productia artistica din Romania in 180 de lucrari”. MNAC Bucuresti (grup).
Proiect 1990, Piata Presei Libere, Bucuresti (personala); 2013/“Disambiguation”, Palatele Brancovenesti, Galeria Cuhnia, Bucuresti (solo). 2012 “Paratarrasius hibridus”, 418 Gallery, Bucuresti (solo).

“Ideea de locomotie si miscare este o importanta sursa de inspiratie pe care am ales sa o explorez ca o in variate aspecte. In primul rand studiez mijloacele naturale de locomotie, care implica miscarea in toata diversitatea ei – terestra, acvatica, aeriana, si in acelasi timp desfasor o analiza comparata cu mijloace artificiale de locomotie. Dupa multe incercari de a imi motiva cercetarile prin proiecte si realizari personale, am inceput sa folosesc miscarea in variate proportii, legata de sursa de inspiratie natural-artificiala. Am ajuns la niste sinteze pe care le exprim atat in forme bi cat si tri- dimensionale. Pentru a spori valoarea obiectivului, minimizarea si abstractizarea sunt de asemeni importante”.

Câteva dintre lucrările lui Ştefan Radu Creţu le puteți vedea aici: http://418gallery.com/artists/stefan-radu-cretu/

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top