Trafic blocat – pompierii îndepărtează copacul de pe carosabil
Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers. Din fericire nu sunt înregistrate victime.
”Pompierii militari sibieni intervin în aceste momente pentru îndepărtarea de pe carosabil a unui copac căzut pe DJ 106 – drumul spre Rășinari, în zona Muzeului Astra.”, transmite Sg. maj. Andreea Ștefan, ISU Sibiu.
Copacul a cedat în urma depunerii unui strat consistent de zăpadă, pe timpul nopții trecute.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Summit Muzical Eropean, 5-7 mai
2 ani agoSummit Muzical European la Sibiu și Deva de Ziua Europei
În perioada 5-7 mai, publicul din municipiile Sibiu și Deva este invitat să ia parte la trei evenimente muzicale organizate sub genericul Summit Muzical European.
Joi, 5 mai, începând cu ora 19.00, la Sala Thalia, orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de faimosul pianist italian Antonio di Cristofano, va susține un concert simfonic sub bagheta maestrului Piotr Sułkowski. Programul Summitului Muzical va începe cu imnul Europei, respectiv „Oda bucuriei” din Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven, și va continua cu Frédéric Chopin – Concertul nr. 2 op. 21 în fa minor pentru pian și orchestră și Antonín Dvořák – Simfonia nr. 9 în mi minor „Din lumea nouă“.„Summit-ul Muzical European, organizat de colegii de la Filarmonica de Stat Sibiu, celebrează valorile comune pe care le împărtășim în Uniunea Europeană, în spiritul solidarității și al unității care stau la baza Declarației Schuman, fundamentul UE. Este o ocazie frumoasă pentru fiecare dintre noi de a celebra apartenența noastră, a României, la Uniunea Europeană, un eveniment care se desfășoară într-un județ profund atașat de valorile familiei europene”, a declarat doamna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Biletele pentru concertul simfonic de joi, 5 mai, sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (de luni până joi, orele 10:00-12:00 și 13:00-16:00), precum și online pe www.iabilet.ro, la prețul de 40 lei – acces general. Pentru elevi, studenți și pensionari, se acordă o reducere de 50 %.
Vineri, 6 mai, de la ora 19.00, pianistul Antonio di Cristofano va susține un recital în Sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” din Deva, în cadrul Summitului Muzical European. Accesul se face pe baza biletelor puse în vânzare la prețul de 10 lei.
Sâmbătă, 7 mai, de la ora 19.00, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, melomanii sunt așteptați la concertul simfonic susținut de orchestra sibiană și solistul Antonio di Cristofano – pian. La pupitru se va afla dirijorul Piotr Sułkowski. Programul Summitului Muzical include: „Oda bucuriei” (fragment din Simfonia a IX-a de L. v. Beethoven), F. Chopin – Concertul nr. 2 op. 21 în fa minor pentru pian și orchestră și A. Dvořák – Simfonia nr. 9 în mi minor „Din lumea nouă“. Biletele pot fi achiziționate de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 09:00 și 16:00, la prețul de 20 lei.
„Viața culturală a municipiului Deva este atestată încă din Evul Mediu și a prins aripi începând cu a doua jumătate a secolului XIX, iar noi ne dorim să asigurăm nu doar continuitatea, ci dezvoltarea sa. Din 2021 ne bucurăm de un parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu și reușim să organizăm împreună evenimente muzicale de înaltă ținută, prin care răspundem așteptărilor publicului dornic de manifestări culturale și creștem atractivitatea orașului ca destinație turistică.”, a declarat domnul Nicolae Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
#togetherforVictor la Summitul Muzical European
Solidaritatea este una dintre valorile europene în care credem! Ne-am propus să demonstrăm că Sibiul se mobilizează pentru Victor, micuțul diagnosticat cu o boală genetică rară, să aibă parte de fericirea pe care o merită fiecare copil. Ansamblul de alamă al Filarmonicii Sibiu se alătură campaniei umanitare „Together for Victor”.
Tromba Felix, unul din cele mai „fresh” proiecte muzicale ale orașului Sibiu, este format din: Medve Sandor (trompetă), David Jurca-Zorlențan (trompetă), Alin-Ștefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon) și Gheorghe Simion Ianța (tubă). Repertoriul cvintetului reunește piese de jazz, muzică clasică și muzică de film.Luni, 9 mai, de la ora 19.00, vă invităm la concert în sala festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Toate încasările vor fi donate pentru Victor. Donația recomandată este de 20 lei, dar orice sumă este binevenită.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
155Tabără de vară în Muzeul ASTRA_1.0
1 an agoTabăra de vară în Muzeul ASTRA iunie, iulie, august 2022
Tabăra de vară – episodul ”Cum se face…oala de lut” are loc săptămâna aceasta, între 20 și 24 iunie. Săptămâna lutului se adresează copiilor cu vârsta între 7 și 14 ani. De tainele lucrului cu lutul se pot bucura 15 copii.
În cadrul atelierelor de la sfârșitul lunilor iulie și august copiii vor afla cum se face matrița de turtă dulce și apoi cum se face o pâine.
Pentru Săptămâna lemnului și Săptămâna grâului se pot face înscrieri la 0751 166529 (între orele 10-16), sau la e-mail: oradejoaca@muzeulastra.com
Atelierele se desfășoară sub îndrumarea unui meșter popular, pe faze de lucru. Fiecare zi este dedicată unei etape de lucru. Programul zilnic al copiilor înscriși este completat de activități educaționale și jocuri de echipă. Toate acestea sub îndrumarea unui educator muzeal.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
163Sanitarii pricepuți, 17 echipaje din șase localități
6 luni agoSanitarii pricepuți – faza județeană
Sanitarii Pricepuți este un concurs anual organizat sub îndrumarea Crucii Roșii Române din anul 1962. Peste 100 de copii au participat, în acest weekend, la Sala Transilvania la cel mai amplu eveniment de prim ajutor dedicat elevilor, sub îndrumarea profesorilor de biologie și a voluntarilor Crucii Roșii Sibiu.
De-a lungul anului, elevii învăță prim ajutor premedical iar apoi partcipă la faza județeană a acestui concurs, urmând apoi ca echipajul câștigător să paricipe la faza națională, alternativ, într-un an participă ciclul gimnazial iar în anul următor, cilcul liceal.
”La Sibiu ne bucurăm să întâlnim în fiecare an copii și adolescenți pasionați în a deprinde tainele acordării primului ajutor premedical. Anul acesta, la Sanitarii pricepuți, au participat 17 echipaje, 5 de la licee si 12 echipaje de la ciclul gimnazial, atât din Sibiu cât și din localitățile Tălmaciu, Sadu, Cisnădie, Mediaș, Gura Râului.
O parte din voluntarii noștri cu vastă experiență în prim ajutor au realizat jurizarea, iar o parte au fost victimele echipajelor de elevi, care trebuiau să le aplice manevrele de prim ajutor, exersate înainte de concurs.
Felicitări tuturor participanților și profesorilor care i-au îndrumat. Mulțumim mult și voluntarilor noștri dar și partenerilor, Inspectoratul Județean Școlar și Sălii Transilvania. E o muncă de echipă pentru buna desfășurare a acestui concurs și suntem tare mândri de voluntarii noștri care pun atâta pasiune în tot ceea ce fac. ”, a declarat Raluca Morar, director, Crucea Roșie Sibiu.
Surpriza de anul acesta la faza județeană a concursului Sanitarii pricepuți, a venit la ciclul liceal unde pe locul 1 a fost egalitate între Colegiul Național ”Octavian Goga” și Liceul Teoretic ”Gustav Gundisch”.
Echipajul care v-a reprezenta Sibiul la etapa națională este Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale.
Clasamentul final Gimnaziu:
- Locul 1: Școala Gimnaziala Ion Luca Caragiale
- Locul 2: Colegiul Național Gheorghe Lazăr
- Locul 3: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 CISNĂDIE
Clasamentul final Liceu:
- Locul 1: Colegiul National Octavian Goga
- Locul 1: Liceul Teoretic Gustav Gundisch
- Locul 2: Colegiul Național Gheorghe Lazăr
- Locul 3: COL. TEHNIC CIBINIUM
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
134