Drumuri blocate în județul Sibiu. DJ106A închis mai bine de 12 ore

Drumuri blocate în prima noapte albă a firmelor de deszăpezire

Drumul Județean 106A Sibiu- Păltiniș a fost blocat pe ambele sensuri, de la ora 00 a zile de 5 februarie.

”Precizăm ca utilajele de deszăpezire acționează pentru redeschiderea circulației în condiții de siguranță imediat ce condițiile meteorologice o vor permite. Facem apel la conducătorii auto să respecte restricția de trafic.”, transmitea IPJ, duminică dimineața.

S-a circulat în condiții de iarnă pe toate sectoarele de drum național și județean, context în care polițiștii le-au reamintit șoferilor să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Traficul pe drumul județean 106 A s-a reluat după ora 12, după cum urmează:

  •  începând cu ora 12:00, pe sensul de mers Păltiniș – Sibiu
  • începând cu ora 13:30, pe sensul de mers Sibiu – Păltiniș.

S-a circulat greu și în municipiul Sibiu, încă de aseară

Imagini cu mașini care încercau să urce pe străzile în pantă din Sibiu, au făcut înconjurul internetului. S-a circulat în condiții de iarnă până spre amiaza zilei de duminică.

”Utilajele de deszăpezire sunt în teren din seara zilei de sâmbătă, de la ora 19.00. In contextul ninsorii puternice și a viscolului, s-a acționat cu prioritate pentru menținerea în circulație a principalelor artere. 14 utilaje au intervenit continuu cu plugul pentru îndepărtarea zăpezii și cu sare. Începând din această dimineață de la ora 6.00 s-a intrat și pe arterele prioritate 2. În aceste ore s-au consumat 290 de tone de sare.”, a transmis în această dimineață Primăria Sibiu.

După ora 09 s-a intervenit pe străzile prioritate 1 cu sare si atica, soluție pentru deszăpezire și anti-îngheț.

”Utilajele vor rămâne în teren pentru a menține circulația care se desfășoară în condiții de iarnă.”,a  adăugat Primăria Sibiu, în comunicatul trimis.

A1 blocată de aseară, între Cunța(județul Alba) și Boița

Din cauza ninsorii abundente, a viscolului și a vizibilității reduse (10 – 15 m), CNAIR și Poliția Rutieră au decis să închidă circulația pe A1 intre Cunța și Boița, km 224+000 – km 292+000, sâmbătă seara.

Drumarii spuneau că vizibilitatea redusă face imposibilă acțiunea utilajelor de deszăpezire, dar acestea vor acționa pentru redeschiderea circulației in condiții de siguranță imediat ce condițiile meteorologice o vor permite.

După ora 05, s-a deschis porțiunea din A1, care ocolește orașul Sibiu, pentru ca autocamioanele să nu blocheze traficul în municipiu.

După acțiunile drumarilor s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe A1 între Cunța și Cisnădie (km 229+000 – km 238+000), la ora 10.

Pe sectorul Sibiu-Boița s-a lucrat până spre ora 16. Viscolul și stratul de zăpadă care a măsurat 60 cm au îngreunat itilajele.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top