Tichete sociale pentru mese calde. 446 de beneficiari

Tichete sociale

În perioada 11-16 noiembrie, Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Sibiu va distribui tichetele sociale pentru mese calde direct la domiciliul celor 446 de beneficiari din municipiu. Aceste tichete sunt acordate conform OUG 115/2020, fiind emise în cadrul Programului Operațional POAD 2014-2020, program susținut de Guvernul României și finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

De aceste tichete vor beneficia:

  • pensionarii cu vârsta de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă, cu venituri echivalente cu indemnizațiile sociale de 800 de lei/lună;
  • persoanele/familiile fără adăpost, cele care au fost evacuate, dar și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, inclusiv cele monoparentale.

Card cu 180 lei/lună

Fiecare plic este sigilat și conține cardul pe care se va încărca valoarea tichetelor, codul pin necesar activării și listele unităților afiliate care acceptă aceste tichete sociale. Valoarea tichetelor sociale de pe cardul electronic este de 180 lei/lună, limita zilnică de utilizare fiind stabilită la 40 de lei. La începutul lunii decembrie, Ministerul Fondurilor Europene va vira, în contul beneficiarilor alocațiile pentru mese calde, suma diferind în funcție de luna în care persoana respectivă a devenit eligibilă pentru acest drept.

Ce se întîmplă cu persoanele care nu sunt găsite la domiciuliu aflați aici.

Scroll to top