Stupii din Muzeul ASTRA, 7-9 aprilie

Stupii (d)in Muzeul ASTRA – ghidaj și atelier ”apicol”

Stupii sunt în centrul atenției în acest sfârșit de săptămână , între orele 10-17 Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Timp de trei zile, vineri, sâmbătă, duminică, în două locații din Muzeul ASTRA – gospodăria de boștinar-lumânărar din Sebeșul de Jos, județul Sibiu și gospodăria de agricultor din Desești, județul Maramureș – va avea loc un ghidaj/atelier cu tematică apicolă tradițională și modernă.

Alături de muzeograful Liviu Velțan, care este și apicultor, veți afla detalii despre:

  • Tehnica apicolă (model corp de stup, model și evoluție ramă apicolă, tip de lemn etc). Acest subiect o să fie exemplificat prin intermediul unei comparații între stupii modernizați/moderni și cei arhaici;
  • Specificul și aria de răspândire,influențele și posibilele conexiuni interetnice în satele Transilvaniei.

De asemenea, aveti ocazia să participați într-un ateliere interactiv practic pe locații. Mentenanță apicolă –Însârmarea ramei apicole și folosirea redresorului la sursă de curent și exemplificarea rolului foiței artificiale de fagure pentru stupăritul modern. Aprinderea afumătorului apicol cu explicațiile aferente:ex:scurt istoric al afumătorului și rolul putregaiului apicol din esențe lemnoase diverse (ex:salcie) și al conurilor de brad.

La gospodăria de boștinar-lumânărar din Sebeșul de Jos activitatea va avea loc vineri și sâmbătă, 7 & 8 aprilie, între orele 10 și 17, iar la gospodăria de agricultor din Desești duminică, între 10 și 17.

Programarea se poate realiza la numărul de telefon 0753.119.284, între orele 10-16.Plecarea spre locație pentru cei interesați se realizează la orele 10,12,14,16 de la intrarea principală în Muzeul ASTRA.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top