Sorin Cîmpeanu aruncă răspunderea pe directori. Din nou!

Sorin Mihai Cîmpeanu și descentralizarea

Printr-o postare pe pagina de facebook, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu aruncă din nou răspunderea pe umerii directorilor instituțiilor de învățământ.

”Dată fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus pentru copii și cadre didactice, Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic…

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

… Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza de manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanța de sărbători.”, transmite Sorin Mihai Cîmpeanu.

Conform structurii anului școlar 2021-2022 cursurile din 2021 se finalizează pe 23 decembrie. Vacanța de iarnă începe pe 24 decembrie.

”Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să poată adapta mai eficient activitățile lor așteptărilor și nevoilor societății.”, a adăugat Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Vacanța de Crăciun se încheie pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu, liceu și postliceală și pe 9 ianuarie pentru copiii de grădiniță și elevii din clasele primare.

 

Scroll to top