Simulare de incendiu la Aeroportul Internaţional Sibiu. 40 de pompieri și 12 autospeciale

Simulare: incendiu la trenul de aterizare

Aeroportul Internațional Sibiu reprezintă un obiectiv strategic de o importanță deosebită pentru municipiul Sibiu iar siguranța cetățenilor care îl tranzitează zilnic reprezintă prioritatea numărul unu al forțelor abilitate să gestioneze diversele situații de urgență care pot apărea.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat astăzi, începând cu ora 10:00, o simulare de conducere în vederea antrenării structurilor de management, cu forțe în teren în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu.

Simularea a presupus producerea unui incendiu la trenul de aterizare a unei aeronave cu pasageri, ca urmare a unei defecțiuni produse în timpul aterizării.

Pompierii sibieni au intervenit pentru salvarea persoanelor blocate în aeronavă în momentul izbucnirii incendiului, acordarea primului-ajutor victimelor, concomitent cu localizarea şi lichidarea incendiului.

Forțe ISU la fața locului

Au fost mobilizați peste 40 de pompieri militari cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de salvare și intervenție la înălțime, 1 autospecială de transport victime multiple , 2 autospeciale de serviciu, 3 autospeciale SMURD și 1 autospecială de cercetare CBRN.

”Exercițiul a avut drept scop principal verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției precum și modul de cooperare cu instituțiile de sprijin cu rol secundar si anume IPJ Sibiu, IJJ Sibiu, Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Sibiu, Direcția Regională de Informații ”Transilvania Sud” Sibiu, Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Sibiu, Secția Regională de Poliție Transporturi Brașov prin Biroul Județean de Poliție Transporturi Sibiu, UPU Sibiu, SAJ Sibiu, SSU al Aeroportui Internațional Sibiu, Serviciul de Securitate Aeroportuară și Probleme Speciale al Aeroportului Sibiu.” au transmis reprezentanții ISU Sibiu

În cadrul exerciţiului s-au avut în vedere modul de cooperare și cunoaștere a atribuţiilor de către personalul participant în vederea organizării şi conducerii intervenţiei în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, precum şi a modului de rezolvare şi acţiune în cadrul anumitor situaţii operative create.
Menționăm că, în desfășurarea acestui exercițiu s-au avut în vedere respectarea cu strictețe a regulilor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public , asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top