Mocănița Văii Hârtibaciului are alt program în luna mai
După luna de test, voluntarii de la Prietenii Mocăniței și-au dat seama că este nevoie de mai mult timp pentru întreținerea liniei. Așa că sâmbăta îi veți găsi doar la lucru pe linie de acum înainte. Cei care doresc să îi ajute cu mână de lucru, sunt așteptați sâmbăta la Hosman.
”Vom pune în mișcare trenurile turistice în zilele de duminică, după același program cu care v-am obișnuit deja. Cu excepția trenului de după-masă, care, la solicitarea comunității din Hosman, a fost decalat cu o jumătate de oră, ca să acorde mai mult timp celor care aleg să viziteze satul între cursa de dimineață și cea de după-masă.”, au transmis reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței.
Deoarece mocănița nu dispune încă de vagoane extra pe care să le poată atașa trenului în funcție de numărul de turiști, voluntarii au limitat numărul de bilete pe care le emit pentru fiecare cursă. Deaceea este de preferat să achiziționați biletele în avans, pe site-ul: https://sibiuagnitarailway.com/magazin/
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Piano Rocks, la a 8-a ediție
2 ani agoS-au pus în vânzare biletele pentru concertul Piano Rocks!
Cătălina Leonte și Michael Ahlin, membrii formației suedeze Lost Domain, sunt invitații speciali ai ediției din 2021 a proiectului Piano Rocks. Publicul va putea asculta reinterpretări inedite ale unor piese semnate de Metallica, Green Day, Muse, Queen, Pink Floyd, Led Leppelin și, desigur, Lost Domain! Concertul este programat duminică, 19 decembrie 2021, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu, cu începere de la ora 19. Biletele s-au pus în vânzare pe platforma iabilet.ro
Ca în fiecare an, rolul de solist în concert îi revine pianistei Monica Florescu, alături de care se va afla Gabriel Barani (percuție), dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu și 4Tune Quartet din Brașov. Dacă în 2020 ”Piano Rocks” s-a desfășurat, în premieră, în aer liber, pentru anul acesta premiera o constituie participarea unor muzicieni din afara țării. Publicul îi va putea urmări pe Cătălina Leonte (voce) și Michael Ahlin (chitară) – membrii formației suedeze de rock progresiv Lost Domain.
Cătălina Leonte: ”Este un vis devenit realitate: să cânt alături de artiști consacrați din România! Este o dorință magică din sufletul meu de copil, un vis care se va împlini chiar în apropierea Crăciunului. Chiar dacă am plecat de mică din România, sunt mândră că sunt româncă și sunt atât de bucuroasă că publicul drag din Sibiu va fi alături de mine. Împreună vom crea o seară de neuitat care să ne umple sufletele cu fericire. Muzica unește suflete și sufletul meu va vibra în acest spectacol alături de sufletele voastre. Invitația organizatorilor mă onorează, simt că mă întorc acasă, în familia mare a publicului drag din România și știm cu toții câtă iubire și bucurie simți când poți oferi familiei o bucățică din pasiunea și sufletul tău!”
Spectacol muzical realizat prin combinarea muzicii rock cu muzica clasică și acordurile pianului, ”Piano Rocks” propune publicului sibian compoziții din repertoriul pop-rock internațional, reorchestrate, într-o formă inedită.
”Ne-am dorit mult să organizăm și anul acesta Piano Rocks, chiar dacă a fost mai greu decât în 2020. Participarea unor artiști din afara țării, în condițiile de siguranță sanitară din această perioadă, ne-au determinat să amânăm de două ori evenimentul însă, iată, acum avem certitudinea că ne vom reîntâlni cu publicul în luna decembrie, în preajma Sărbătorilor de iarnă!”a declarat Laurențiu Străuț, organizatorul evenimentului.
Biletele s-au pus în vânzare online, pe platforma iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 50 de lei.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
157ISU Sibiu are 2 autospeciale noi în județ
10 luni agoISU„Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a fost dotat un rezervor de transport apă
ISU Sibiu a primit o cisternă pe platformă de container tip Abroll, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Întreaga achiziție este formată din mai multe componente care vin în sprijinul pompierilor militari sibieni în misiunile de stingere, care necesită o cantitate suplimentară de apă, iar alimentarea autospecialei este îngreunată de factori externi, precum lipsa hidranților sau o zonă greu accesibilă pentru alimentarea cu apă. De asemenea ansamblul poate fi utilizat și pentru transportul unei mari cantități de apă care poate deservi direct consumatorii.
Capacitatea cisternei este de 10.000 de litri, alături de acesta există și o motopompă, accesorii precum tunuri de refulare, furtun de refulare și tuburi de absorbție.
În ceea ce privește valoarea contractului de achiziție, aceasta este de 165.000 de lei fără TVA.
”Pe această cale aducem mulțumiri Consiliului Județean Sibiu, pentru sprijinul acordat în achiziționarea acestui container de transport apă de tip Abroll, atât de necesar pentru pompierii ISU Sibiu, dar mai ales pentru comunitate.”, a transmis ISU Sibiu.
Tot în această săptămână a mai intrat în posesia ISU Sibiu o autospecială de mare capacitate, care va funcționa în cadrul Stației Miercurea Sibiului. Autospeciala are o capacitate de 10.000 de litri de apă și 400 de litri de spumogen și face parte dintr-un total de 200 de autospeciale care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020 – Program Operațional Infrastructură Mare.
”Această autospecială este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, unde este nevoie de cantități însemnate de substanțe pentru stingere, punându-se în același timp accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere prin posibilitatea ajustării jetului de apă refulată cu ajutorul tunului de refulare.”, a transmis Sg.maj. Andreea Ștefan, ISU Sibiu
Mașina de intervenție poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți. Accesoriile de pe această autospecială sunt unele performate, de ultimă generație.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
145Sărbătoarea Deltei, atelierele ediției 6
12 luni agoSărbătoarea Deltei continuă la Muzeul ASTRA
Sărbătoarea Deltei, 16-17 iunie, vine cu o serie de ateliere interactive pregătite de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu. În cadrul atelierelor sub egida programului Comunități în Muzeul ASTRA. Sărbătoarea Deltei, ediția a VI-a, se vor confecționa îmbrăcăminte, podoabe, obiecte decorative și de uz casnic, aparținând comunităților de ucraineni și lipoveni, în special din satele Pardina, Letea, Caraorman, Sfiștofca și Mila 23. Activitățile se vor desfășura în cadrul gospodăriei de pescar lipovean din Mahmudia, județul Tulcea, vizitatorii fiind invitați să participle efectiv la realizarea pieselor.
,,Ucrainencele din Letea se găteau cu mărgele albe roșii-portocalii sub formă de perlă și salbe de bănuți din argint. Foarte rar aveau podoabe din aur. Ca cercei se purtau, din când în când, niște inimoare ascuțite, cu tortițe, din argint. Cele mai multe bijuterii le purta fata în ziua nunții, acea diademă de argint pe cap, cu floricele neapărat albe, mărgeluțe și flori creponate. Și domnișoarele de onoare aveau o cordeluță, mai simplă, dar cu flori făcute din hârtie creponată și colorată.
Verighetele se făceau la un bijutier din sat, simple, din argint. Salba de bănuți de argint arăta un anumit statut material al miresei și era folosită doar în ziua nunții. În afară de nuntă, doar la hore mai purtau femeile bijuterii. Știai la horă cine e măritată după baticul de pe cap (numit cosinka) și mărgelele de la gât. În unele cazuri, cu aceste bijuterii, femeile bătrâne erau chiar și înmormântate.”, a declarat Camelia Repede, muzeograf Muzeul ASTRA.
Pentru a evita căldura și pentru a putea participa cât mai mulți vizitatori, programul atelierelor va fi între orele 16-19. Se recomandă participarea publicului matur întrucât se folosesc ace mari, bolduri, foarfeci de croitorie.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
120