Sibiul va avea 15 stații de încărcare, până la sfârșitul anului

Sibiul va avea încă 10 stații de încărcare, pe lângă cele 5 deja funcționale

Proiectul are o valoare totală de 2,36 milioane de lei, din care aproape 1,9 milioane de lei vor fi asigurați din Fondul de Mediu, Primăria Sibiu înscriindu-se în “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ” inițiat de către Administrația Fondului pentru Mediu. Restul finanțării va fi asigurat din bugetul local.

Pe lângă cele 5 stații de încărcare a mașinilor electrice sau hibride amenajate deja de Primăria Sibiu în spațiul public, sibienii vor avea la dispoziție până la finalul acestui an încă 10 astfel de stații.

“Dezvoltând infrastructura publică, încurajăm utilizarea autoturismelor electrice sau hibride. Pe măsură ce numărul de astfel de autovehicule crește în Sibiu, ne vom corela și vom iniția investiții în sensul amenajării de noi astfel de stații publice.”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul de finanțare pentru fondurile nerambursabile a fost semnat de primarul Astrid Fodor la finalul anului trecut, anul acesta urmând să se organizeze procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic, achiziția stațiilor și montarea acestora.

Cele 10 stații vor fi instalate în 8 locații din Sibiu:
• În parcarea de pe strada Rahovei, în zona Aleii Șelimbăr
• În parcarea de pe Calea Cisnădiei, în zona intersecției cu strada Siretului
• În parcarea de pe Calea Șurii Mari din zona intersecției cu Drumul Ocnei (lângă sediul Direcției Sanitar-Veterinare)
• În parcarea publică din spatele „Centrului Cultural Ion Besoiu”
• În parcarea de pe Cazarma 90 – 2 stații
• Pe strada 9 Mai, în zona Gării (parcarea de lângă Parcul Piața 1 Decembrie 1918) – 2 stații
• În parcarea de pe strada Vasile Cârlova, în zona intrării la Stadion
• În parcarea publică din Piața Aurel Vlaicu (în fața băncii Raiffeisen).

Fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare cu o putere de 22kW (încărcare lentă), respectiv 50kW (încărcare rapidă) și vor fi conforme standardului european IEC 61851.

La finalul anului 2021 în municipiul Sibiu erau înregistrate 713 autoturisme hibride și 173 de autovehicule electrice, deținute de persoane fizice sau juridice.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top