Sibiu. Încă 9 autobuze electrice pe traseele de transport public

Sibiu. Autobuzele noi circulă pe treseele Nr. 5 și Nr.13

Sibiul a primit cele 9 autobuze electrice marca Solaris (Polonia), achiziționate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

“Odată cu achiziția acestor 9 autobuze electrice, am reușit să înnoim întreaga flotă Tursib, prin achiziționarea în ultimii 4 ani a unui total de 119 autobuze noi. Pentru a acoperi nevoia de transport în zona periurbană deservită de ADI Transport Metropolitan, împreună cu cele 9 orașe și comune partenere, am depus proiecte pentru achiziția a încă 56 de autobuze electrice, pentru care dorim să obținem finanțare europeană nerambursabilă în cadrul Planul Național pentru Redresare și Reziliență.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Autobuzele au o lungime de 12 metri, au 3 uși duble pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor și au o capacitate de 82 de locuri. Bateria încărcată complet le asigură o autonomie de 100 km, împreună cu autobuzele fiind livrate și 3 stații cu încărcare rapidă amplasate în Piața Gării și la autobaza Tursib, precum și 9 stații lente instalate la sediu pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor.

Pentru confortul sibienilor care aleg să se deplaseze cu autobuzul, dotările acestora includ sisteme de aer condiționat și încălzire, un sistem audio-video pentru informare, WiFi gratuit și prize USB pentru încărcarea aparatelor mobile. De asemenea, foarte important, autobuzele sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor care se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii.

Autobuzele sunt și mai ușor de gestionat și monitorizat, fiind dotate cu un sistem de diagnosticare electronică, sunt conectate la sistemul de management al traficului care transmite date în timp real de pe traseu către autobaza Tursib, au echipamente pentru numărarea călătorilor și camere video de supraveghere.

Valoarea acestei investiții este 27,94 milioane de lei.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top