Dezinsecția împotriva țânțarilor, 17-22 iulie
Dezinsecția împotriva țânțarilor, campania a patra, este desfășurată de dd chim, firma contractată de Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului Sibiu.
Echipele vor acționa seara și noaptea și vor pulveriza insecticidul în parcuri, spații verzi, în zonele de blocuri, pe malurile râurilor și pârâurilor, în spațiile verzi ale unităților de învățământ, în Cimitirul Municipal și în Grădina Zoologică.
Deși substanța utilizată, Cymina Ultra, este avizată de Ministerul Sănătății și nu prezintă pericol pentru populație, cei cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. În situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, acțiunea va fi reprogramată.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Familia și Poliția o caută pe Ionela!
2 ani agoActualizare: Minora a revenit acasă.
”Din investigațiile efectuate rezultă că minora nu a fost victima unei infracțiuni.” a transmis IPJ Sibiu.
Familia și Poliția: DACĂ AȚI VAZUT-O, SUNAȚI URGENT LA 112!
Poliţiştii sibieni caută o minoră în vârstă de 16 ani, care a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea acesteia sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.
La data de 13 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 16,00, fiica sa minoră, MAXIM MARIA IONELA, în vârstă de 16 ani, a plecat de la domiciliu, din localitatea Șelimbăr, jud. Sibiu, într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni.
Semnalmente: înălțime 155 cm, greutate 45 de kg, ochi căprui, păr șaten lung.
Conform celor spuse de familia Ionelei,în momentul plecării minora purta o geacă bărbătească din piele ecologică de culoare negru, bluză de culoare gri, pantaloni tip colanți de culoare negru cu imprimeuri florale pe exterior și încălțăminte tip sport de culoare alb.
Nu se cunosc eventuale semne particulare.
Cetăţenii care pot oferi informaţii despre această minoră sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
279ASTRA multicultural. Cu canotca la ”Mila 23”
3 luni agoASTRA Multicultural. în zona Morilor de Vânt și a Casei Mahmudia
ASTRA multicultural este festivalul organizat de fenomenul ASTRA în Muzeul din Dumbrava Sibiului. Dacă ești din Sibiu sau într-o vizită prin orașul de pe Cibin weekendul acesta, poți să descoperi muzeul din barcă, la propriu.
”Așadar, te invităm să vâslești în canotcile Rowmania pe lacul Dumbrava. Împreună cu Muzeul ASTRA am realizat un traseu de vâslit, ghidat, pentru a vă oferi o nouă experiență de vizitare a muzeului, din barcă!”, transmit organizatorii.
Doritorii, indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, sunt bineveniți la vâslit în canotcile de 10+1 locuri. Pemntru cei care nu doresc să vâslească, se pot bucura de o zi de duminică petrecută în natură, de activitățile propuse în cadrul evenimentului ASTRA Multicultural.
Ia-i și pe cei mici cu tine, să vadă cum se fac pagăile, avem un atelier de marangozerie.Duminică pe Lac – în zona Morilor de Vânt și a Casei Mahmudia, între orele 12– 18, puteți participa la turele de vâslit în canotcă, la atelierul de marangozerie cu Viorel Gheorghe și de festival gastronomic cu localnice din Mila 23.
Accesul se face pe baza biletului de acces în Muzeul din Dumbravă.
Evenimentul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Muzeul ASTRA din Sibiu și face parte din amplul program ASTRAMulticultural, ajuns la ediția a VIII-a.
ASTRA Multicultural, proiect cu tematica ,,Memorie, integrare, adaptabilitate”. În cele 4 zile din program, la ASTRA Multicultural vor fi organizate: un festival de muzică și dansuri tradiționale multietnice, ateliere interactive menite să-i plaseze pe meșteri pe o piață a produselor de calitate, autentice și reprezentative, un maraton gastronomic multietnic, în care se prezintă adaptabilitatea hranei la fiecare anotimp și situație din viața comunității – model de adaptat în contemporaneitate pentru reducerea risipei alimentare şi reutilizarea în alte scopuri.
Evenimentul de la Sibiu face parte dintr-un program mai amplu al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, campania Apele Unite ale României, care propune activități de educație non-formală, ecologizare și turism în natură. Acestea urmăresc angrenarea comunităților într-un exercițiu de descoperire și protejare a apelor ce le traversează și de valorizare a peisajului urban riveran.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
84Metoda ”accidentul” face o nouă victimă. 2 mii de euro și 10 mii lei este suma ”câștigată” prin înșelăciune
2 ani agoMetoda veche de înșelăciune face încă victime
Polițiștii sibieni atrag din nou atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.
”Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri! Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.”, transmit polițiștii sibieni.
Atenţie! De această metodă sunt vizate persoanele mai în vârtsă
Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.
Folosind această metodă, o femeie din Cisnădie a fost prejudiciată de aproximativ 20.000 de lei. La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 11:30, polițiștii din Cisnădie au fost sesizați de către o localnică (o femeie în vârstă de 80 de ani), cu privire la faptul că cu o zi înainte ar fi fost victima unei înșelăciuni prin metoda „accidentul”.
Victima a relatat că la data de 4 februarie, în jurul orei 21:50, a fost apelată pe telefonul fix de o femeie care a pretins că este fiica sa și că a fost implicată într-un accident rutier, suferind vătămări corporale. Ulterior, la telefon s-a prezentat un bărbat care a pretins că este medic, și care a solicitat 28.000 de lei pentru a acoperi costurile necesare unei intervenții chirurgicale urgente.
La scurt timp, la locuinței femeii s-a prezentat o persoană de sex masculin, căreia aceasta i-a înmânat 10.000 de lei și 2.000 de euro.
”În cauză, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
139