Semiremorca a blocat traficul pe banda 2, mai bine de 4 ore
Circulația s-a desfășurat cu restricții pe autostrada A1, la km 339, în apropiere de Orăștie, pe sensul de mers spre Sibiu, în urma unui accident.
”Un autotren format din cap tractor și semiremorcă basculabilă, fără încărcătură, a făcut explozie la un cauciuc, șoferul a pierdut controlul asupra direcției, iar remorca s-a desprins și a rămas agățată de un pod.”, au anunțat reprezentanții DRDP Timișoara.
Traficul se desfășoară pe banda 1 și pe cea de urgență pe ambele căi, dar banda a 2-a este închisă pe amândouă sensurile de circulație, spre Sibiu și spre Nădlac.
Traficul s-a reluat în condiții normale după mai bine de 4 ore.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Război în declarații, DSP vs. Spitalul Județean
2 ani agoRăzboi în declarații – ACTUALIZARE
În urma discuțiilor avute cu managerul SCJU Sibiu și directorul DSP Sibiu, Prefectura Județului Sibiu face următoarele precizări:– Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, va angaja un număr de 9 asistenți, 4 îngrijitoare și 1 brancardier, persoane care vor deservi pacienții în structura modulară amplasată în curtea spitalului.– Structura modulară va fi recepționată de comisia de recepție, joi, 15 octombrie a.c.– În cursul zilei de astăzi,13.10.2020, în curtea SCJU Sibiu, în apropierea UPU se vor amplasa 2 corturi menite să asigure spațiul de așteptare pentru pacienții care se prezintă la UPU pentru evaluare medicală, cu suspiciune sau în urma confirmării pozitive cu SARS CoV-2.Știre inițială
Război în declarații între DSP Sibiu și Spitalul Județean
În privința timpilor de așteptare de la UPU Sibiu, șeful Direcției de Sănătate Publică Sibiu(DSP) a recunoscut că nu este problema lui, ci a conducerii Spitalului Județean Sibiu care nu a reușit să se organizeze mai bine, pentru a putea investiga mult mai repede pacienții pozitivi trimiși de DSP.Acesta a mai adăugat că: ”Evaluarea stării de sănătate a celor depistați cu Sars Cov-2 se poate face și de către medicii din UPU.”Război în declarații – 2 medici infecționiști. ATÂT!
Managerul Spitalului Județean, nu poate să fie de acord pentru că, șefa secției de boli infecțioase a cerut ca medicii acestei secții să îi evalueze pe pacienți.”Avem doi medici infecționiști în acest spital, care gestionează un număr de peste 100 de pacienți internați, plus cazurile din terapie intensivă. Practic, posiblitatea de examinare a acestor pacienți(trimiși de DSP) este după ora 13.”Spitalul Județean a făcut mai multe adrese către DSP, dar nu s-a rezolvat nimic.Liliana Coldea: ”Am trimis o adresă către DSP Sibiu în ideea de a etapiza și de ajunge un anumit număr de pacienți pozitivi la spital, astfel să evităm aceasta aglomerație. Și am propus un număr de 10 persoane pe oră pentru a nu se aglomera Unitatea de Primiri Urgențe cu pacienți covid. Am mai făcut o solicitare către DSP pentru a ne sprijini cu încă 3 medici cu specialitatea de boli infecțioase, tocmai pentru a crește și capacitatea de resursă umană ca să ne ajute în gestionarea și reducerea timpilor de așteptare.”Puțin deranjat de afirmațiile doamnei manager, șeful Direcției de Sănătate Publică a ținut să facă mai multe precizări, chiar dacă la început a declarat că s-ar abține. Așa s-a amplificat războiul.Gabriel Budescu, DSP Sibiu: ”În această situație eu m-aș abține ca să fac anumite comentarii la ceeace s-a discutat. DSP nu gestionează modul de a fi rezolvate cazurile pozitive în UPU. Spitalul Județean trebuie să rezolve această problemă. … Spitalul Județean trebuie să își rezolve problemele, trebuie sa își găsească spații. … Pacienții trebuie să aibă o anumită răbdare. Pentru că acest consult se face în ordinea în care au venit. Trebuiesc făcute și analize și investigații radiologice. Lucrurile nu sunt foarte simple.”Auzind toate acestea, Prefectul Județului Sibiu care prezida Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, a dezaprobat acest război și i-a convocat pe cei doi manageri la ședință, în sediul Prefecturii, la ora 13. Au mai fost invitați cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și medicul șef de la UPU Sibiu.Revenim cu detalii despre acest război în declarații.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
385Înscrierea la clasa pregătitoare. Din 11 aprilie
10 luni agoÎnscrierile se fac online sau fizici, la școală
Înscrierile la clasa pregătitoare încep, conform calendarului publicat în Monitorul Oficial, pe 11 aprilie 2022. Termenul limită de depune a cererilor este 10 mai 2022. În această perioadaă, părinții pot alege metoda de completare și depunere a cererilor-tip. Fie online, fie merg la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.
Luni, 28 martie, circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus( respectiv numărul de clase pregătitoare alocate), se vor afișa la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, și pe site-ul inspectoratului școlar.
Pregătirea înscrierii în învățământul primar
- 28 martie: Afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate.
- 29 martie: Postarea pe site-ul centrelor județene de resurse și asistență educațională a modelului de cerere – tip (anexa nr. 2 la Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.445/2022) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, inclusiv, și care nu au frecventat grădinița / s-au întors din străinătate.
- 29 martie: Afișarea la sediul unității de învățământ / pe site-ul acestora, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al părinților – după verificarea existenței unor elemente de discriminare de către consilierul juridic al inspectoratului școlar și aprobate în consiliul de administrație al unității de învățământ.
- 30 martie – 8 aprilie: Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar
- 11 aprilie: Transmiterea proceselor-verbale care cuprind listele cu numele copiilor și rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz, de la unitățile de învățământ preșcolar sau CJRAE/CMBRAE, către comisiile județene/Comisia Municipiului București.
Completarea și validarea cererilor-tip de înscriere în învățământul primar
- 11 aprilie – 10 mai: Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor;
Depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe proprie răspundere și a documentelor necesare în copie simplă; Validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică.
Prima etapă de înscriere în învățământul primar
- 11 mai – 12 mai: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.
- 13 mai – 25 mai: Procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.
- 26 mai: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.
- 27 mai: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.
A doua etapă de înscriere în învățământul primar
- 30 mai: Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar;
- 31 mai – 7 iunie: Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;
Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
- 8 iunie – 9 iunie: Procesarea la nivelul unităților de învățământ a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile;
- 10 iunie: Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
- 1 septembrie – 8 septembrie: Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
188Articole vestimanetare contrafăcute în valoare de 10 mii lei, confiscate
o lună agoArticole vestimanetare contrafăcute descoperite pe tarabe în târgul sibian
Articolele contrafăcute au fost descoperite în urma unui control efectuat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu. Oamenii legii au desfășurat, duminică-18 decembrie, activități specifice în municipiul Sibiu, pe linia prevenirii și combaterii comerțului cu produse contrafăcute.
Cu ocazia controalelor efectuate într-un târg din municipiul Sibiu, polițiștii au depistat trei persoane fizice ce aveau expuse spre vânzare articole de îmbrăcăminte purtând inscripțiile unor mărci cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.
”Astfel, au fost întocmite trei dosare de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 102 aliniatul 1 litera b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 41 de articole vestimanetare, în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.”, transmite IPJ Sibiu.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sfătuiesc cumpărătorii să nu se lase impresionați de eticheta viu colorată și de prețul scăzut al unui produs de brand, ci să fie atenți la detaliile pe care le poate prezenta un produs original, respectiv că este lucrat cu precizie la cele mai mici detalii, prezenta însemnelor și detaliilor de pe cutia/ambalajul original al produsului, existența certificatelor de autenticitate, la toate detaliile produsului pe care reprezentanții magazinelor trebuie să le prezinte cumpărătorilor.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
37