Precipitațiile afectează furnizare apei pentru 2000 de abonați
Pe fondul precipitațiilor puternice înregistrate în amonte de Uzina de apă Tilișca, a fost afectată calitatea apei din pârâul Tilișcuța, nivelul crescut al turbidității nepermițând tratarea apei. De această întrerupere sunt afectați aproximativ 2000 de abonați.
”Astfel, Apă Canal Sibiu SA se vede nevoită să întrerupă procesele tehnologice de potabilizare a apei, măsură ce va afecta furnizarea pentru localitățile Tilișca și Galeș, precum și în orașul Săliște, pe străzile: Foltești, A. Șaguna, Pieții Vechi, Grui, Vâlcel, D. Marcu, Șteaza, Tarniței, Tăbăcarilor, Taberei, Gării, Zăvoi, V. Iliu, Podului și Iazului.”, au transmis reprezentanții societății.
Furnizorul regional va pune la dispoziția consumatorilor afectați apă de utilizare menajeră, prin intermediul unei autospeciale ce poate fi solicitată prin Dispecerat.
Reluarea furnizării va fi posibilă după scăderea nivelului de turbiditate a apelor pârâului Tilișcuța.
Relaţii suplimentare pot fi obţinute la Dispecerat, tel. 0269.222.777.
Foto: Arhivă Apă Canal
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Cântecele Munților, finalul ediției #47
2 ani agoCântecele Munților, final incendiar cu Loredana și Junii Sibiului
Cântecele Munților a avut în ultima seară ingredinte de excepție: „Zig Zagga”, ritmurile de căluș românesc și cele de hațegană, cântecele mariachi-lor mexicani, dansurile shopska ale bulgarilor, horele românilor, antrenul concertului extraordinar oferit de Loredana și Junii Sibiului, ovațiile publicului.
Săptămâna trecută, Sibiul a vibrat la evenimentele din cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”: trei seri cu spectacole extraordinare în Piața Mare, o seară tradițională, ce a stat sub semnul gastronomiei și al obiceiurilor românești, șase ateliere de dans și opt spectacole folclorice în Muzeul ASTRA. Cea de-a 47-a ediție a manifestării a fost organizată de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.
Dezlănțuire de ritmuri în Piața Mare
Spectacole la superlativ au fost oferite publicului în Piața Mare din Sibiu, în cadrul festivalului. Energiile producției „Junii Sibiului și invitații lor”, desfășurat vineri, au reverberat și sâmbătă și duminică, așa că publicul s-a bucurat de ponturi feciorești din Ardeal, de cântece din bucium din Bucovina, jocuri populare din toate zonele țării, de dansurile cu influențe orientale ale oaspeților bulgari, de cântecele mariachi-lor și costumele spectaculoase ale artiștilor din Mexic, de dansurile turcești zeybeck, acompaniate de instrumente tradiționale precum baglam și zurna.
Ritmurile s-au dezlănțuit în show-ul de final al festivalului, când Loredana și Junii Sibiului au oferit un spectacol unic, în care refrene din muzica populară s-au împletit cu hit-uri ce au consacrat-o pe Loredana, unul dintre cei mai iubiți artiști pop din România. Nu au lipsit momentele surpriză pentru public, precum evoluția Loredanei alături de Juni în dansul călușului și duelurile coregrafice, pe ritmuri tradiționale și moderne.
„E un concept extraordinar și sunt extrem de încântată că am reușit să împlinim acest vis și să creăm un show Loredana & Junii Sibiului. E un spectacol pe care vreau să îl continuăm ca show itinerant cu care să străbatem nu doar România, ci mapamondul”, a declarat Loredana, duminică seara.
Ropotele de aplauze ale spectatorilor, care au cântat alături de Loredana, și sutele de mesaje de felicitare, primite pe rețelele de socializare, confirmă succesul la public al spectacolului și al întregului festival.
„Iată că, în această săptămână, am reușit să transformăm din nou Sibiul în capitală cântecului și jocului popular internațional, datorită prestațiilor unor artiști minunați, dansatori și soliști talentați. Ne-am dorit mult ca în încheierea ediției cu numărul 47 a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” să oferim un spectacol special și îi mulțumim Loredanei pentru că a acceptat invitația noastră!
Aplauzele primite ne dovedesc că eforturile noastre nu au fost în zadar, iar show-ul Loredana & Junii Sibiului, o combinație între tradițional și modern, a ajuns la inimile spectatorilor. Mulțumesc gazdei noastre Iuliana Tudor, pentru că ne-a fost alături. Mulțumim Consiliului Județean Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu care au susținut financiar acest festival; mulțumim partenerilor noștri: Muzeul „Astra”, TVR 1 și Cricova. În final, ne înclinăm în fața publicului nostru drag: cu mare emoție am simțit Piața Mare vibrând de energie, în aceste zile”, declară Silvia Macrea, director festival și manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.
Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
122Turul Ciclist al Sibiului, 6-9 iulie 2023
2 ani agoTurul Ciclist al Sibiului, ediția #13
Turul Ciclist al Sibiului ediția cu numărul 13, care se va desfășura anul viitor între 6 și 9 iulie, propune, ca la edițiile precedente, un mix între etape dedicate sprinterilor și cățărătorilor, dar mută contratimpul individual din centrul orașului, cu care debuta în mod tradițional competiția, în ultima zi a Turului.
O altă noutate față de ediția precedentă este că Piața Mare a orașului redevine cartierul general al Turului, după ce anul acesta majoritatea evenimentelor legate de competiție s-au desfășurat la Muzeul Astra și pe Calea Dumbrăvii.
După seara de miercuri, 5 iulie, când va avea loc, în Piața Mare, evenimentul de prezentare a echipelor, a doua zi, 6 iulie, rutierii vor avea în meniu o etapă de 200 de km care străbate una dintre cele mai frumoase zone ale Podișului Transilvaniei, pe traseul Sibiu – Agnita – Sighișoara – Biertan – Nocrich – Sibiu, cu sosire în Piața Mare a Sibiului.
Vineri, 7 iulie, plutonul va străbate cea mai scurtă etapă din ultimii ani cu destinația Bâlea Lac, prin Cisnădie -Tălmaciu – Avrig și Cârța, cu mai puțin de 150 de km în total.
În schimb, sâmbătă, 8 iulie, rutierii vor avea de înfruntat cea mai grea etapă a Turului de până acum: Brezoi – Voineasa – Obârșia Lotrului – Jina – Săliște – Gura Râului -Păltiniș. Vor fi aproape 200 de km de rulat, la finalul cărora vom avea o imagine destul de clară a favoritului la victoria finală, înainte de semi-etapele de duminică.
În dimineața zilei de 9 iulie, rutierii vor străbate peste 100 de km pe un traseu vălurit, favorabil celor ce țintesc o victorie din evadare, sosirea fiind în Piața Mare dinspre Teatrul Gong, pe un traseu deja bine-cunoscut de rutieri : Sibiu – Orlat – Poiana Sibiului – Miercurea Sibiului – Ocna Sibiului – Sibiu.
Semi-etapa ce va închide ediția a 13-a a Turului va consta intr-un contratimp individual în Centrul Istoric al Sibiului, cu start și sosire în Piața Mare a Sibiului. Nu vor lipsi de pe traseu Bulevardul Bălcescu, strada Cetății, Bulevardul Coposu, strada Gheorghe Lazăr, Piața Mică, strada Centumvirilor și strada Mitropoliei, cu peste 3 km de parcurs pe un traseu foarte tehnic, ce va aduce spectacol garantat pentru public.
Etapele Turului Ciclist al Sibiului 2023:
- 6 iulie : Etapa 1 (201 km) – Sibiu-Agnita-Sighișoara-Biertan-Nocrich-Sibiu ( Piața Mare)
- 7 iulie: Etapa 2 (138 km) – Sibiu-Cisnădie-Avrig-Cârța –Bâlea Lac
- 8 iulie: Etapa 3 (194 km) – Brezoi-Voineasa-Obârșia Lotrului-Jina-Săliște-Gura Râului-Păltiniș
- 9 iulie: Semi-etapa 4A (114 km) – Sibiu-Poplaca-Săliște-Poiana Sibiului-Miercurea Sibiului-Ocna Sibiului-Sibiu (Piața Mare)
- 9 iulie: Semi-etapa 4B (3,5 km) – Contratimp Individual în Centrul Istoric al Sibului.
Ediția precedentă a Turului Ciclist al Sibiului (2-5 iulie 2022), a aliniat la start 28 de echipe, dintre care 6 de world tour și 3 pro-continentale. Au participat, de asemenea, toate cele trei echipe continentale din România, plus Echipa Națională. BORA – hansgrohe, Israel – Premier Tech, Astana Qazaqstan Team, Jumbo – Visma, Lotto Soudal și Cofidis au dus la un nou nivel competiția. Pentru Astana, Jumbo, Lotto și Cofidis a fost prima vizită în România, în timp ce Israel Premier Tech a venit pentru a doua oară, iar BORA – hansgrohe a fost la a treia participare, fiind câștigătoarea clasamentului general la ultimele trei ediții.
Încă de la prima ediție, care a avut loc în 2011, Turul Ciclist al Sibiului s-a impus drept cea mai titrată competiție ciclistă organizată în România și una dintre cele mai importante din sud-estul Europei, găzduind echipe naționale, Continentale, Pro-Continentale și, în premieră pentru țara noastră, de World Tour.
”În cele 12 ediții organizate până acum, am avut ocazia să vedem la Sibiu cicliști care au făcut istorie, precum Egan Bernal – câștigător al Turului Franței în 2019 și al Turului Italiei în 2021, sau Primož Roglič – câștigător al Turului Spaniei pentru trei ani consecutiv: 2019, 2020 și 2021.”, transmit organizatorii.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
1.046Bălea Lac – stratul de zăpadă trece peste 2 metri jumătate
2 ani agoBălea Lac, record de zăpadă
Bâlea lac este locația unde a fost măsurat astăzi, 5 februarie, cel mai mare strat de zăpadă din România. Conform datelor făcute publice de meteorologi, în județul sibiu, la altitudinea de 2034, stratul de zăpadă măsura 252 cm, la ora 14. În Stațiunea Păltiniș, la stația meteo, stratul de zăpadă depășea cu puțin 120 de centimetri.
În această dimineață a fost emisă o avertizare pentru avalanșă in Muntii Făgăraș, grad 5 din 5 la peste 1800m și grad 4 la sub 1800m altitudine.
”Recomandam turiștilor sa nu se deplaseze în zona montana, iar turistii cazați la cabanele de mare altitudine sa evite deplasările în proximitatea versantilor. Există riscul declanșării unor avalanse de proporții foarte mari care pot ajunge pana la cabanele montane.”, a transmis Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.
Conform meteorologilor, în județul nostru a mai fost măsurat un strat de zăpadă de 46cm la Boița, iar în municipiul Sibiu, la ora 08, stratul de zăpadă era de 15 cm.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
127