SCJU – program special în minivacanța datorită Micii Uniri
SCJU Sibiu anunță că activitatea medicală, în perioada 23 – 24 ianuarie, se va desfășura după următorul program:
- În cadrul Ambulatoriului de Specialitate (Policlinica): 23 ianuarie – se lucrează normal, conform programărilor; 24 ianuarie – închis; programul Ambulatoriului se reia miercuri 25 ianuarie.
- În cadrul secțiilor Spitalului Județean Sibiu: în 23 ianuarie – se lucrează normal, conform graficelor de lucru; în 24 ianuarie va fi asigurat serviciul de gardă; programul normal se reia în 25 ianuarie;
- Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu funcţionează non-stop.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Nonviolență în școli – Cine a câștigat?
1 an agoNonviolență în Școli – proiect concurs în școlile sibiene
Inspectoratul General al Poliției Române, cu sprijinul Direcției Siguranță Școlară, a implementat la nivel național Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar – Nonviolența în școli.
Proiectul s-a derulat la nivel naționalși și-a propus crearea unui mediu sigur și pozitiv, prin implicarea factorilor cheie în asigurarea unui climat educațional de calitate – elevi, părinți, consilieri școlari, diriginți, directori ai unităților de învățământ, personal cu atribuții de pază a unităților școlare pe de o parte, iar pe de altă parte, polițiști, specialiști din domenii care interacționează cu copilul și reprezentanți ai autorității publice locale.
La nivelul județului Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, prin Biroul Siguranță Școlară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, au inițiat la data de 30 ianuarie, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, un concurs adresat elevilor din școlile gimnaziale de pe raza județului.
Elevii au trebuit să elaboreze materiale informativ-preventive sub forma unui afiș format 100×70 cm și a unui clip cu durata de maxim 3 minute, prin intermediul cărora să fie transmise mesaje de descurajare a violenței psihologice (bullying).
La finalul săptămânii trecute, Biroul Siguranța Școlară alături de partenerii săi, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, Școala Gimnazială nr. 8 Sibiu, Școala Gimnazială nr. 23 Sibiu, Școala Gimnazială Șura Mică și Școala Gimnazială Hosman au stabilit finaliștii concursului antibullying, Nonviolență în școli, la nivel de unitate de învățământ, precum și la nivel județean, câștigătoarea fiind clasa a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale Șura Mică.
”Elevii claselor gimnaziale din unitățile de învățământ participante în proiect, au realizat câte un afiș și câte un filmuleț cu mesaje antibullying. Aceștia au fost foarte receptivi și implicați, dând dovadă de creativitate și sensibilizând prin mesajele transmise. Mulțumim elevilor și cadrelor didactice coordonatoare pentru implicare și felicităm toate clasele participante!”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.
Clipul câștigător îl puteți viziona aici.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
107Aeroportul Internațional Sibiu crește nivelul de siguranță al pasagerilor
2 ani agoAeroportul Internațional Sibiu a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice”, perioada de implementare a acestui proiect fiind 2021-2022.
Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea gradului de utilizare sustenabilă a Aeroportului International Sibiu, prin creșterea gradului de siguranță a pasagerilor, a însoțitorilor acestora, a companiilor aeriene și a personalului care își desfășoară activitatea în perimetrul Aeroportului Internațional Sibiu, precum și a nivelului de încredere a acestora în capacitatea de intervenție și stingere a incendiilor în situații de urgență, cât și în asigurarea siguranței și securității pasagerilor în cadrul aeroportului din Sibiu.
Aeroportul Internațional Sibiu – investiție de peste 37 milioane de lei
Valoarea totală a proiectului este de 37.460.285,55 lei, din care cheltuieli eligibile 31.517.493,07 lei, contribuția Consiliului Județean Sibiu fiind în sumă de 630.349,87 lei.
În perioada imediat următoare, respectiv până la sfârșitul lunii martie 2021, se vor semna contractele comerciale cu furnizorii de echipamente, procedurile de atribuire fiind încheiate în cursul anului 2020.
„Aeroportul Internațional Sibiu este un obiectiv de interes strategic pentru dezvoltarea județului Sibiu, iar atenția noastră s-a concentrat pe susținerea acestuia prin schemele de ajutor de stat pentru funcționare, dar și pentru motivarea operatorilor aerieni. Proiectul cu fonduri europene accesat vizează creșterea sustenabilă a traficului pe aeroport și reprezintă un pas important în direcția creșterii calității serviciilor pentru pasageri. În lucru sunt și alte documentații prin care se intenționează atragerea de fonduri nerambursabile înspre aeroport. Ne dorim să exploatăm la maxim orice oportunitate care aduce un plus de valoare aeroportului sibian”, a declarat Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu.
„Este un prim pas, extrem de important, din procesul de modernizare prin care Aeroportul Internațional Sibiu urmează să treacă în următorii ani prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare și dotarea cu echipamente de ultimă generație reprezintă unul din principalele obiective ale regiei, fiind unul din mecanismele prin care vom reuși, odată ce efectele pandemiei de Covid asupra sectorului nostru de activitate se vor diminua, să oferim pasagerilor noștri condiții de călătorie sigure și o experiență cât mai plăcută.”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu.
Proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice” are o relevanță deosebită pentru menținerea serviciilor aeroportului la un nivel ridicat, contribuind astfel la dezvoltarea socio-economică a regiunii.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
281Coronavirus – Primele internări, după ora 19
2 ani agoCoronavirus – noi soluții la Sibiu
Începând de astăzi, 31 octombrie. de la ora 19:00 în cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu se vor interna primii pacienți confirmați pozitiv în urma testării SARS CoV-2.
În cadrul spitalului la acest moment s-au organizat circuitele aferente unui număr de 11 locuri, dintre care 5 sunt locuri ATI, iar 6 locuri sunt pentru pacienții cu forme medii de infecție. Un număr de 24 de persoane din rândul personalului medico-sanitar va deservi cei 11 pacienți care se vor interna începând din această seară.
„Așa cum am spus în repetate rânduri, autoritățile caută în mod permanent soluții pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în special a pacienților COVID-19 și a personalului medical… Astăzi s-a înregistrat un număr record de decese, din nefericire 13 oameni au pierdut lupta pentru viață! Majoritatea se luptau cu boli grave și au devenit extrem de vulnerabili în fața virusului SARS CoV-2. V-am îndemnat și vă îndemn în continuare să respectați măsurile de prevenție și mai presus de orice să vă protejați astfel încât să nu vă infectați cu acest virus ce poate fi necruțător!” transmite Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.
Astfel în acest moment, la nivelul județului Sibiu, ajungem la un număr total de 371 de locuri pentru pacienții COVID-19 dintre care 19 ATI pentru adulți și 6 ATI pentru copii.
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu: 155 de locuri din care 12 ATI
– Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu: 50 de locuri
– Spitalul General Căi Ferate Sibiu: 27 de locuri
– Spitalul Municipal Mediaș: 20 de locuri dintre 2 ATI
– Spitalul Orășenesc Cisnădie: 42 de locuri
– Spitalul Militar de Urgență Sibiu: 11 locuri dintre care 5 ATI
– Spitalul de Pediatrie Sibiu: 66 dintre care 6 ATI (menționăm că 3 paturi ATI dintre cele 6, sunt pentru sugari).Sursă foto: Spitalul Militar de Urgență Sibiu
Citește aici despre Lupta medicilor de la Spitalul TBC.
346