Salvamont Sibiu: Recomandări pentru iubitorii muntelui

Salvamontiștii sibieni sunt mereu la datorie și cu recomandări

Salvatorii montani din Sibiu face câteva recomandări iubitorilor muntelui pentru sezonul de iarnă, ca urmare a emiterii buletinelor nivometeorologice din ultima perioadă.

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor. Pentru prevenirea accidentelor montane salvamontiștii solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise.

Stratul de gheată este prezent pe toata zona nordică a munţilor Făgăraş, începând de la 1.200 m.

”Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălțăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mânuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet, beţe de schi) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanșă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă”, transmite Dan Popescu, șef Serviciu Salvamont Sibiu.

Alpiniştii care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului trebuie să anunţe perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident să utilizeze aplicația *SALVAMONT* pentru telefoane mobile.

Accidentele montane se vor anunța telefonic la 112.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top