SAJ – peste 300 de testări în 2 zile

SAJ (Serviciul de Ambulanta Județean Sibiu) a anunțat că în ultimele zile s-a confruntat cu o creștere masivă de solicitări pentru testarea populației împotriva COVID -19

Miercuri SAJ a avut de efectuat 335 de teste la nivel de județ. Pentru efectuarea acestor teste au fost folosite trei echipaje, două din Sibiu și unul din Mediaș. Datorită numărului foarte mare de testări(record pana în acest moment), echipajele nu au reușit să le finalizeze în aceeași zi, 170 dintre ele rămânând să fie făcute joi.

Astăzi, 27 ianuarie, SAJ Sibiu are de efectuat 171 testări, plus cele de ieri, total 341. Pentru efectuarea acestora, conducerea instituției a hotărât alocarea a 5 echipaje, după cum urmeaza: 4 echipaje de la Sibiu(pentru testări în orașul Sibiu și zonele rurale); 1 echipaj de la Mediaș; 1 echipaj de la Agnita.

Suplimentarea echipajelor are ca scop diminuarea timpilor de așteptare al pacienților care necesită testare.

”Totodată, vă informăm că și serviciul nostru se confruntă, din păcate, cu personal infectat. De aceea s-a hotărât întreruperea concediilor de odihna, aceasta măsură având ca scop funcționarea serviciului la parametrii optimi.”, transmit reprezentanții SAJ Sibiu

Din păcate, numărul mare de testări, a făcut ca o parte din ele, să fie temporizate în medie cu 24hr. Prioritare au fost și sunt urgențele(pacienți cu simptome severe de Covid 19), care nu au avut de suferit din acest punct de vedere .

”Facem un apel prin intermediul dumneavoastră, tuturor pacienților care sunt în așteptarea testării ,sa dea dovada de înțelegere , vis-a-vis de timpii de așteptare și ii asiguram ca facem eforturi susținute ca acești timpi sa fie diminuati.”, au adăugat reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top