Recensământ de probă în Sibiu și Șura Mare – Se recomandă autorecenzarea până în 16 martie

Recensământ de probă al populației și al locuințelor din România – În 2022 se face pe bune!

Institutul Național de Statistică(INS) va realiza în anul 2022 Recensământul populației și al locuințelor din România. Pentru a verifica modul de organizare și planificare a acestei acțiuni, în perioada 10-31 martie 2021 se va desfășura recensământul de probă. Primăria Sibiu sprijină Institutul Național de Statistică, informând sibienii cu privire la aceste acțiuni.

INS a selectat aproximativ 50.000 de gospodării din toată țara, din municipiul Sibiu fiind selectate 463 de adrese. Lista adreselor selectate din municipiul Sibiu și comuna Șura Mare este publică pe site-ul Direcției Județene de Statistică Sibiu: https://sibiu.insse.ro/recensaminte/recensamantul-populatiei-si-locuintelor-runda-2021/

Persoanelor care locuiesc la aceste adrese au obligația de a participa la acest recensământ de probă care se poate realiza prin două metode. Cea mai indicată fiind autorecenzarea. Autorecenzarea online în perioada 10-16 martie 2021 prin completarea formularului de preînregistrare, pentru membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/. Auto-recenzarea se va putea realiza de pe smartphone, tabletă, laptop sau PC.

Recenzarea prin deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor față-în-față în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua auto-recenzarea. Atenție!! Recenzorii se vor identifica cu legitimație de serviciu și cu cartea de identitate.

Informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la această probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel.

Participarea și furnizarea de informații corecte și complete fie prin metoda auto recenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii.

Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea rundei din 2021, modificată și aprobată prin Legea nr. 178/2020.

Mai multe informații despre Recensământul Populației și al Locuințelor aflați accesând site-ul http://www.recensamantromania.ro/


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top