Rata de incidență a staționat
În comuna Tilișca, rata cumulată a infectării cu SarsCov-2 raportată la 1000 de locuitori a râmas neschimbată. Comuna aflată în carantimă are astăzi 6.89/1000 de locuitori și tot un număr de 10 persoane diagnosticate cu covid19.
Cisnădia coboară sub 5 la mie
Orașul Cisnădie are raportate astăzi 123 de cazuri active cu covid19, față de 135 câte au fost raporate ieri. Astfel incidența cumulată în ultimele 14 zile a ajuns la valoare de 4.9/1000 de locuitori.
Municipiul Sibiu a ajuns pe poziția a 4 a
Cu un număr de 796 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, municipiul Sibiu are astăzi o rata de incidență cumulată de 4.67/1000 de locuitori, în creștere față de ziua precendentă(+0.18%)
Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu a fost publicată de Instituția Prefectului Județului Sibiu: 2.99/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, față de 2.92 cât a fost raportată luni.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Protest sâmbătă 10 aprilie, la Sibiu. AVIZAT!
6 zile agoProtest #antimască, #antirestricții, #anti5g, #antiarafat
Scopul adunării publice îl constituie manifestarea și protestul în legătură cu:
- Încetarea imediată a stării de alertă și implicit a restricțiilor impuse prin aceasta, inclusiv cele de deplasare. Eliminarea obligativității purtării măștii în spații deschise și închise;
- Abrogarea ”legii carantinei”(legea nr 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covis-19), care încalcă prevederile Constituției României;
- Revenirea la învățământ față în față;
- Eliminarea oricăror interferențe ale diferitelor organisme ale statului cu Biserica și cu libertățile religioase;
- Renunțarea la politicile sanitare bazate pe obligativități și trecerea la cele bazate pe recomendări, care respectă libertatea individuală, protejarea celor vulnerabili prin oferirrea de servicii și facilități și program național de profilaxie;
- Eliminarea discriminărilor dintre vaccinați și nevaccinați și a condiționării ridicării restricțiilor odată cu atingerea unui anumit procent de vaccinare din populație
- Eliminarea testării obligatorii, pentru a beneficia de servicii medicale.
Printre altele, în cererea depusă de Doru Apostol se mai regăsește și cererea demisiei secretarului de stat Raed Arafat și încetarea implementării tehnologiei 5G până la adoptarea unei legislații corespunzătoare și elaborarea de studii cu privire la impactul acestei tehnologii.
Din sursele Opinia de Sibiu, protestul a primit avizul favorabil din partea comisiei de avizare care s-a întrunit vineri la Primăria Sibiu.
Până la redactarea articolului, la evenimentul creat pe platforma de socializare: 14 persoane au declarat că participă, 27 sunt interesate.
Sibienii și-au dat întâlnire la ora 16, în Piața Mare. Durata protestului, conform solicitării de avizare este de 2 ore.
Clujenii au fost chemați la protest duminică, 11 aprilie. Acțiunea de protest a fost avizată și este organizată de ”Cetățenii Civici” de la ora 15 la Monumentul Memorandiștilor din Cluj-Napoca.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
26vaccin.live – Platforma care îți arată locurile disponibile în fiecare județ
2 luni agovaccin.live – proiect făcut din inimă, la Sibiu
Un grup de tineri IT-iști din Sibiu au pus la punct o platformă cu singurul scop de a contribui la eforturile comune privind combaterea și prevenirea pandemiei actuale.
Echipa VACCIN.LIVE a implementat un sistem simplu și eficient de a prezenta, aproape în timp real, informațiile publice referitor la numărul de locuri pentru vaccinare disponibile în centrele de vaccinare într-un mod grafic util, anume prin harta județelor interactivă.
„A fost o necesitate. Atât noi cât și colaboratorii încercam să programăm persoane care se încadrau în categoriile de vaccinare. Am observat că pierdeam foarte multi timp pentru că trebuia să intrăm permanent pe platforma #RoVaccinare ca să vedem dacă sunt locuri libere. De aici a plecat ideea să facem un sistem de notificare să ne anunțe automat dacă a apărut un loc liber, să putem face programarea. ”, Gabriel Cârjea, specialist IT.
Inițial platforma a funționat intern. Mai apoi, tinerii sibieni s-au gândit că această aplicație merită să fie folosită de oricine dorește. Impactul în primele zile a fost redus, dar s-a propagat fără indexare sau promovare plătită.
Persoanele interesate, pot vizualiza prin simpla accesare a site-ului https://vaccin.live în primul rând dacă sunt locuri disponibile, iar în cazul în care nu sunt locuri libere, poate crea o notificare prin E-mail si optional prin SMS.
”VACCIN.LIVE este un serviciu oferit gratuit si nu intenționăm să taxăm utilizatorii pentru serviciul de notificare.”, au declarat it-iștii sibieni.
Programările pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se pot face online, pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro, la medicul de familie sau prin intermediul unui call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
232Screening prenatal pentru 2100 de gravide din Regiunea Centru
2 săptămâni agoScreening prenatal pentru gravide, persoane defavorizate, neasigurate
SPITALUL CLINIC DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE DR. I A SBARCEA Brașov, în parteneriat cu SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTĂ SIBIU, implementează începând cu data de 01.04.2021 proiectul „SERVICII MEDICALE DE SCREENING PRENATAL PENTRU 2100 GRAVIDE DIN REGIUNEA CENTRU”, SMIS: 142580. Proiectul este cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 4: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Operaţiunea: Creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate şi de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce pentru principalele patologii.
Durata de implementare a proiectului este de 27 de luni.
Obiectivul general al proiectului este creşterea numărului de persoane din regiunea centru care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce diagnostic și tratament – screening prenatal, cu accent pe persoanele vulnerabile.
De serviciile de screening prenatal oferite în cadrul proiectului vor beneficia 2100 femei din Regiunea Centru dintre care 57% femei din categoria grupurilor vulnerabile.
Programul este gândit să asigure accesul facil si gratuit la pachetele de asistență ale Casei Naționale Asigurări de Sănătate pentru gravide, pentru persoanele defavorizate, neasigurate, atât din mediul rural cat si din cel urban, pentru Județul Sibiu. Sunt prevăzute in finanțare activități de permanență în centru, activități de educare și promovare pe teren, activități de mediatizare.
”Prin program si finanțarea acestuia se asigură accesul la consultații de specialitate obstetrică-ginecologie, analize de laborator inclusiv investigații genetice atunci când acestea sunt indicate (puncții de vilozitati coriale si amniocenteza). Programul permite dispensarizarea a peste 2000 de gravide pe o perioada de 2 ani, cu 1-3 vizite in cabinet, după caz, cu finanțarea personalului aferent activităților medicale si de recrutare a gravidelor, permanență și dotarea materială a unui cabinet de obstetrică cu ecograf de înaltă performanță, de ultima generație, cardiotocografe si posibilitatea de asistență și monitorizarea gravidelor din mediile defavorizate”, explică dl. Conf.dr. Radu Chicea, medic șef al Secției Clinice Obstetrică-Ginecologie I a SCJU Sibiu și coordonatorul programului la Sibiu.
Dintre rezultate previzionate în urma derulării proiectului în parteneriat enumerăm:
- identificarea și mobilizarea pentru screening a 2100 femei care vor beneficia gratuit, pe tot parcursul sarcinii, de servicii medicale de monitorizare a sarcinii (screening) personalizate, de activităţi de educaţie prenatală privind îngrijirea pe perioada sarcinii vizând îmbunătăţirea sănătăţii gravidei și a fătului și de servicii de educație postnatala de tip “școala mamei” care vizează educarea viitoarei mame cu scopul de a îmbunătăți sănătatea fizica și mentala a mamei în perioada postpartum și sănătatea noului născut;
- înființarea a două Centre de screening prenatal, pentru regiunea centru, în cadrul SPITALULLUI CLINIC DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE DR. I A SBÂRCEA BRAȘOV și a SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SIBIU;
- derularea unei campanii de informare, educare și conștientizare a populației privind necesitatea și beneficiile screeningului prenatal.
Bugetul proiectului
Valoarea totală proiect este de peste 12 milioane de lei, din care 11.8 milioane de de lei sunt din finanțare nerambursabilă.
Managerul proiectului este Prof. Univ. Dr. Marius Moga iar coordonatorul partenerului (SCJU Sibiu) este Conf.univ.dr. Radu Chicea, medicul șef al Secției Clinice Obstetrică Ginecologie I din cadrul SCJU Sibiu.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
„Sperăm că derularea proiectului va îmbunătăți substanțial monitorizarea gravidelor din mediile defavorizate, din județul nostru”, adaugă Conf. Dr. Radu Chicea.
“Educația sanitară și sănătatea sunt aspecte esențiale ale oricărei comunități și ne bucurăm că SCJU Sibiu este, prin secția Obstetrică-Ginecologie, parte integrantă a acestui proiect și că, prin intermediul său, vom putea extinde serviciile de monitorizare a sarcinii, și activitățile și informațiile privind conduita pre-natală și post-natală a viitoarelor mame în zone și către persoane care nu aveau acces facil la acestea”, declară managerul SCJU Sibiu, Jur. Florin Neag.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
60