Cisnădie: de la 4.88 la 5.4
Orașul Cisnădie urcă de la 4.88/1000 de locuitori cât înregistra duminică, la 5.4/1000 de locuitori. În continuare, cea mai mare rata de incidență o are comuna Tilișca, luni înregistra 6.89/1000 de locuitori. Municipiul Sibiu a ajuns la 4.49/1000 de locuitori. Tot cu o rata de peste 4 la mia de locuitori se înregistrează în Șura Mică și Șelimbăr.
Peste 3/1000 de locuitori se înregistrează în Târnava, Ocna Sibiului, Cârțișoara și Porumbacu de Jos.
Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 2.92/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, față de 2.83 cât era duminică.
În această dimineață, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 321 de persoane, dintre care pe ATI 38 adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 218 de teste.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Nu mai sunt localități cu rata de incidență peste 3 la mia de locuitori
1 an agoRata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu, publicată astăzi, 10 mai, este de 1,26/1000 de locuitori.
Localitățile din județul Sibiu, care se află în fruntea listei publicate de Instituția Prefectului Sibiu, înregistrează o rată de incidență sub 3/1000 de locuitori.
Cea mai rată de incidență este la Slimnic, 2.92/1000 de locuitori, având 12 persoane cu covid19 în ultimele 14 zile.
Orașul Ocna Sibiului înregistrează o rată de incidență de 2.29/1000 de locuitori, în timp ce municipiul Sibiu are active 298 de cazuri de coronavirus cu o rată de 1.75/1000 de locuitori.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
149Containere noi la Spitalul Județean, 177 paturi Covid ocupate
2 ani agoContainerele, o soluție?
Numărul în creștere al infectărilor cu noul coronavirus la Sibiu ridică de la o săptămâna la alta noi probleme în privința spațiilor de tratare, așteptare și triaj la Spitalul Județean Sibiu. Spitalul nu deservește doar pacienții de SARS-COV 2, spre deosebire de primăvara acestui an, când spitalul a fost desemnat de Ministerul Sănătății spital COVID, iar activitatea celorlalte secții a fost fie restrânsă, fie relocată, în prezent majoritatea secțiilor funcționează, tocmai pentru a putea acoperi și alte patologii.
177 paturi COVID ocupate. Niciunul liber
Containerele montate în urmă cu o lună din fondurile alocate de Consiliul Județean Sibiu au suplimentat capacitatea de spitalizare pentru pacienții COVID cu 52 paturi, 22 dintre ele vor deveni paturi de terapie intensivă, îndată ce se va monta o nouă stație de oxigen. Totalul paturilor destinate pacienților COVID în Spitalul Județean este în prezent de 177, fără să existe din păcate paturi libere.
„Ne dăm seama că oricât de mult suplimentăm numărul de paturi la Spitalul Județean, nu va fi suficient dacă nu luăm și alte măsuri care să reducă fluxul de pacienți. Pe lângă măsura de a mări capacitatea altor spitale din județ de a oferi suport COVID și măsura de gestionare a cazurilor mai puțin severe de către medicii de familie, avem acum discuții și cu Crucea Roșie pentru servicii de îngrijire la domiciliu în colaborare cu spitalul. Cel mai sigur mod de a degreva spitalele este să reducem sursele de infectare, iar aici e nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre noi” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Containere – noi spații de așteptare și triaj
Mai multe societăți comerciale din comunitate s-au alăturat eforturilor Consiliului Județean Sibiu pentru asigurarea condițiilor pentru desfășurarea triajului și a consultațiilor, atât pentru pacienții cu suspiciune de infectare, cât și pentru cei diagnosticați pozitiv cu SarsCov-2. În acest sens, o parte a corturilor de triaj au fost înlocuite cu containere modulare încălzite, donate de mai multe firme din Sibiu, pentru a fi utilizate pe perioada pandemiei.
Donațiile constau în:
- 2 containere cuplate încălzite în suprafață totală de 24 mp;
- 3 containere: două containere cuplate care asigură 30 mp de spațiu încălzit și ventilat și un container de 15 mp care oferă aceleași condiții;
- un container pus la dispoziția Serviciului de Anatomie Patologică de către CON-A pentru gestionarea cazurilor pacienților decedați. Containerul îndeplinește condițiile de securitate epidemiologică.
Containerele au fost deja instalate în spațiile disponibile din fața și spatele Unității de Primiri urgențe unde au fost amplasate câte două containere cuplate (de 24 respectiv 30 mp) respectiv în fața pavilionului Boli Infecțioase unde a fost amplasat un container (15 mp).
“Mulțumim firmelor care ne sprijină în aceste momente în care fiecare zi contează, în care nu mai putem aștepta derularea unor achiziții publice. Vreau să mulțumesc și personalului administrativ al spitalului care știu că lucrează ore lungi în frig pentru montarea rapidă a acestor structuri. Mulțumesc fiecărui om care găsește resurse pentru a fi constructiv și a ajuta din postura în care se află” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
În urmă cu două săptămâni Spital anunța paturi noi. Citește aici!
132Unde mai purtăm masca, după ”marea relaxare” 2021. Activitatea operatorilor economici permisă și la interior
1 an agoActivitatea operatorilor economici după 15 mai…
Hotărârea nr. 47/15.05.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 vine cu clarificări în ceeace privește locurile în care masca este încă obligatorie.
Rămâne obligatorie masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.
În toate unităţile administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 4/1.000 de locuitori este permisă circulația persoanelor după ora
22.Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5— 24 în unităţile administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori:
- este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5,00—24,00 dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5,00—24,00, în unităţile administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în unităţile administrativ teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile:
- este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5,00—24,00 dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
Măsurile se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și caresunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane, iar organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
În spațiile deschise competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 25%din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu maivechi de 24 de ore.Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 50% din
capacitatea maximă a spațiului în unităţile administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană:- este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în unităţile administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu
3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2
pentru care au trecut10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în unităţile
administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
152