Raport la Muzeul Astra
Raportul anului 2022 privind respectarea normelor de conduită în cadrul Muzeului Astra a fost publicat. În 2022 au fost semnalate 3 sesizări privind normele de conduită pentru comportament lipsit de etică profesională și de respect, comportament necorespunzător și neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Dintre acestea, doar două au fost confirmate.
Sancțiunile disciplinare aplicate au fost: reducerea salariului de bază pe o durată de o lună cu 10% și avertisment scris.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Spectacole BIS pentru copiii defavorizați din 2 localități sibiene
1 an agoSpectacole în Cisnădie și Dumbrăveni cu actorii BIS Teatru
Spectacolul “POVEȘTI AFRICANE”, cu Andrada Grosu și Shama Leah s-a jucat în 15 aprilie la Centrul de Zi A.C.C.E.S. Dumbrăveni și se va juca marți, 19 aprilie, la “S.O.S. Satul Copiilor” Cisnădie.
“Scrisori penru bunicii noștri” este un program cultural multianual implementat de Asociația BIS din Sibiu (BIS Teatru). În activitățile programului sunt implicați 20 de copii și adolescenți de la S.O.S. Satul Copiilor Cisnădie și de la Centrul de Zi A.C.C.E.S. Dumbrăveni, precum și 20 de seniori de la cămine de vârstnici din Sibiu și din Săliște.
Din toamna anului 2021, pe ruta Sibiu-Cisnădie-Dumbrăveni-Săliște, copiii au întreținut o corespondență cu vârstnicii, sub coordonarea trainerilor Andrada Grosu și Claudiu Fălămaș, precum și a psihoterapeutului Bianca Babeș.
Scrisorile acoperă cele patru anotimpuri, urmând a se constitui în materialul unui scenariu care va sta la baza unui spectacol comunitar, în care vor fi implicați activ actori profesioniști alături de copii aflați în situație de risc și vârstnici.
Programul spectacolelor pentru tineret din cadrul programului cultural multianual “SCRISORI PENTRU BUNICII NOȘTRI”:
15.04.2022, ora 14:00, Centrul de Zi A.C.C.E.S. Dumbrăveni – POVEȘTI AFRICANE
19.04.2022, ora 16:30, SOS Satul Copiilor Cisnădie – POVEȘTI AFRICANE
01.05.2022, ORA 17:00, Casa de Cultură Cisnădie – MUZICANȚII DIN BREMEN
15.06.2022, ora 18:00, Grădina Bis, Sibiu – ANAZ ȘI DRAGONULPentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
211Astra Multicultural 2023
3 luni agoASTRA Multicultural – Memorie, integrare, adaptabilitate
ASTRA Multicultural, ajuns la ediția a VIII-a, are loc anul acesta în perioada 13-16 iulie. Acest proiect este organizat de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, și continuă cu tematica ,,Memorie, integrare, adaptabilitate”, la fel ca și în ediția precedentă. În cele 4 zile din program, la ASTRA Multicultural vor fi organizate: un festival de muzică și dansuri tradiționale multietnice, ateliere interactive menite să-i plaseze pe meșteri pe o piață a produselor de calitate, autentice și reprezentative, un maraton gastronomic multietnic, în care se prezintă adaptabilitatea hranei la fiecare anotimp și situație din viața comunității – model de adaptat în contemporaneitate pentru reducerea risipei alimentare şi reutilizarea în alte scopuri.
Peste 200 de artiști și meșteri populari din România, Republica Moldova, dar și reprezentanți ai comunităților de maghiari, sași, lipoveni, ucraineni, țipțeri și romi vor participa la ediția a VIII-a a ASTRA Multicultural.
,,Proiectul va transmite un mesaj puternic în Anul European al Competențelor 2023 (The European Year of Skills 2023), fiind promovați meșteri cu abilități practice și teoretice indiscutabile. Cu siguranță, meșterii și meșteșugurile tradiționale specifice fiecărei zone vor constitui direcții de dezvoltare a unui turism cultural sustenabil, atât de necesar a fi implementat în următoarea perioadă. Mulți dintre acești meșteri se vor regăsi în luna iulie în cadrul <<Ateliere interactive de promovare a patrimoniului imaterial și anteprenoriatului cultural>>.
Prin intermediul proiectului ASTRA Multicultural, Muzeul își propune să reunească specialiști dar și oameni simpli interesați de această nouă perspectivă trasată de către Uniunea Europeană în acest an, privind dezvoltarea unor programe inovative bazate pe dezvoltarea competențelor. Accentul se va pune pe „experiențe”, tot mai necesare în activitățile educative și culturale. „Experiența” a devenit o valoare indispensabilă a consumului de produse culturale, întrucât oamenii duc o viață mult mai intensă și își doresc să participe la activități într-un mod cât mai personal.”, a declarat Ciprian Ștefan, manager Muzeul ASTRA.
În programul de anul acesta se regăsește și seminarul ,,ASTRA Multicultural – Patrimoniu cultural. Valoare. Perspective naționale și internaționale„. Seminarul se va desfăşura în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Pavilionul Muzeal Multicultural și va reuni 50 de etnologi, sociologi, antropologi, muzeografi, din muzee, institute de cercetare şi universități care se vor angaja în discuţii despre cercetarea, conservarea, protejarea şi punerea în valoare a culturii și a meșteșugurilor tradiţionale din țară și din străinătate.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
116Sărbătoarea Deltei. Galerie foto, ziua 2
1 an agoSărbătoarea Deltei: ediția de toamnă
Sărbătoarea Deltei Dunării la Muzeul ASTRA a continuat în a doua zi cu reparația saniei de stuf.
”Am călăfătuit o barcă adusă din Delta Dunării, am mai reparat una-alta.”, au transmis organizatorii.
Atelierele s-au desfășurat în Muzeul în aer liber, la Gospodăria de pescar lipovean din Mahmudia, județul Tulcea.
În prima zi s-a desfășurat un atelier de tâmplărie în toată regula și încă unul de călăfătuire bărci.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
211