Protest avizat pentru joi 14.01 la Sibiu – Solidaritatea Sanitară

Protest organizat de Sindicatul Solidaritatea Sanitară

Primul protest care a primit aviz favorabil în anul 2021 din partea autorităților sibiene are loc Joi, în fața Prefecturii Sibiu, între orele 14 și 15. Cererea pentru avizarea acestui protest a fost înaintată de Doru Ciprian Damian, președintele Sindicatului ”Solidaritatea Sanitară” Sibiu.

„Problemele membrilor Sindicatului Solidaritatea Sanitară Sibiu sunt multiple și sunt problemele generale ale lucrătorilor din sistemul de sănătate. Toate acestea se reflectă în numărul mare al lucrătorilor din sănătate infectați COVID-19 precum și numărul celor din sănătate decedați la datorie.”, declara Doru Ciprian Damian în urmă cu căteva zile.

Deficitul de personal este una din problemele întâlnite în unitățile spitalicești din județul Sibiu și de care se plâng cei aproape 200 de membri ai sindicatului.

Salariații din sănătate sunt normați în baza unor normative vechi de mai bine de 10 ani (OMS 1224/2010).Și fără pandemie, volumul de muncă a crescut, sarcinile de serviciu au devinit tot mai multe și mai complexe. Această supraîncărcare cu sarcini de serviciu duce inevitabil la oboseală, epuizare fizică și psihică.

La protestul de la Prefectură nu au voie să se reunească mai multe de 100 de persoane, iar cei prezenți trebuie să poarte mască și să păstreze distanțarea fizică.

Proteste vor fi în toată țara.

 

Scroll to top