Primăria Sibiu: legături mai bune pentru 2 cartiere

Primăria Sibiu: Îmbunătățim mobilitatea în Gușterița și Reșița

Primăria Sibiu continuă proiectul inițiat pentru modernizarea și extinderea străzii Viitorului, pe sectorul cuprins între str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță. Concret, prin acest proiect se vor realiza următoarele:

• coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicția de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălțime mai mare;
• lărgirea carosabilului în zona podului CFR la 2 benzi, pentru a elimina obligația circulației alternative; pentru aceasta va fi necesară execuția unor lucrări de fundare în taluzul râului Cibin, precum și consolidarea și sprijinirea terasamentului nou al drumului
• modernizarea infrastructurii întregului tronson dintre str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță.
• crearea de trotuare în zonele în care lățimea nu permitea înainte amenajarea lor
• modernizarea sistemului de iluminat public din zonă
• înlocuirea parapeților în partea dinspre râul Cibin

“Strada Viitorului poate fi astfel o alternativă pentru traficul care aglomerează Podul Gării. Prin modernizarea acestei străzi creăm o legătură mai eficientă cu cartierele Gușterița si Reșița. Am identificat prin studiile realizate de specialiști o modalitate de a îmbunătăți fluența traficului si implicit mobilitatea sibienilor care locuiesc în aceste zone. În această lună voi supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnici și economici rezultați în urma elaborării documentației de avizare a lucrărilor de investiții.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Prin urmare, lucrarea are o complexitate și un grad de dificultate mare, valoarea investiției ridicându-se la 18,13 milioane de lei.

Următorul pas va fi întocmirea proiectului tehnic și contractarea execuției lucrărilor propriu-zise.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top