Primăria Sibiu: Încă 3 proiecte pregătite pentru PNRR

Primăria Sibiu a întocmit alte proiecte pentru atragerea de fonduri în Sibiu

Primăria Sibiu a făcut publica lista celor trei proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. Este vorba despre:

  1. Extinderea rețelelor de apă și canalizare în cartierul Veteranilor. Este propusă introducerea a 2,6 km de rețea de apă și 1,2 km de canalizare, în contextul dezvoltării construcțiilor în acest cartier și necesitatea conectării a aproximativ 130 de gospodării de pe următoarele străzi: G-ral Gheorghe Mărdărescu, Cap. Grigore Ignat, Av. Gheorghe Bănciulescu, G-ral. Grigore Baștan, G-ral Nicolae Ioniță Dăscălescu, G-ral Carol Davila, Cpt. Vasile Mărăcineanu, Dimitrie Cunțan, Nicolae Branga și legătura dintre străzile Dimitrie Cunțan și Nicolae Branga.
  2. Extinderea rețelelor de apă și canalizare pe strada Salcâmilor din cartierul Gușterița, aflată în curs de dezvoltare imobiliară presupune amenajarea rețelelor de apă și canalizare pe o lungime de aproximativ 2,2 km.
  3. Amplasarea de panouri fotovoltaice pe 11 clădiri publice pentru a le asigura necesarul de energie și din surse regenerabile: Sediile pe care Primăria Sibiu le are pe bulevardul Victoriei nr. 1-3 și pe pe str. Turismului; Clădirea Cantinei Municipiului Sibiu de pe Calea Gușteriței; Clădiri ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal, a Complexului pentru sport și agrement Lacul Binder și a Grădinii Zoologice; Clădirile Colegiului Energetic și Colegiului Economic; Clădirile școlilor nr. 8, nr. 18 și Ioan Slavici.

În total, Primăria Sibiu, prin aceste investiții, produce din surse regenerabile peste 800.000 Kwh/an.

Până în prezent Primăria Sibiu a depus proiecte pentru creșterea eficienței energetice a altor 13 clădiri publice: secția Spitalului de Pediatrie de pe str. Transilvaniei, două clădiri administrative ale Cimitirului Municipal, cele ale Colegiilor O. Goga, Onisifor Ghibu și Andrei Șaguna, imobilele școlilor N. Iorga, Regele Ferdinand, I.L. Caragiale, nr. 4, nr. 13 și nr. 25 și cele ale grădinițelor nr. 15 și Elefănțelul Curios.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local care va avea loc miercuri, 9 noiembrie, primarul Astrid Fodor supune aprobării acestuia trei noi proiecte, pentru a fi depuse în cadrul PNRR, Componenta C1 – Managementul apei și respectiv în Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 11.

“Continuăm lucrările de viabilizare a cartierului Veterani. Până acum am realizat documentațiile, iar în parteneriat cu societatea deținătoare a rețelelor de gaz am extins această rețea în zona în care sunt construite imobile. Prin acest proiect pe care dorim să îl depunem în cadrul PNRR vom introduce și rețelele de apă și canalizare în această zonă. Aceleași lucrări le vom realiza pe strada Salcâmilor din cartierul Gușterița. Al treilea proiect are ca scop creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, foarte importantă în contextul situației curente. Intenționăm să instalăm panouri fotovoltaice pe 11 clădiri publice, asigurând-le astfel energie din surse regenerabile. Valoarea acestor proiecte însumează 13 milioane de lei.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top