IPJ Sibiu solicită sprijinul cetățenilor
IPJ Sibiu solicită sprijinul cetăţenilor în vederea identificării unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt. La nivelul Poliției Municipiului Sibiu se află în lucru o cauză penală privind infracțiunea de furt.
O persoană este bănuită că, miercuri 20 iulie 2022, în jurul orei 17:19, ar fi sustras suma de 350 de euro dintr-un ATM aflat în zona de self-service a unei unități bancare de pe Bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul Sibiu.
La momentul săvârșirii faptei, camerele de înregistrare video au surprins o persoană de sex feminin a cărei identificare este de un real folos polițiștilor în vederea soluționării cauzei penale.
”Este vorba despre o femeie în vârstă de aproximativ 30 de ani, cu păr blond, prins în coadă la spate, cu tatuaje pe ambele brațe, îmbrăcată cu maiou de culoare negru și pantaloni scurți tip jeans, de culoare albastru, pantofi sport de culoare albă și care poartă o poșetă de culoare roz și ochelari de soare. În acest context, rugăm cetățenii care pot oferi informaţii cu privire la această persoană să contacteze telefonic Secția Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu, la numărul 0269/212260.”, trasmit polițiștii sibieni.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Rășinariul aleargă pentru copiii războiului, în 4 și 5 iunie
2 ani agoRășinari. Maraton din inimă. cu mic cu mare
Rășinariul s-a înscris la acest maraton cu 31 de alergători de toate vârstele. Dacă vreți să vă alăturați cauzei lor, îi puteți susține aici.
Iris a ales să alerge în cursa specială pentru vârsta ei, duminică 5 iunie. Este prima ei particpare la un maraton pentru o cauza nobilă. Dacă doriți să o susțineți pe Iris, donați aici.
Un exemplu pentru comunitatea din Rășinari, dar mai ales pentru elevii Școlii ”Sava Popovici Barcianu”, este Ileana-Carmen Dămean. Cadru didactic la bază, Ileana a înțeles că implicarea în astfel de proiecte este necesară, mai ales acum când copiii Ucrainieni au nevoie de ajutor.
”În fiecare an îmi propun să mă antrenez ”din timp” și, de fiecare dată realizez că ”mai e o lună” până la Maraton iar eu nu m-am antrenat deloc. Am norocul să fiu parte a echipei de ștafetă cu care alerg în aceeași formulă pentru al treilea an consecutiv și datorită căreia să îmi ating ținta: să alerg PENTRU Rășinari, să alerg pentru proiectele minunate ce vin de acolo. În acest an, voi alerga pentru copiii a căror soartă a fost schimbată brusc, bebelușii ucrainieni născuți în România în această perioadă grea. Îmi doresc să fiu puțin din binele de care ei au nevoie.”, a declarat Ileana Carmen Dămean la momentul înscrierii în competiție.
Donează pentru ”Din inima Rășinariului pentru copiii războiului”
Primarul comunei Rășinari, Bogdan Bucur, s-a alăturat acestei cauze și s-a pregătit pentru participarea la ediția din 2022 a Maratonului Internațional Sibiu.
”An de an particip la Maratonul Internațional Sibiu pentru proiecte inițiate la Rășinari. Sunt convins că puterea exemplului e extrem de importantă pentru reușita acestor proiecte, fapt pentru care am decis să fiu din nou la start, în aceeași formulă ca anii trecuți, în echipa de ștafetă. Anul acesta ne-am propus să venim în sprijinul celor al căror destin s-a schimbat brusc, al bebelușilor ucraineni care se nasc, în această perioadă tristă, pe teritoriul țării noastre.”, a declarat Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari.
Proiectul ”Din inima Rășinariului pentru copiii războiului”, își dorește să întindă o mână de ajutor în aceste clipe, când copiii din Ucraina au nevoie de zâmbete. Bunătatea, altruismul și solidaritatea sunt cele mai importante calități umane pe care rășinărenii le au din plin.
Obiectivele acestei cauze sunt următoareele: achiziția de scutece, absorbante, vată, îmbrăcăminte nou născuți pentru 30 – 50 mame și copii ucraineni, într-un interval de 7 zile; găsirea de sponsori pentru transportul obiectelor achiziționate spre spitalele/centrele sociale/ locuințele unde se află mame cu nou născuți din Ucraina (refugiați în România); distribuirea pachetelor cu obiectele de igienă achiziționate, celor 30 – 50 beneficiare, în 3 zile.
Până acum pentru această cauză s-au strâns aprooape 2000 lei, adică puțin peste 19% din suma totală propusă, de 10..000 lei.
ARCE pentru sprijinirea copiilor
Asociația ”Rășinari confluențe europene” realizează, de 18 ani, proiecte cu și pentru tineri din localitate, scopul acestora fiind crearea de legături durabile între tinerii rășinăreni și tineri din alte țări europene, precum și dezvoltarea abilităților de comunicare ale acestora. De asemenea, prin proiectele asociației se dorește promovarea comorilor culturale și naturale ale Rășinariului.
Implicarea tinerilor în proiecte prin intermediul cărora să sprijine alți tineri sau copii aflați în dificultate este unul dintre obiectivele principale ale Asociației noastre. În contextul actual, Asociația ”Rășinari confluențe europene”, în parteneriat cu Primăria Comunei Rășinari își dorește să sprijine material tinerele mame și bebelușii ucraineni.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
195Zilele Dermatologiei la Sibiu, 6-8 octombrie
2 ani agoZilele Dermatologiei la Sibiu – actualități, perspective și provocări
Zilele Dermatologiei la Sibiu, a ajuns la a cincea ediție. Conferința are loc în perioada 6-8 octombrie și are tema “ACTUALITĂȚI, PERSPECTIVE ȘI PROVOCARI ÎN DERMATOLOGIE”. Conferința, care se va desfășura în format hibrid, atât cu prezență fizică cât și cu prezență online, la Hotelul Ramada Sibiu. Manifestarea științifică este organizată sub egida Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Societății Române de Dermatologie și în colaborarea cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, fiind creditată de Colegiul Medicilor din România cu puncte EMC. Președinta conferinței este dna Prof.univ.dr. Maria Rotaru, medicul șef al Secției Clinice Dermatologie a SCJU Sibiu.
Din comitetul de organizare fac parte Conf. Univ. Dr. Cipăian Călin, Directorul medical al SCJU Sibiu și următorii medici dermatologi din cadrul spitalului: Conf.univ.dr. Iancu Gabriela, Dr. Vîlsan Codruț și Dr. Mihulecea Cristina.
Pentru medicii rezidenți și pentru studenți participarea este gratuită la Zilele Dermatologiei.
„Ne bucurăm că, după doi ani de pandemie, reușim să ne întâlnim și față în față, pentru că o comunicare în context social face ca relevanța, importanța și conținutul mesajului să crească, să fie mai eficiente. Le mulțumesc colegilor din comitetul de organizare și celor din comitetul științific, tuturor participanților din Sibiu și din țară precum și sponsorilor. Și în acest an vom avea o tematică diversă și un conținut de calitate axat pe ceea ce este actual în dermatologie, pe noutățile din domeniu dar și orientat către perspectivele acestei specialități, în corelație cu alte specialități medicale”, a declarat Prof.univ.dr. Maria Rotaru, medicul șef al Secției Clinice Dermatologie a SCJU Sibiu.
Participanții la Zilele Dermatologiei vor avea parte, timp de trei zile, de un program științific divers și atractiv, sub forma sesiunilor de lucrări și simpozioanelor, ce vor fi susținute de profesioniști din domeniul dermatologiei și altor specialități medicale din cele mai mari și importante centre universitare din România: București, Cluj, Iași, Târgu-Mureș, Brașov, Craiova, și bineînțeles Sibiu.
Programul complet al conferinței Zilele Dermatologiei, cu tematica pe zile și titlurile prezentărilor poate fi consultat aici.
„Conferința reprezintă o importantă oportunitate pentru medicii sibieni de a-și prezenta realizările și experiența în diagnosticarea și tratamentul pacienților precum și de a acumula informații de valoare de la colegii din cele mai importante centre universitare. De asemenea, este o ocazia pentru rezidenți și studenți de a-și completa cunoștințele, cu atât mai mult cu cât pentru aceștia participarea este gratuită. Vom dezbate împreună patologia cancerelor cutanate, a bolilor inflamatorii cutanate, patologia venoasă periferică și multe alte teme de interes și sunt convinsă că vom avea un eveniment de o înaltă ținută științifică”, a mai adăugat Prof.univ.dr. Maria Rotaru.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
235CFR SA – reparații de peste 14 milioane de lei la Gara Sibiu
4 ani agoCFR SA: reparații la obiective feroviare de pe raza județelor Sibiu și Harghita
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA investește 22,1 milioane de lei, din fonduri bugetare, pentru lucrări de reparații la 3 poduri/podețe de pe raza județelor Sibiu și Harghita și reparații la platforma stației Sibiu, prin înlocuirea aparatelor de cale și prelungirea tunelului pietonal.
Sucursala Regională CF Brașov a lansat licitația pentru execuția lucrărilor de reparații la podețul CF situat la km 33+203, între stațiile Vințu de Jos – Sibiu și la alte două obiective aflate între stațiile Ghimeș – Siculeni, din județul Harghita. Valoarea totală estimată, pentru lucrările de reparații la cele 3 obiective, este de 7.801.000 lei.
Anunţul de participare la licitaţia deschisă şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 07.04.2021.
Lucrările la Gara Sibiu continuă
Tot pe raza SRCF Brașov a fost reluată și licitația pentru lucrări de reparații la platforma stației CF Sibiu, cu înlocuirea aparatelor de cale (Cap Y) și prelungirea tunelului pietonal până la linia 8, investiție în valoare estimată de 14.330.279 lei, cu termen limită de primire și deschidere a ofertelor în data de 29.03.2021.
”Lucrările de reparații la cele 4 obiective feroviare aflate pe raza SRCF Brașov sunt incluse în programul de investiții cu finanțare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat și au drept scop îmbunătățirea condițiilor de exploatare, prin creșterea gradului de confort și siguranță.”, Oana Brânzan, șef Serviciu Comunicare CFR SA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
336